Restoran Veliki

 

Da li su vam poznata sledeća jela – Supe, sosa, mesa, rebarca, kobasice, krompir u čakširama, sos od višanja, rinflajš, čušpajz, šufnudle, tašci, hortobađi, bećar paprikaš, pajgle, šnenokle, šomloi galuške, sacher torta, carske mrvice? Ako znate o čemu se radi, onda je restoran Veliki pravo mesto za vas.

Restoran Veliki nalazi se nadomak samog centra Novog Sada, u ulici Nikole Pašića. Restoran je baziran na istočnoevropskoj i centralnoevropskoj kuhinji. Poseduje moderan meni, koji je takođe prilagođen za vegane, vegetarijance i osobe koji paze na unos glutena. Osoblje i brzina spremanja hrane je, moramo priznati, na zavidnom nivou. Ambijent je lep za oko i urađen je u recikliranom dizajnu. Koncept recikliranog dizajna prostora podrazumeva korišćenje svih elemenata starog objekta koji se ne sakrivaju, već se kroz obradu ulepšavaju, štite i ponovo koriste.

Beer Style preporuka – Ovog puta smo bili raspoloženi za nešto konkretno. Zbog toga smo se opredelili za carska rebra u pikantnom crvenom sosu uz pšenično pivo. Meso samo po sebi je bilo korektno spremljeno, spadalo je sa kostiju veoma lako i što je najbitnije bilo je veoma ukusno. Uz meso bili smo posluženi sa krompirom u čakširama, sosom od belog luka i kolutovima luka. Sve ovo zajedno, uz pivo, napravilo je neverovatno dobru kombinaciju ukusa i mirisa. Ako ste raspoloženi za neku konkretnu i jaku hranu restoran Veliki je pravo mesto za vas.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran So i Biber

Na gastronomskoj mapi Beograda, od decembra 2008. godine, na adresi Staro sajmište broj 19, pozicionirao se restoran So i Biber.

Republika Irska i pivo

Ova zemlja prepuna je legendi, od onih o leprikonima, malim, bradatim i nestašnim vilenjacima koji, ako ih uhvatite, daruju svoj

Pivo sa ukusom zmajevog voća

„Michelob Ultra Dragon Fruit Peach“ je voćni, lagani lager koji sadrži egzotično zmajevo voće uz primesu slatke breskve, te stvara

Restoran Soulfood

Da u jednom tržnom centru, osim kupovine, može kvalitetno i ukusno da se pojede, a i popije, što da ne,

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.