Restoran Veliki

 

Da li su vam poznata sledeća jela – Supe, sosa, mesa, rebarca, kobasice, krompir u čakširama, sos od višanja, rinflajš, čušpajz, šufnudle, tašci, hortobađi, bećar paprikaš, pajgle, šnenokle, šomloi galuške, sacher torta, carske mrvice? Ako znate o čemu se radi, onda je restoran Veliki pravo mesto za vas.

Restoran Veliki nalazi se nadomak samog centra Novog Sada, u ulici Nikole Pašića. Restoran je baziran na istočnoevropskoj i centralnoevropskoj kuhinji. Poseduje moderan meni, koji je takođe prilagođen za vegane, vegetarijance i osobe koji paze na unos glutena. Osoblje i brzina spremanja hrane je, moramo priznati, na zavidnom nivou. Ambijent je lep za oko i urađen je u recikliranom dizajnu. Koncept recikliranog dizajna prostora podrazumeva korišćenje svih elemenata starog objekta koji se ne sakrivaju, već se kroz obradu ulepšavaju, štite i ponovo koriste.

Beer Style preporuka – Ovog puta smo bili raspoloženi za nešto konkretno. Zbog toga smo se opredelili za carska rebra u pikantnom crvenom sosu uz pšenično pivo. Meso samo po sebi je bilo korektno spremljeno, spadalo je sa kostiju veoma lako i što je najbitnije bilo je veoma ukusno. Uz meso bili smo posluženi sa krompirom u čakširama, sosom od belog luka i kolutovima luka. Sve ovo zajedno, uz pivo, napravilo je neverovatno dobru kombinaciju ukusa i mirisa. Ako ste raspoloženi za neku konkretnu i jaku hranu restoran Veliki je pravo mesto za vas.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Krštenje u pivu

Danas nema onih koji piju pivo na slamčicu, ali slamčice su izmišljene upravo zbog piva. Kako bi filtrirali pivo, koje

PREMIUM PIVO Najbolja od najboljih

Prema mišljenju svetskih industrijskih kompanija, glavno obeležje premium piva leži u dodatnoj vrednosti ukusa i arome. Drugim rečima, premium se po kvalitetu razlikuje od uobičajenih

BEZALKOHOLNO PIVO Sve traženije pivo

Nadolazeće i sve popularnije navike, koje uključuju zdrave životne stilove, prepoznale su velike pivske kompanije, koje su osluškujući konzumente i pivsko tržište potrošačima ponudile piva