Da li su vam poznata sledeća jela – Supe, sosa, mesa, rebarca, kobasice, krompir u čakširama, sos od višanja, rinflajš, čušpajz, šufnudle, tašci, hortobađi, bećar paprikaš, pajgle, šnenokle, šomloi galuške, sacher torta, carske mrvice? Ako znate o čemu se radi, onda je restoran Veliki pravo mesto za vas.
Restoran Veliki nalazi se nadomak samog centra Novog Sada, u ulici Nikole Pašića. Restoran je baziran na istočnoevropskoj i centralnoevropskoj kuhinji. Poseduje moderan meni, koji je takođe prilagođen za vegane, vegetarijance i osobe koji paze na unos glutena. Osoblje i brzina spremanja hrane je, moramo priznati, na zavidnom nivou. Ambijent je lep za oko i urađen je u recikliranom dizajnu. Koncept recikliranog dizajna prostora podrazumeva korišćenje svih elemenata starog objekta koji se ne sakrivaju, već se kroz obradu ulepšavaju, štite i ponovo koriste.
Beer Style preporuka – Ovog puta smo bili raspoloženi za nešto konkretno. Zbog toga smo se opredelili za carska rebra u pikantnom crvenom sosu uz pšenično pivo. Meso samo po sebi je bilo korektno spremljeno, spadalo je sa kostiju veoma lako i što je najbitnije bilo je veoma ukusno. Uz meso bili smo posluženi sa krompirom u čakširama, sosom od belog luka i kolutovima luka. Sve ovo zajedno, uz pivo, napravilo je neverovatno dobru kombinaciju ukusa i mirisa. Ako ste raspoloženi za neku konkretnu i jaku hranu restoran Veliki je pravo mesto za vas.