PIVO I KUVARANCIJE: Pivska marinada za meso

Da bi meso pečeno na roštilju bilo sočno, valja ga držati u marinadi

U svetu, kao i kod nas, prisutan je običaj u kojem se roštilj meso često preliva pivom. Roštilj majstori tvrde da se na ovaj način dopunjuje ukus mesa, te da ono dobija kvalitetniji i kompleksniji karakter. Međutim, naše je mišljenje da ovo nije najbolji način za mariniranje mesa pivom. Stav baziramo na činjenici jer samo polivanje mesa pivom ne utiče na krajnji ukus pečenog mesa.

Stoga, danas smo odlučili da vam predstavimo kratak i jednostavan recept, a koji će vam pokazati kako da uz pomoć piva i još nekoliko sastojaka, napravite ukusnu marinadu koja je pogodna za goveđe ili svinjsko meso.

Potrebni sastojci:                                                

– 500 grama goveđeg ili svinjskog mesa

– 100 ml tamnog piva

– Dve supene kašike teriyaki sosa

– Dve supene kašike braon šećera

– Pola kafene kašike soli

– Pola kafene kašike crnog bibera

– Pola kafene kašike belog luka u prahu

Način pripreme:

U posudi pomešajte pivo, teriyaki sos i braon šećer. Sipajte sos preko mesnih odrezaka i ostavite ih da odstoje oko 5 minuta. Nakon ovoga, dodajte so, crni biber i beli luk u prahu. Po završetku dodavanja svih sastojaka promešajte meso i marinadu, te ih ostavite da odstoje u posudi još 20 minuta.

Izvadite odreske iz marinade, a ostatak marinade sipajte u mali lonac i stavite da ključa nekoliko minuta, ili dok ne ispari većina tečnosti.

Odreske pecite 7 minuta po svakoj strani, a nakon ovoga prelite pečene odreske kuvanom marinadom. Ovim putem ćete dodatno poboljšati i pojačati ukus, a uz sve ovo vaše meso će biti fino i sočno.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivara 3bir

Tokom proteklih nekoliko godina pivara 3bir je rasla zajedno sa tržištem i pozicionirala se kao prepoznatljiva, ali i vodeća na

Restoran Zak

U restoranu Zak možete dobiti jednu celokupnu i zaokruženu ponudu. Od vinskog podruma i bašte, preko bara i sale restorana,

Sendviči i pivo

Ako u kulinarsko – pivskom svetu postoji par koji je kao stvoren jedno za drugo, toliko prirodan da se bez

Čarda Aqua Doria

Čarda Aqua Doria je jedna od najpoznatijih, ako ne i najpoznatija novosadska čarda. Nalazi se na Kameničkom putu, odmah čim

Međunarodni dan piva

Od 2007. godine prvi petak u avgustu se obeležava kao Međunarodni dan piva.  Prvobitno manifestacija lokalnog karaktera, i to u

APATINSKA PIVARA Ozelenjava Beograd

Apatinska pivara pokazala je još jednom svoju društvenu odgovornost i pomogla u ozelenjavanju srpske prestonice   Početkom juna na Novom Beogradu, raskošna stabla kanadskog javora,

OTKRIJTE Ukus koji vraća uspomene

Svako od nas seća se one čuvene roditeljske rečenice “Doći ćeš ti u moje godine…”. Na putu do tih čuvenih, nebrojeno puta pomenutih godina, prošli