PIVO I KUVARANCIJE: Pivska marinada za meso

Da bi meso pečeno na roštilju bilo sočno, valja ga držati u marinadi

U svetu, kao i kod nas, prisutan je običaj u kojem se roštilj meso često preliva pivom. Roštilj majstori tvrde da se na ovaj način dopunjuje ukus mesa, te da ono dobija kvalitetniji i kompleksniji karakter. Međutim, naše je mišljenje da ovo nije najbolji način za mariniranje mesa pivom. Stav baziramo na činjenici jer samo polivanje mesa pivom ne utiče na krajnji ukus pečenog mesa.

Stoga, danas smo odlučili da vam predstavimo kratak i jednostavan recept, a koji će vam pokazati kako da uz pomoć piva i još nekoliko sastojaka, napravite ukusnu marinadu koja je pogodna za goveđe ili svinjsko meso.

Potrebni sastojci:                                                

– 500 grama goveđeg ili svinjskog mesa

– 100 ml tamnog piva

– Dve supene kašike teriyaki sosa

– Dve supene kašike braon šećera

– Pola kafene kašike soli

– Pola kafene kašike crnog bibera

– Pola kafene kašike belog luka u prahu

Način pripreme:

U posudi pomešajte pivo, teriyaki sos i braon šećer. Sipajte sos preko mesnih odrezaka i ostavite ih da odstoje oko 5 minuta. Nakon ovoga, dodajte so, crni biber i beli luk u prahu. Po završetku dodavanja svih sastojaka promešajte meso i marinadu, te ih ostavite da odstoje u posudi još 20 minuta.

Izvadite odreske iz marinade, a ostatak marinade sipajte u mali lonac i stavite da ključa nekoliko minuta, ili dok ne ispari većina tečnosti.

Odreske pecite 7 minuta po svakoj strani, a nakon ovoga prelite pečene odreske kuvanom marinadom. Ovim putem ćete dodatno poboljšati i pojačati ukus, a uz sve ovo vaše meso će biti fino i sočno.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1