DANAS KUVAMO: Juneće šnicle u sosu od piva

Ovo je recept za četiri osobe, koji se lako i brzo sprema, a veoma je ukusan

Ne znamo kakvo je vaše mišljenje, ali po našem pivo, pečurke i meso idealna su kombinacija u kulinarstvu. Istaknuti kulinarski majstori kažu kako se pečurke slažu sa svim vrstama alkohola, ali kada se koriste u pripremi obroka najbolje se uparuju sa pivom.

Lako za pripremu

Danas vam predstavljamo sjajan gurmanski recept koji će oduševiti vaše prijatelje, a reč je o veoma zanimljivoj kombinaciji kroz koju se dobija harmonija ukusa i mirisa. Ovaj specijalitet je vrlo jednostavan za pripremu pa mogu da ga pripremaju i početnici, ali i oni koji nikada nisu držali varjaču u rukama.
U izvornoj recepturi koristi se juneće meso, ali ukoliko ga ne volite ili ga ne jedete može da ga zameni svinjetinom, jagnjetina i piletina.
Recept za četiri osobe, ali ukoliko imate veće drušvo možete da duplirate namirnice.

Sastojci:

4 veće šnicle za 4 osobe
250 grama pečuraka (šitake ili vrganji, bukovače ili šampinjoni)
2,5 dl piva (može i svetlo i tamno)
1 komad svežeg đumbira veličine palca na ruci
1 sveža ljuta paprika
1 crveni luk
1 čen belog luka
1 režanj dimljene slanine
biber i so po ukusu
lovorov list

Priprema

Meso istanjite tučkom za meso, posolite i pobiberite, zapecite meso u tiganju da sa obe strane da porumeni. Mesu dodajte na krupno iseckan luk, čen belog luka i iseckane pečurke. Oljuštite đumbir, operite ga i iseckajte na sitne rezance ili ga narendajte, na kraju dodajte iseckanu ljutu papriku i pivo. Kuvajte poklopljeno na laganoj temperaturi oko tridesetak minuta. Servirajte na tanjir i nakon obroka obavezno popijte omiljeno pivo.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Kako odabrati pivo u marketu

Kako odabrati pivo u marketu kada su gondole sve bogatije pivima sa raznih strana sveta? Jednostavno – prepustite se i uživajte u izboru.

TUTANKAMONOVO PIVO

Zahvaljujući arheolozima, uz saradnju nauke i dozom mašte, napravljeno je Tutankamon pivo. U ruševinama starog Egipta pronađeni su ostaci pivara i piva.

Jaka, a ukusna

Sa eksplozijom kraft industrije, očekivano je da nas iznenade određena piva koja se ističu od ostalih Većina muškaraca se verovatno

DA LI POSTOJE PREMIJUM PIVA

Pivopije su u stalnoj potrazi za dobrim ukusom. Jedni se brzo zaustavljaju u tom traganju, drugi, uporniji, nastavljaju dalje, a

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Restoran Soulfood

Restoran Soulfood nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u Pančevu, u Aviv parku. Restoran Soulfood je veoma prostran, savremen i moderno uređen restoran.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

Kako rashladiti pivo na plaži

Kada smo na letovanju, treba nam siguran savet kako rashladiti pivo na plaži Leto je godišnje doba kada većina nas boravi uz obalu reke, mora