DANAS KUVAMO: Juneće šnicle u sosu od piva

Ovo je recept za četiri osobe, koji se lako i brzo sprema, a veoma je ukusan

Ne znamo kakvo je vaše mišljenje, ali po našem pivo, pečurke i meso idealna su kombinacija u kulinarstvu. Istaknuti kulinarski majstori kažu kako se pečurke slažu sa svim vrstama alkohola, ali kada se koriste u pripremi obroka najbolje se uparuju sa pivom.

Lako za pripremu

Danas vam predstavljamo sjajan gurmanski recept koji će oduševiti vaše prijatelje, a reč je o veoma zanimljivoj kombinaciji kroz koju se dobija harmonija ukusa i mirisa. Ovaj specijalitet je vrlo jednostavan za pripremu pa mogu da ga pripremaju i početnici, ali i oni koji nikada nisu držali varjaču u rukama.
U izvornoj recepturi koristi se juneće meso, ali ukoliko ga ne volite ili ga ne jedete može da ga zameni svinjetinom, jagnjetina i piletina.
Recept za četiri osobe, ali ukoliko imate veće drušvo možete da duplirate namirnice.

Sastojci:

4 veće šnicle za 4 osobe
250 grama pečuraka (šitake ili vrganji, bukovače ili šampinjoni)
2,5 dl piva (može i svetlo i tamno)
1 komad svežeg đumbira veličine palca na ruci
1 sveža ljuta paprika
1 crveni luk
1 čen belog luka
1 režanj dimljene slanine
biber i so po ukusu
lovorov list

Priprema

Meso istanjite tučkom za meso, posolite i pobiberite, zapecite meso u tiganju da sa obe strane da porumeni. Mesu dodajte na krupno iseckan luk, čen belog luka i iseckane pečurke. Oljuštite đumbir, operite ga i iseckajte na sitne rezance ili ga narendajte, na kraju dodajte iseckanu ljutu papriku i pivo. Kuvajte poklopljeno na laganoj temperaturi oko tridesetak minuta. Servirajte na tanjir i nakon obroka obavezno popijte omiljeno pivo.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Trattoria Vapene

Već mnogima dobro poznat, novosadski restoran koji se bavi konceptom italijanske kuhinje, Trattoria Vapene, otvoren je sredinom 2014. godine. Ukoliko

Restoran Sunset

Restoran Sunsetotvoren je pre više od dve decenije u Beogradu. Od skromnih početaka, pa do današnjeg izdanja, prešao je put

KRAFT PIVO Mrgud pilsner

Kraft pivo Mrgud pilsner zanatsko je pivo, no ukus mu je prepoznatljiv, odnosno onakav kakav prosečni konzument prepoznaje.