DANAS KUVAMO: Juneće šnicle u sosu od piva

Ovo je recept za četiri osobe, koji se lako i brzo sprema, a veoma je ukusan

Ne znamo kakvo je vaše mišljenje, ali po našem pivo, pečurke i meso idealna su kombinacija u kulinarstvu. Istaknuti kulinarski majstori kažu kako se pečurke slažu sa svim vrstama alkohola, ali kada se koriste u pripremi obroka najbolje se uparuju sa pivom.

Lako za pripremu

Danas vam predstavljamo sjajan gurmanski recept koji će oduševiti vaše prijatelje, a reč je o veoma zanimljivoj kombinaciji kroz koju se dobija harmonija ukusa i mirisa. Ovaj specijalitet je vrlo jednostavan za pripremu pa mogu da ga pripremaju i početnici, ali i oni koji nikada nisu držali varjaču u rukama.
U izvornoj recepturi koristi se juneće meso, ali ukoliko ga ne volite ili ga ne jedete može da ga zameni svinjetinom, jagnjetina i piletina.
Recept za četiri osobe, ali ukoliko imate veće drušvo možete da duplirate namirnice.

Sastojci:

4 veće šnicle za 4 osobe
250 grama pečuraka (šitake ili vrganji, bukovače ili šampinjoni)
2,5 dl piva (može i svetlo i tamno)
1 komad svežeg đumbira veličine palca na ruci
1 sveža ljuta paprika
1 crveni luk
1 čen belog luka
1 režanj dimljene slanine
biber i so po ukusu
lovorov list

Priprema

Meso istanjite tučkom za meso, posolite i pobiberite, zapecite meso u tiganju da sa obe strane da porumeni. Mesu dodajte na krupno iseckan luk, čen belog luka i iseckane pečurke. Oljuštite đumbir, operite ga i iseckajte na sitne rezance ili ga narendajte, na kraju dodajte iseckanu ljutu papriku i pivo. Kuvajte poklopljeno na laganoj temperaturi oko tridesetak minuta. Servirajte na tanjir i nakon obroka obavezno popijte omiljeno pivo.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivo služi Evropi

Na nedavno održanom skupu „Pivo služi Evropi“, koji osmu godinu za redom organizuje Udruženje pivara Evrope (The Brewers of Europe),Pjer-Olivijer

Restoran Botako

Restoran Botako je beogradski restoran koji se bavi konceptom moderne, ali delom i tradicionalne Italijanske kuhinje sa fokusom na pice.

Zavođenje uz pivo

Da žene ne vole pivo već je odavno ofucana fraza. Dokazano je da nežniji pol i te kako uživa u

33. Dani Piva u Zrenjaninu

Od 27.08. do 02.09.2018. godine održaće se Dani Piva u Zrenjaninu. Kako je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić najavio na više lokacija

PIVO – Kraft lager

Pivo kraft lager je masovno pivo zanatskih pivara. Bez obzira na trenutne probleme srpskog tržišta kraft piva, kraft lageri definitivno imaju ogroman potencijal.

PIVO – Pivara Gvint

Pivara Gvint veoma vodi računa o tome koliko će proizvedeno pivo sadržati hmelja, kvasca i slada.