DANAS KUVAMO: Juneće šnicle u sosu od piva

Ovo je recept za četiri osobe, koji se lako i brzo sprema, a veoma je ukusan

Ne znamo kakvo je vaše mišljenje, ali po našem pivo, pečurke i meso idealna su kombinacija u kulinarstvu. Istaknuti kulinarski majstori kažu kako se pečurke slažu sa svim vrstama alkohola, ali kada se koriste u pripremi obroka najbolje se uparuju sa pivom.

Lako za pripremu

Danas vam predstavljamo sjajan gurmanski recept koji će oduševiti vaše prijatelje, a reč je o veoma zanimljivoj kombinaciji kroz koju se dobija harmonija ukusa i mirisa. Ovaj specijalitet je vrlo jednostavan za pripremu pa mogu da ga pripremaju i početnici, ali i oni koji nikada nisu držali varjaču u rukama.
U izvornoj recepturi koristi se juneće meso, ali ukoliko ga ne volite ili ga ne jedete može da ga zameni svinjetinom, jagnjetina i piletina.
Recept za četiri osobe, ali ukoliko imate veće drušvo možete da duplirate namirnice.

Sastojci:

4 veće šnicle za 4 osobe
250 grama pečuraka (šitake ili vrganji, bukovače ili šampinjoni)
2,5 dl piva (može i svetlo i tamno)
1 komad svežeg đumbira veličine palca na ruci
1 sveža ljuta paprika
1 crveni luk
1 čen belog luka
1 režanj dimljene slanine
biber i so po ukusu
lovorov list

Priprema

Meso istanjite tučkom za meso, posolite i pobiberite, zapecite meso u tiganju da sa obe strane da porumeni. Mesu dodajte na krupno iseckan luk, čen belog luka i iseckane pečurke. Oljuštite đumbir, operite ga i iseckajte na sitne rezance ili ga narendajte, na kraju dodajte iseckanu ljutu papriku i pivo. Kuvajte poklopljeno na laganoj temperaturi oko tridesetak minuta. Servirajte na tanjir i nakon obroka obavezno popijte omiljeno pivo.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1