NAPRAVITE UŠTIPKE: Srpski uštipci sa pivom

uštipci sa pivom

Srpski uštipci sa dodatkom piva se brzo i lako prave, a vrlo su ukusni

Dobro je poznato da je pivo najrasprostranjenije i najkonzumiranije alkoholno piće širom sveta. Kao takvo, ono se primenjuje i u kulinarstvu, gde se zahvaljujući njemu mnošto jela pretvara u prava remek-dela. Pivo se najčešće koristi pri pripremi najrazličitijih jela i marinada. Ako, recimo, prasetinu ili piletinu prelivate pivom, meso će biti mekše, slađe, a njegova korica hrskavija.

Pivo pomaže u kuhinji

Valja istaći da je pivo veoma zanimljivo kulinarima širom sveta, jer je jedinstveno po svojoj aromi i hranljivosti, te osigurava interesantne ukuse i zato se koristi u brojnim kombinacijama sa namirnicama. S obzirom na to da alkohol ima značajno nižu tačku vrenja od vode i zato brže isparava, pivo jelima pruža karakteristične ukuse i arome, a za šta su zaslužni sastojci od kojih se pravi.

Spremite uštipke

Ukoliko vam dođu nenajavljeni gosti, a kod kuće imate da ih poslužite samo pivom, odvojte jedno kako biste napravili preukusne uštipke koji ni jednog gosta neće ostaviti ravnodušnim.

Sastojci za uštipke

– 2 jajeta
– 300 grama brašna
– kašičica praška za pecivo
– pola kašičice soli
– 300 ml vašeg omiljenog piva
– 150 grama švapskog sira ili pavlake

Priprema uštipaka

Odvojite žumance od belanca.

U većoj posudi izmutite sneg od belanaca, a u drugoj umutite žumanca i omiljeno pivo.

U ovu smesu dodajte brašno, prašak za pecivo i so. Kada ste umesili testo, postepeno mu dodajte belanca i opet izmešajte.

Izgnječite sir i polako ga dodaje u testo, pa sve ponovo umutite. Kašikom vadite testo i pecite na ugrejanom ulju.

Uštipci se peku sa obe strane, nakon toga se stavljaju na salvetu ili ubrus da se ocedi višak masti.

Serviraju se topli.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

ZANIMLJIVOSTI O GUINNES-u

Dnevno se popije 10 miliona čaša Ginisa širom sveta. Ginis je prvi put proizveden 1759.godine kada je Artur Ginis zakupio

Restoran Papa Joe

Priča restorana Papa Joe počela je sada već davne 1989. godine u Beogradu. Zahvaljujući kvalitetnoj usluzi, ovaj restoran je stekao

Dimljeno pivo

Prvih nekoliko gutljaja ovog piva će vas iznenaditi svojom aromom, no kada ga probate – ili ćete se zaljubiti u

Valjevsko pivo i “Hajdučki dani”

Turistička organizacija opštine Bogatić ovog vikenda organizuje u Crnoj Bari manifestaciju “Hajdučki dani”. Manifestacija počinje u petak 03.08.2018. godine u

PIVO – Kraft lager

Pivo kraft lager je masovno pivo zanatskih pivara. Bez obzira na trenutne probleme srpskog tržišta kraft piva, kraft lageri definitivno imaju ogroman potencijal.

PIVO – Pivara Gvint

Pivara Gvint veoma vodi računa o tome koliko će proizvedeno pivo sadržati hmelja, kvasca i slada.