NAPRAVITE UŠTIPKE: Srpski uštipci sa pivom

uštipci sa pivom

Srpski uštipci sa dodatkom piva se brzo i lako prave, a vrlo su ukusni

Dobro je poznato da je pivo najrasprostranjenije i najkonzumiranije alkoholno piće širom sveta. Kao takvo, ono se primenjuje i u kulinarstvu, gde se zahvaljujući njemu mnošto jela pretvara u prava remek-dela. Pivo se najčešće koristi pri pripremi najrazličitijih jela i marinada. Ako, recimo, prasetinu ili piletinu prelivate pivom, meso će biti mekše, slađe, a njegova korica hrskavija.

Pivo pomaže u kuhinji

Valja istaći da je pivo veoma zanimljivo kulinarima širom sveta, jer je jedinstveno po svojoj aromi i hranljivosti, te osigurava interesantne ukuse i zato se koristi u brojnim kombinacijama sa namirnicama. S obzirom na to da alkohol ima značajno nižu tačku vrenja od vode i zato brže isparava, pivo jelima pruža karakteristične ukuse i arome, a za šta su zaslužni sastojci od kojih se pravi.

Spremite uštipke

Ukoliko vam dođu nenajavljeni gosti, a kod kuće imate da ih poslužite samo pivom, odvojte jedno kako biste napravili preukusne uštipke koji ni jednog gosta neće ostaviti ravnodušnim.

Sastojci za uštipke

– 2 jajeta
– 300 grama brašna
– kašičica praška za pecivo
– pola kašičice soli
– 300 ml vašeg omiljenog piva
– 150 grama švapskog sira ili pavlake

Priprema uštipaka

Odvojite žumance od belanca.

U većoj posudi izmutite sneg od belanaca, a u drugoj umutite žumanca i omiljeno pivo.

U ovu smesu dodajte brašno, prašak za pecivo i so. Kada ste umesili testo, postepeno mu dodajte belanca i opet izmešajte.

Izgnječite sir i polako ga dodaje u testo, pa sve ponovo umutite. Kašikom vadite testo i pecite na ugrejanom ulju.

Uštipci se peku sa obe strane, nakon toga se stavljaju na salvetu ili ubrus da se ocedi višak masti.

Serviraju se topli.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1