RECEPT NEDELJE: Piletina u umaku od piva i meda

Piletina u umaku od piva i meda

Ukoliko vam je dosadila piletina na standardan način, predlažemo vam odličan recept u kojem ćete uživati vi, vaša porodica i prijatelji

Ne kaže se bez razloga kako je pivo božji dar, jer je reč o univerzalnom piću koje se koristi za mnoge stvari – od dodatka pri kuvanju, sredstva za kozmetičke preparate i da ne nabrajamo dalje. Sve u svemu iako je namenjeno za uživanje i konzumaciju, pivo se praktično koristi u svakoj kombinaciji.

Kao što smo već naveli, ono je idealno za primenjivanje u kozmetičkim preparatima, sa njim može da se očisti tepih, koristi se kao lek protiv kašlja, a vrlo je omiljeno i u kulinarstvu.

Kada je reč o kulinarstvu predložili bi vam brz, jednostavan i lak za pripremu obrok, a čiji je važan sastojak upravo pivo.

Ukoliko vam je dosadila piletina na standardan način, priredili smo za vas odličan recept u kojem ćete uživati vi, vaša porodica i prijatelji.

Za pripremu ovog recepta potrebno vam je:
» 400 g pilećih grudi (belo meso),
» 1 manji crveni luk
» 1 kašika soja sosa
» 1 kašičica senfa
» 1 kašičica meda
» 2 dl crnog piva (po želji, ako nemate Guinness onda bilo koje vaše omiljeno crno pivo ili ono koje možete finansijski da priuštite)
» 1 kašika ulja
» 1 vezica peršunovog lista,
» So i biber

Način pripreme:

Isecite belo meso na tanke šnite. Zatim ih zapecite na malo višoj temperaturi u gril tiganju, po 3-4 minuta sa svake strane. Meso izvadite na tanjir i stavite sa strane.

U istom tiganju, na umerenoj temperaturi dinstajte iseckan luk. Dodajte pivo, senf i med. Sve posolite i pobiberite. Kada luk omekša i kada tečnost napola ispari, u taj sos dodajte piletinu, poklopite, isključite ringlu i ostavite još nekoliko minuta da meso „upije“ sos.

Za kraj, kuvano jelo pospite sa malo iseckanog svežeg peršunovog lista ili sa iseckanim zelenim percima mladog luka.

Uz ovo jelo poslužite pire krompir i zelenu salatu i naravno popijte omiljeno pivo.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

kraft pivo

PIVO Koje kraft pivo vi volite?

Pivo se deli u više stilova, ali osnovna podela je na ejl i lagere. Pivo svi volimo, ali se postavlja pitanje koje kraft pivo vi volite.

Nemački olimpijci i pivo

Činjenica da Nemci piju mnogo piva nije ništa novo ni iznenađujuće, ali da sportisti i to olimpijci piju puno piva,

pivska pena

Čvrsta i gusta – pena

Pena mora da traje bar 3 minute, da bude čvrsta i gusta. Ovakva pivska pena je znak da ima dosta ekstrata i predstavlja termoizolaciju između piva i okoline.

Lako i jednostavno

Ako za vikend planirate da odgledate neku utakmicu ili samo da se okupite sa prijateljima kod kuće ovo je pravi

Restoran Bistro Grad

Najbolji beogradski hometown bar i restoran. U samom srcu grada, na korak od užurbane pešačke zone – mesto savršene tišine

Alarmi za čaše?

Alarmi za čaše?

Verovali ili ne ali krađa čaša predstavlja veliki problem za svaki ugostiteljski objekat. Naročito su na udaru pivnice i kafići,

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Restoran Soulfood

Restoran Soulfood nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u Pančevu, u Aviv parku. Restoran Soulfood je veoma prostran, savremen i moderno uređen restoran.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

Kako rashladiti pivo na plaži

Kada smo na letovanju, treba nam siguran savet kako rashladiti pivo na plaži Leto je godišnje doba kada većina nas boravi uz obalu reke, mora