RECEPT NEDELJE: Piletina u umaku od piva i meda

Piletina u umaku od piva i meda

Ukoliko vam je dosadila piletina na standardan način, predlažemo vam odličan recept u kojem ćete uživati vi, vaša porodica i prijatelji

Ne kaže se bez razloga kako je pivo božji dar, jer je reč o univerzalnom piću koje se koristi za mnoge stvari – od dodatka pri kuvanju, sredstva za kozmetičke preparate i da ne nabrajamo dalje. Sve u svemu iako je namenjeno za uživanje i konzumaciju, pivo se praktično koristi u svakoj kombinaciji.

Kao što smo već naveli, ono je idealno za primenjivanje u kozmetičkim preparatima, sa njim može da se očisti tepih, koristi se kao lek protiv kašlja, a vrlo je omiljeno i u kulinarstvu.

Kada je reč o kulinarstvu predložili bi vam brz, jednostavan i lak za pripremu obrok, a čiji je važan sastojak upravo pivo.

Ukoliko vam je dosadila piletina na standardan način, priredili smo za vas odličan recept u kojem ćete uživati vi, vaša porodica i prijatelji.

Za pripremu ovog recepta potrebno vam je:
» 400 g pilećih grudi (belo meso),
» 1 manji crveni luk
» 1 kašika soja sosa
» 1 kašičica senfa
» 1 kašičica meda
» 2 dl crnog piva (po želji, ako nemate Guinness onda bilo koje vaše omiljeno crno pivo ili ono koje možete finansijski da priuštite)
» 1 kašika ulja
» 1 vezica peršunovog lista,
» So i biber

Način pripreme:

Isecite belo meso na tanke šnite. Zatim ih zapecite na malo višoj temperaturi u gril tiganju, po 3-4 minuta sa svake strane. Meso izvadite na tanjir i stavite sa strane.

U istom tiganju, na umerenoj temperaturi dinstajte iseckan luk. Dodajte pivo, senf i med. Sve posolite i pobiberite. Kada luk omekša i kada tečnost napola ispari, u taj sos dodajte piletinu, poklopite, isključite ringlu i ostavite još nekoliko minuta da meso „upije“ sos.

Za kraj, kuvano jelo pospite sa malo iseckanog svežeg peršunovog lista ili sa iseckanim zelenim percima mladog luka.

Uz ovo jelo poslužite pire krompir i zelenu salatu i naravno popijte omiljeno pivo.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Sendviči i pivo

Ako u kulinarsko – pivskom svetu postoji par koji je kao stvoren jedno za drugo, toliko prirodan da se bez

Pivo za vegane

Ovo interesantno pivo pravi tim pivare „Angel City Brewery“ iz Los Anđelesa. Pivo ima karakterističan ukus avokada, a u prodaji

Dobre karakteristike slada u pivu

Prvenstveno napravljen od ječma, ekstrakt slada je koncentrisani sirup koji se koristi za dodavanje ukusa i teksture različitim vrstama namirnica,

Restoran Langouste

U starom delu Beograda, nadomak Kalemegdanske tvrđave, sa fantastičnim pogledom na  reke Savu i Dunav, ovaj ekskluzivni restoran priča svoju

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike