RECEPT NEDELJE: Piletina u umaku od piva i meda

Piletina u umaku od piva i meda

Ukoliko vam je dosadila piletina na standardan način, predlažemo vam odličan recept u kojem ćete uživati vi, vaša porodica i prijatelji

Ne kaže se bez razloga kako je pivo božji dar, jer je reč o univerzalnom piću koje se koristi za mnoge stvari – od dodatka pri kuvanju, sredstva za kozmetičke preparate i da ne nabrajamo dalje. Sve u svemu iako je namenjeno za uživanje i konzumaciju, pivo se praktično koristi u svakoj kombinaciji.

Kao što smo već naveli, ono je idealno za primenjivanje u kozmetičkim preparatima, sa njim može da se očisti tepih, koristi se kao lek protiv kašlja, a vrlo je omiljeno i u kulinarstvu.

Kada je reč o kulinarstvu predložili bi vam brz, jednostavan i lak za pripremu obrok, a čiji je važan sastojak upravo pivo.

Ukoliko vam je dosadila piletina na standardan način, priredili smo za vas odličan recept u kojem ćete uživati vi, vaša porodica i prijatelji.

Za pripremu ovog recepta potrebno vam je:
» 400 g pilećih grudi (belo meso),
» 1 manji crveni luk
» 1 kašika soja sosa
» 1 kašičica senfa
» 1 kašičica meda
» 2 dl crnog piva (po želji, ako nemate Guinness onda bilo koje vaše omiljeno crno pivo ili ono koje možete finansijski da priuštite)
» 1 kašika ulja
» 1 vezica peršunovog lista,
» So i biber

Način pripreme:

Isecite belo meso na tanke šnite. Zatim ih zapecite na malo višoj temperaturi u gril tiganju, po 3-4 minuta sa svake strane. Meso izvadite na tanjir i stavite sa strane.

U istom tiganju, na umerenoj temperaturi dinstajte iseckan luk. Dodajte pivo, senf i med. Sve posolite i pobiberite. Kada luk omekša i kada tečnost napola ispari, u taj sos dodajte piletinu, poklopite, isključite ringlu i ostavite još nekoliko minuta da meso „upije“ sos.

Za kraj, kuvano jelo pospite sa malo iseckanog svežeg peršunovog lista ili sa iseckanim zelenim percima mladog luka.

Uz ovo jelo poslužite pire krompir i zelenu salatu i naravno popijte omiljeno pivo.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Irish Pub Red Cow

Irish Pub Red Cow je koncept Irskog paba lociran u samom centru Novog Sada. Iako ovaj koncept nije toliko originalan

Restoran New Marinero

Restoran – splav New Marinero nalazi se na obali Dunava, na međi između starog kaldrmisanog i ovog drugog, novijeg dela

BRUT IPA: Penušavo pivo

Ukoliko niste ljubitelj šampanjaca ili penušavih vina i obožavate isključivo pivo, trebalo bi da znate da postoji stil koji daje svečarski prizvuk.