RECEPT NEDELJE: Piletina u umaku od piva i meda

Piletina u umaku od piva i meda

Ukoliko vam je dosadila piletina na standardan način, predlažemo vam odličan recept u kojem ćete uživati vi, vaša porodica i prijatelji

Ne kaže se bez razloga kako je pivo božji dar, jer je reč o univerzalnom piću koje se koristi za mnoge stvari – od dodatka pri kuvanju, sredstva za kozmetičke preparate i da ne nabrajamo dalje. Sve u svemu iako je namenjeno za uživanje i konzumaciju, pivo se praktično koristi u svakoj kombinaciji.

Kao što smo već naveli, ono je idealno za primenjivanje u kozmetičkim preparatima, sa njim može da se očisti tepih, koristi se kao lek protiv kašlja, a vrlo je omiljeno i u kulinarstvu.

Kada je reč o kulinarstvu predložili bi vam brz, jednostavan i lak za pripremu obrok, a čiji je važan sastojak upravo pivo.

Ukoliko vam je dosadila piletina na standardan način, priredili smo za vas odličan recept u kojem ćete uživati vi, vaša porodica i prijatelji.

Za pripremu ovog recepta potrebno vam je:
» 400 g pilećih grudi (belo meso),
» 1 manji crveni luk
» 1 kašika soja sosa
» 1 kašičica senfa
» 1 kašičica meda
» 2 dl crnog piva (po želji, ako nemate Guinness onda bilo koje vaše omiljeno crno pivo ili ono koje možete finansijski da priuštite)
» 1 kašika ulja
» 1 vezica peršunovog lista,
» So i biber

Način pripreme:

Isecite belo meso na tanke šnite. Zatim ih zapecite na malo višoj temperaturi u gril tiganju, po 3-4 minuta sa svake strane. Meso izvadite na tanjir i stavite sa strane.

U istom tiganju, na umerenoj temperaturi dinstajte iseckan luk. Dodajte pivo, senf i med. Sve posolite i pobiberite. Kada luk omekša i kada tečnost napola ispari, u taj sos dodajte piletinu, poklopite, isključite ringlu i ostavite još nekoliko minuta da meso „upije“ sos.

Za kraj, kuvano jelo pospite sa malo iseckanog svežeg peršunovog lista ili sa iseckanim zelenim percima mladog luka.

Uz ovo jelo poslužite pire krompir i zelenu salatu i naravno popijte omiljeno pivo.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

crno pivo, stout pivo

Kako uživati u crnom pivu

Zabluda je da je crno pivo obavezno jače od svetlog. Boja piva nema nikakve veze sa količinom alkohola već isključivo sa načinom vrenja slada.

Old London Pub

Old London je poznati beogradski pub, koji pored dobrog piva nudi još mnoštvo interesantnih detalja, a koji su osmišljeni sa

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja