RECEPT NEDELJE: Piletina u umaku od piva i meda

Piletina u umaku od piva i meda

Ukoliko vam je dosadila piletina na standardan način, predlažemo vam odličan recept u kojem ćete uživati vi, vaša porodica i prijatelji

Ne kaže se bez razloga kako je pivo božji dar, jer je reč o univerzalnom piću koje se koristi za mnoge stvari – od dodatka pri kuvanju, sredstva za kozmetičke preparate i da ne nabrajamo dalje. Sve u svemu iako je namenjeno za uživanje i konzumaciju, pivo se praktično koristi u svakoj kombinaciji.

Kao što smo već naveli, ono je idealno za primenjivanje u kozmetičkim preparatima, sa njim može da se očisti tepih, koristi se kao lek protiv kašlja, a vrlo je omiljeno i u kulinarstvu.

Kada je reč o kulinarstvu predložili bi vam brz, jednostavan i lak za pripremu obrok, a čiji je važan sastojak upravo pivo.

Ukoliko vam je dosadila piletina na standardan način, priredili smo za vas odličan recept u kojem ćete uživati vi, vaša porodica i prijatelji.

Za pripremu ovog recepta potrebno vam je:
» 400 g pilećih grudi (belo meso),
» 1 manji crveni luk
» 1 kašika soja sosa
» 1 kašičica senfa
» 1 kašičica meda
» 2 dl crnog piva (po želji, ako nemate Guinness onda bilo koje vaše omiljeno crno pivo ili ono koje možete finansijski da priuštite)
» 1 kašika ulja
» 1 vezica peršunovog lista,
» So i biber

Način pripreme:

Isecite belo meso na tanke šnite. Zatim ih zapecite na malo višoj temperaturi u gril tiganju, po 3-4 minuta sa svake strane. Meso izvadite na tanjir i stavite sa strane.

U istom tiganju, na umerenoj temperaturi dinstajte iseckan luk. Dodajte pivo, senf i med. Sve posolite i pobiberite. Kada luk omekša i kada tečnost napola ispari, u taj sos dodajte piletinu, poklopite, isključite ringlu i ostavite još nekoliko minuta da meso „upije“ sos.

Za kraj, kuvano jelo pospite sa malo iseckanog svežeg peršunovog lista ili sa iseckanim zelenim percima mladog luka.

Uz ovo jelo poslužite pire krompir i zelenu salatu i naravno popijte omiljeno pivo.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Pivo služi Evropi

Na nedavno održanom skupu „Pivo služi Evropi“, koji osmu godinu za redom organizuje Udruženje pivara Evrope (The Brewers of Europe),Pjer-Olivijer

restoran potpis čubura

Restoran Potpis

Beogradski restoran Potpis smešten je na Čuburi, u srcu Čuburskog parka. Restoran Potpis je elegantan restoran, uređen u prijatnom stilu, s enterijerom koji naginje modernizmu.

Čaša za pivo

Pojavljuju se u različitim oblicima i veličinama, ali nipošto nisu samo rezultat dizajnerskog nadahnuća, već imaju tačno propisanu svrhu, u

U susret vikendu

Za one koji vole ples Swing the Beat ekipa i Crna ovca brewpub ovog petka zovu na ples! 03.08. u

Restoran Scarpetta

Restoran Scarpetta je novosadski restoran koji se bavi modernim konceptom Italijanske kuhinje. Restoran se nalazi na Trgu Neznanog junaka i

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju