TORTA S PIVOM: Ovu tortu morate probati

torta sa pivom

Da li biste probali tortu sa pivom

Pivo se uveliko primenjuje u kuhinji, a da nije rezervisano samo za slana jela govori i činjenica da se sa njim mese i odlični kolači i torte.

U skladu sa tim i s obzirom na to da se bliži vreme slava, evo ideje kako da obogatite svoju trpezu.

Potrebne namirnice za tortu

Namirnice: 400 grama brašna, 10 grama soli, 10 kašika šećera, 10 grama sode bikarbone, 3 kašike ulja, 250 ml stout piva, 200 grama meda, 300 grama šećera, 300 grama oraha, 200 grama urmi, nekoliko kapi ulja, kašika gustina, litra mleka, 300 grama šećera, 250 grama čokolade, 250 grama maslaca.

Postupak pripreme torte

Karamelizovati šećer na srednjoj temperaturi kako bi se potpuno istopio i dobio lepu boju. Dodati orahe i brzo promešati. Vruće sipati u drugu podmazanu posudu i ostaviti da se ohladi.

Kora za tortu

Brašno pomešati sa solju, uljem, stout pivom i medom, te sve izmešati. Presuti u podmazan i pobrašnjen pleh i peći 15 minuta na 180 stepeni. Pečenu tortu iseći tako da se dobiju četiri kore.

Fil za tortu

Za fil razmutiti gustin u 2 dl mleka, a preostalo mleko skuvati s šećerom. Skloniti sa ringle, postepeno ulivati onaj gustin razmućen u mleku, neprestano mešajući. Vratiti na ringlu i kuvati mešajući dok se ne zgusne.

Skloniti sa šporeta i u topao fil dodati čokoladu i mešati dok se sve ne sjedini. Ostaviti da se ohladi, povremeno mešajući kako se ne bi stvorila korica. Umutiti maslac, te mešajući s ohlađenim filom dobiti ujednačenu masu.

Grilijaš istucati. Svaku koru filovati, preko posuti grilijašem. Tortu okolo takođe premazati filom i posuti grilijašem i urmama.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Soulfood Pančevo

Restoran Soulfood u Pančevu je dokaz da u jednom tržnom centru, osim kupovine, može kvalitetno i ukusno da se pojede, a i popije doza dobrog piva.

Dolazi vreme radlera

Kada je jedno piće okruženo legendama, manje ili više neproverenim pričama, ponekad čak i kontraverzama, lako je zaključiti da se

Restoran Rubin

Danas bi vam predstavili restoran Rubin, jedan od simbola beogradskog ugostiteljstva. Već decenijama sve u ovom elitnom restoranu počiva na

tamno pivo i juneći gulaš

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike