TORTA S PIVOM: Ovu tortu morate probati

torta sa pivom

Da li biste probali tortu sa pivom

Pivo se uveliko primenjuje u kuhinji, a da nije rezervisano samo za slana jela govori i činjenica da se sa njim mese i odlični kolači i torte.

U skladu sa tim i s obzirom na to da se bliži vreme slava, evo ideje kako da obogatite svoju trpezu.

Potrebne namirnice za tortu

Namirnice: 400 grama brašna, 10 grama soli, 10 kašika šećera, 10 grama sode bikarbone, 3 kašike ulja, 250 ml stout piva, 200 grama meda, 300 grama šećera, 300 grama oraha, 200 grama urmi, nekoliko kapi ulja, kašika gustina, litra mleka, 300 grama šećera, 250 grama čokolade, 250 grama maslaca.

Postupak pripreme torte

Karamelizovati šećer na srednjoj temperaturi kako bi se potpuno istopio i dobio lepu boju. Dodati orahe i brzo promešati. Vruće sipati u drugu podmazanu posudu i ostaviti da se ohladi.

Kora za tortu

Brašno pomešati sa solju, uljem, stout pivom i medom, te sve izmešati. Presuti u podmazan i pobrašnjen pleh i peći 15 minuta na 180 stepeni. Pečenu tortu iseći tako da se dobiju četiri kore.

Fil za tortu

Za fil razmutiti gustin u 2 dl mleka, a preostalo mleko skuvati s šećerom. Skloniti sa ringle, postepeno ulivati onaj gustin razmućen u mleku, neprestano mešajući. Vratiti na ringlu i kuvati mešajući dok se ne zgusne.

Skloniti sa šporeta i u topao fil dodati čokoladu i mešati dok se sve ne sjedini. Ostaviti da se ohladi, povremeno mešajući kako se ne bi stvorila korica. Umutiti maslac, te mešajući s ohlađenim filom dobiti ujednačenu masu.

Grilijaš istucati. Svaku koru filovati, preko posuti grilijašem. Tortu okolo takođe premazati filom i posuti grilijašem i urmama.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivo za poneti

Olakšavanjem dostupnosti proizvoda, radi se na ozbiljnoj promociji, tako da ovim gestom Fabrika piva koliko pomaže kupcima – konzumentima toliko

Restoran The Square

Besprekorna usluga, elegantna atmosfera i bogat izbor piva slažu se sa savremenom i evropskom kuhinjom restorana The Square. Elegantan i

Pivara Salto

Kao lokalna beogradska kraft pivara nemaju određenu ciljnu grupu, već žele da svojim kvalitetom jednostavno vežu ljude uz sebe  

PIVO I PILETINA – Macchiato Fax

Novosadski cafe restoran Macchiato Fax otvoren je pre sedam godina na uglu ulica Stevana Musića i Bulevara cara Lazara i ima prelep pogled na park i novosadski Univerzitet.

BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA Sabro Vienna

Sabro Vienna pivo nastalo je u čast jubilarne pete godine postojanja Crow Brewery i ono spada u SMASH piva, odnosno piva nastala upotrebom jedne vrste slada i jedne vrste hmelja.