Predstavljamo vam interesantan recept za palačinke s kukuruznim brašnom u koje se sipa pivo
Ko može da odoli palačinkama? Ni najmlađi, ni najstariji. Svi volimo palačinke. Bile one slane ili slatke, posne ili mrsne. Pošto je tako, pripremili smo za vas recept za palačinke s kukuruznim brašnom i pivom.
Potrebni sastojci:
Pivo i u testu
Potrebno je 100 gr kukuruznog brašna, 200 gr pšeničnog brašna, jedna čaša (oko 1,5 – 2dl) piva, jedno jaje, 1/2 kašičice soli, 350 ml mleka.
Pivo i u filu
Potrebno je 300 gr pilećih grudi, jedna veća glavica crnog luka, origano, suvi biljni začin, biber, jedna kašika pelat paradajza i malo piva, te kečap, ulje i sitno iseckan peršun.
Priprema:
Pivo daje poseban šmek
Od mleka, piva i jaja, obe vrste brašna i malo soli umutiti testo za palačinke. Ukoliko je testo gusto po potrebi dodati još malo piva. Zatim ispecite palačinke u tiganju sa malo ulja.
Na malo ulja izdinstati usitnjen luk, dodati malo vode i pileće grudi iseckane na kockice. Začiniti po ukusu i dinstati na laganoj vatri dok tečnost ne ispari, a meso ne omekša. Pred kraj dodati pelat paradajza.
Svaku palačinku prvo premazati sa malo kečapa, staviti fil od mesa i čvrsto je urolati. Ređati palačinke u vatrostalnu posudu i kratko ih zapeći. Zapečene palačinke po ukusu posoliti sitno iseckanim peršunom i služiti.
Pivo Amber ale uz ove palačinke
Uz ove palačinke preporučujemo da popijete Amber ale koje je interesantne boje, od narandžaste do crvenkasto-zlatne, te vrlo zanimljivog ukusa. Ova vrsta piva ima jače ukuse slada, a tu su i note slatkog karamela koji nadopunjuju ukus pečenog slada. Ipak, nemaju sva Amber piva prejak slatki ukus – mnoga imaju suv i svež. Iako ukus nije jak od hmelja, on daje laganu i cvetnu aromu.