PIVO U KIFLICAMA – Slane i slatke kiflice sa pivom

pivo u kiflicama

Ukoliko su vam dosadili standarni recepti za vas smo izdvojili interesantne kiflice s pivom, kojima još niko nije našao manu

Kako se Nova godina i Božić približavaju tako i većina domaćica i domaćina počinje da brine o pripremi praznične trpeze. Ukoliko su vam dosadili standarni recepti, za vas smo izdvojili interesantne kiflice kojima još niko nije našao manu. Testo je slatko i rastresito, a najbitnije od svega u sebi sadrži i pivo.

Pivo u slatkom testu

Sastojci: 500 gr mekog brašna, 100 ml piva, 200 ml ulja, 1 prašak za pecivo

Sastojci za sirup: 200 ml vode, 300 gr kristal šećera, 1 vanilin šećer

Priprema: Sjediniti brašno i prašak za pecivo. Zatim dodati pivo i ulje i umesiti testo. Razviti, pa ručno praviti oblike. Peći na 180 stepeni oko 10 minuta. Sirup napraviti tako što ćemo u 200 ml vode dodati 300 gr šećera i kuvati 3 – 5minuta od tačke ključanja. U sirup dodati i jednu vanilicu. Sirup ohladiti. Ispečene kiflice utapati prvo u hladan sirup, pa valjati u kokos.

Ukoliko postite ili više volite slaniše, idealne su posne kiflice sa pivom.

Pivo u slanom testu

Sastojci: 1 kg mekog brašna, 300 ml piva, 350 ml ulja, 1 kesica praška za pecivo, soli po ukusu, susam za posipanje i fil po želji.

Priprema: Pomešajte brašno, so i prašak za pecivo, pa dodajte pivo i ulje, pa sve dobro sjedinite dok ne dobijete kompaktnu masu. Podelite testo na delove, kao i za obične kiflice pa razvijajte. Filujte kiflice filom po želji i ređajte ih u podmazan pleh. Kada poređate kiflice sa pivom u pleh, pokvasite ruku te umočite u susam, a potom premažite kiflice time.

Ovako pripremljene kiflice pecite u dobro zagrejanoj rerni dok ne porumene.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1