PIVO U KIFLICAMA – Slane i slatke kiflice sa pivom

pivo u kiflicama

Ukoliko su vam dosadili standarni recepti za vas smo izdvojili interesantne kiflice s pivom, kojima još niko nije našao manu

Kako se Nova godina i Božić približavaju tako i većina domaćica i domaćina počinje da brine o pripremi praznične trpeze. Ukoliko su vam dosadili standarni recepti, za vas smo izdvojili interesantne kiflice kojima još niko nije našao manu. Testo je slatko i rastresito, a najbitnije od svega u sebi sadrži i pivo.

Pivo u slatkom testu

Sastojci: 500 gr mekog brašna, 100 ml piva, 200 ml ulja, 1 prašak za pecivo

Sastojci za sirup: 200 ml vode, 300 gr kristal šećera, 1 vanilin šećer

Priprema: Sjediniti brašno i prašak za pecivo. Zatim dodati pivo i ulje i umesiti testo. Razviti, pa ručno praviti oblike. Peći na 180 stepeni oko 10 minuta. Sirup napraviti tako što ćemo u 200 ml vode dodati 300 gr šećera i kuvati 3 – 5minuta od tačke ključanja. U sirup dodati i jednu vanilicu. Sirup ohladiti. Ispečene kiflice utapati prvo u hladan sirup, pa valjati u kokos.

Ukoliko postite ili više volite slaniše, idealne su posne kiflice sa pivom.

Pivo u slanom testu

Sastojci: 1 kg mekog brašna, 300 ml piva, 350 ml ulja, 1 kesica praška za pecivo, soli po ukusu, susam za posipanje i fil po želji.

Priprema: Pomešajte brašno, so i prašak za pecivo, pa dodajte pivo i ulje, pa sve dobro sjedinite dok ne dobijete kompaktnu masu. Podelite testo na delove, kao i za obične kiflice pa razvijajte. Filujte kiflice filom po želji i ređajte ih u podmazan pleh. Kada poređate kiflice sa pivom u pleh, pokvasite ruku te umočite u susam, a potom premažite kiflice time.

Ovako pripremljene kiflice pecite u dobro zagrejanoj rerni dok ne porumene.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivara Inat

Mlada iperspektivna kraft pivara, koja je u proteklih godinu dana postala jedna od najčešće spominjanih na domaćem tržištu   Pivara

proces pravljenja piva

Kako se pravi pivo

Ako ste rešili da sami skuvate svoje pivo dobro bi bilo da se posavetujete sa nekim ko je to već

Craft bar Tehnologʼs

Njihova osnovna delatnost je meso, zanatski proizvodi od mesa koje proizvode u saradnji sa malim prerađivačima. Njihova zanatska mesna filozofija

PIVO I PILETINA – Macchiato Fax

Novosadski cafe restoran Macchiato Fax otvoren je pre sedam godina na uglu ulica Stevana Musića i Bulevara cara Lazara i ima prelep pogled na park i novosadski Univerzitet.

BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA Sabro Vienna

Sabro Vienna pivo nastalo je u čast jubilarne pete godine postojanja Crow Brewery i ono spada u SMASH piva, odnosno piva nastala upotrebom jedne vrste slada i jedne vrste hmelja.