DOČEKAJTE NOVU GODINU U KAFIĆU I NA TRGU: Nova godina diktira nova pravila

DOČEKAJTE NOVU GODINU U KAFIĆU I NA TRGU: Nova godina diktira nova pravila

Doček Nove godine će po svemu sudeći biti drugačiji i ukoliko želite da sačuvate svoje i zdravlje drugih ljudi, izbegavajte grljenje i ljubljenje, te velike gužve po restoranima, kafićima i gradskim trgovima

Doček Nove godine najveća je globalna proslava u svakom kutku planete i ona se uvek obeležava poslednjeg dana u godini, odnosno 31. decembra. Proslava Nove godine sigurno je jedini praznik koji slave svi narodi i sve konfesije. Običaji tu ne važe i jedino pravilo za doček Nove godine je da svi budu veseli i lepo obučeni.

Budite odgovorni za Novu godinu

Polako, ali sigurno odbrojavanje počinje, jednako za sve gde god se nalazili na planeti Zemlji, a kako se bliži najluđa noć tako kreću uobičajena pitanja, ali i nedoumice – S kim je dočekati, Šta obući i naravno Gde proslaviti Novu godinu.  Trenutno su nedoumice još veće, jer će se doček 2021. godine  poprilično razlikovati od svih ostalih koje smo sa nestrpljenjem iščekivali. Većina ljudi trudiće se da ovu što pre zaboravi, zbog naravno korona virusa, odnosno pandemije koju cela planeta proživljava. Zbog pandemije, mnogi su u dilemi kako i gde da proslave Novu godinu sa prijateljima, ali ono što ohrabruje jeste činjenica što će sigurno većina imati bogatu trpezu  i omiljeno pivo bilo kojeg stila – IPA, pale ale, lager stout ili porter, bilo da proslavljaju u kafiću, restoranu, kod kuće ili na gradskom Trgu.

Ukoliko odlučite da se provedete u nekom od omiljenih ugostiteljskih objekata, trebalo bi da se pridržavate pravila kako biste zaštitili i sebe i druge od virusa korona, ali i od drugih respiratornih infekcija.

Proslava Nove godine u kafiću ili restoranu

Ako je vaša definitivna odluka pala na provod sa manjim društvom, bilo bi dobro da se raspitate da li se za Novogodišnju noć izdaje neki manji lokalni kafić. Ukoliko postoji takva opcija u vašem gradu ili komšiluku, rezervišite ga odnosno zakupite na vreme. Naravno, u zavisnosti od broja gostiju birajte i kvadraturu lokala. Postoji mogućnost da će vlasnik lokala insistirati na njegovoj ponudi pića i u tom slučaju obavezno proverite koje sve stilove piva ima zastupljene, da li prodaje samo industrijsko, samo kraft ili ima i kombinovanu ponudu piva koje vaša ekipa konzumira. Ukoliko se dogovorite da donesete svoje pivo, savet je da odete bar nedelju dana pre dočeka u nabavku, kako se ne bi nervirali ili razboleli u megamarketima, jer su tada obično najveće gužve. Trudite se da kupujete pivo u limankama, da ne biste morali da koristite čaše, jer kada se društvo malo opusti čaše znaju i da se pomešaju, a to u vreme pandemije nije baš preporučljivo. Kada pijete iz limenke, obavezno na nju flomasterom napišite svoje ime. Ukoliko volite da pijete iz flaše, obeležite koja je vaša.

Ako ste se odlučili za samostalni izlazak ili izlazite sa partnerom – partnerkom i želite najluđu noć da provedete u lokalu gde će biti dosta nepoznatih ljudi, preporuka je da nosite masku i da je skidate samo u momentima dok jedete i pijete. Ukoliko vam je to naporno, nađite krojačicu koja će samo za vas sašiti originalnu masku, sa rupicom za slamku. Ipak, oprez ukoliko budete pivo pili na slamčicu, posebno kraft sa velikim procentom alkohola – postoji mogućnost da vas snaga alkohola obori i pokvari vam provod. Važno je napomenuti da birate veće lokale, koji mogu da vam obezbede udaljenost od najmanje metar i po od drugih osoba u svim pravcima, odnosno trudite se da budete udaljeni od nepoznatih osoba bar četiri metra. Ukoliko ste ljubitelj nazdravljanja sa pivom, potrudite se da to ove godine izbegnete, jer nikad se ne zna ko je potencijalni prenosilac virusa. Takođe, svoje pivo obavezno držite u ruci i ne ispuštajte ga čak ni kada idete u toalet.

Ukoliko ste rešili da doček Nove godine provedete u nekom od restorana, gledajte da su u njemu ispoštovane mere odnosno da postoji dovoljan razmak između stolova. Masku u ovom slučaju nosite po potrebi, odnosno samo u momentima kada se konobar približi stolu kako bi vam doneo omiljeno pivo ili hranu. Obavezno ponesite i svoj dezinfikator za ruke i po potrebi ga pošpricajte, posebno pre i posle obroka i ispijanja piva.

Vrlo važno je napomenuti, da bilo da ste se odlučili za zakup lokala i provod sa poznatim društvom, proslavu sa dragom osobom u nepoznatom lokalu ili zajedničku proslavu u restoranu, uvek nosite masku i dezinfekciju za ruke. Ovo su nam postali obavezni životni rekviziti, a i dokazano je da nas štite od Covid-19.

Proslava Nove godine na gradskim trgovima

Ove godine najverovatnije neće biti organizovanog dočeka na trgovima, na kojima se održavaju koncerti i kada se uz vatromet ispraća stara i dočekuje Nova godina. Međutim, mnogi će se spontano sakupiti, te ukoliko u vašem gradu bude velika gužva, trudite se da nosite masku ili se sklonite malo u stranu, jer ne morate uvek da budete u epicentru zbivanja.  Ponesite ranac i u njega stavite vaše omiljeno pivo, neki fini lager ili pilsner, jer su ova piva idealna za ispijanje na trgovima ili gradskim ulicama, posebno ako sretnete ekipu iz kvarta.  Nazdravljajte, družite se i veselite, ali izbegavajte fizički kontakt, posebno sa osobama koje ne poznajete. Ulepšajte sebi veče sa prskalicama i konfetama, ali nemojte da bacate petarde zbog vaše sigurnosti i sigurnosti ljudi oko vas.

Poljupci u Novoj godini

Ono što smo svi navikli jeste čestitanje Nove godine uz poljupce. Nažalost ovaj doček će po svemu biti drugačiji i ukoliko želite da sačuvate svoje i zdravlje drugih ljudi, izbegavajte grljenje i ljubljenje. Umesto toga zagrlite svoje pivo, jer ovaj put to je najsigurnije.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

PIVO UMESTO VODE?

U Sjedinjenim Državama troši se tri puta više piva nego vode, a prodaja ovog pića u SAD godišnje iznosi više od 100 milijardi dolara.

Konoba Gušti Mora

Od svog nastanka 1382. godine, kada ga je pod imenom Sveti Stefan osnovao kralj Tvrtko Prvi, Herceg-Novi je dobio titulu

Mlečni stout

Mlečni stout

Linija pivskih stilova, koja je dostupna danas, je prilično impresivna, ali razvrstavanje zna da napravi zabunu. Razlika između Portera i

PIVO I PILETINA – Macchiato Fax

Novosadski cafe restoran Macchiato Fax otvoren je pre sedam godina na uglu ulica Stevana Musića i Bulevara cara Lazara i ima prelep pogled na park i novosadski Univerzitet.

BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA Sabro Vienna

Sabro Vienna pivo nastalo je u čast jubilarne pete godine postojanja Crow Brewery i ono spada u SMASH piva, odnosno piva nastala upotrebom jedne vrste slada i jedne vrste hmelja.