SAVET DANA: Evo kako da pijete pivo

SAVET DANA: Evo kako da pijete pivo

Neki od ovih saveta mogu vam pomoći da ostanete na nogama posle više popijenih piva

Počinje sezona slava, novogodišnjih i božićnih praznika, a s ovim događajima logično je da slede i brojne manje, ali i veće sedeljke i proslave koje treba ispratiti.

Zato je vrlo verovatno da ćete se naći u društvu gde morate da ispoštujete pravila, pa ne bi bilo lepo da sebi dozvolite da vas “obori” alkohol iz više popijenih piva.

Neki od ovih saveta, a koje ćemo vam danas dati, mogu vam pomoći da ostanete na nogama posle većeg broja popijenih piva.

Ne mešajte pivo

Pravilo broj jedan, nemojte mešati stilove piva. Ukoliko ste počeli sa lagerom jednog proizvođača, nastavite sa njim tokom cele večeri. Ne prelazite na lagere i drugih proizvođača, jer svaki od njih ima svoju tehnologiju proizvodnje.

Ako rešite da pijete kraft, onda neka to bude jedan stil, ne mešajte portere, stout i IPA piva, jer je vrlo moguće da vam posle toga neće biti dobro I da ćete morati da napustite slavlje.

Jedite jaču hranu dok pijete pivo

Manite se grickalica, jer pijanstvo je zapravo posledica isparenja alkohola u našem organizmu.

Naime, masti plivaju po vodi, pa tako i u našem stomaku deluju kao prepreka koja sprečava ta isparenja.

Ukoliko jedete masno manja je verovatnoća da ćete se vas obuzeti negativno dejstvo alkohola.

Savet iskusnog pivara kako da pijete pivo

Jedan od osnivača kompanije Boston Beer, Džim Koh, otkrio je tajnu kako uspeva da popije više od ostalih, a da se ne napije. Tajna je u običnom kvascu.

Pre žurke, Džim svaki put pojede po jednu kašičicu aktivnog kvasca po svakom pivu koje planira da popije.

Ukoliko će vam biti lakše, možete kvasac da umešate u jogurt. Kvasac razbija alkohol u organizmu na osnovne molekule – vodonik, kiseonik i ugljenik, tako da ne stigne da ispari i “udari” u glavu.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

rstoran katarka

Restoran Katarka

Riblji restoran Katarka nalazi se u  centru Pančeva, pored hotela Tamiš. Restoran Katarka je klasičan riblji restoran, čiji je enterijer potpuno prilagođen nameni.

Garden

Njihova misija je jednostavna: vrhunska pica za najkraće moguće vreme. Testo sa najkvalitenijim sastojcima peče se svega 3 minuta u

BRUT IPA: Penušavo pivo

BRUT IPA: Penušavo pivo

Ukoliko niste ljubitelj šampanjaca ili penušavih vina i obožavate isključivo pivo, trebalo bi da znate da postoji stil koji daje svečarski prizvuk.

Zanimljivosti o pivu

– Stiven Potrisno iz Pensilvanije, USA, je popijo litru piva za 1.9 sekundi i drži svetski rekord u brzini ispijanja

Restoran Temperament

Temperament je restoran koji je fokusiran na tradicionalnu kuhinju. Nalazi se u Beton hali, u samom srcu Beograda, pored reke

Restoran Bon Appetit

Restoran Bon Appetit je otvorio svoja vrata ljubiteljima ukusne domaće kuhinje 2011. godine. Restoran Bon Appetit se nalazi u samom

ISTRAŽUJEMO Kraft pivo u Srbiji

Prema podacima Udruženja malih nezavisnih pivara Srbije, danas je oko 50 odsto manje kraft pivara u odnosu na doba pred koronu i one svojom ukupnom

NOVI TREND U GASTRONOMIJI Kraft pivo i hrana

Kraft piva i njihove neverovatne kreacije uvode vas u novu dimenziju pivskih ukusa i neotkriven svet neočekivanih aromatskih kompleksa, koji postaju obavezan i preporučen pratioc