SAVET DANA: Evo kako da pijete pivo

SAVET DANA: Evo kako da pijete pivo

Neki od ovih saveta mogu vam pomoći da ostanete na nogama posle više popijenih piva

Počinje sezona slava, novogodišnjih i božićnih praznika, a s ovim događajima logično je da slede i brojne manje, ali i veće sedeljke i proslave koje treba ispratiti.

Zato je vrlo verovatno da ćete se naći u društvu gde morate da ispoštujete pravila, pa ne bi bilo lepo da sebi dozvolite da vas “obori” alkohol iz više popijenih piva.

Neki od ovih saveta, a koje ćemo vam danas dati, mogu vam pomoći da ostanete na nogama posle većeg broja popijenih piva.

Ne mešajte pivo

Pravilo broj jedan, nemojte mešati stilove piva. Ukoliko ste počeli sa lagerom jednog proizvođača, nastavite sa njim tokom cele večeri. Ne prelazite na lagere i drugih proizvođača, jer svaki od njih ima svoju tehnologiju proizvodnje.

Ako rešite da pijete kraft, onda neka to bude jedan stil, ne mešajte portere, stout i IPA piva, jer je vrlo moguće da vam posle toga neće biti dobro I da ćete morati da napustite slavlje.

Jedite jaču hranu dok pijete pivo

Manite se grickalica, jer pijanstvo je zapravo posledica isparenja alkohola u našem organizmu.

Naime, masti plivaju po vodi, pa tako i u našem stomaku deluju kao prepreka koja sprečava ta isparenja.

Ukoliko jedete masno manja je verovatnoća da ćete se vas obuzeti negativno dejstvo alkohola.

Savet iskusnog pivara kako da pijete pivo

Jedan od osnivača kompanije Boston Beer, Džim Koh, otkrio je tajnu kako uspeva da popije više od ostalih, a da se ne napije. Tajna je u običnom kvascu.

Pre žurke, Džim svaki put pojede po jednu kašičicu aktivnog kvasca po svakom pivu koje planira da popije.

Ukoliko će vam biti lakše, možete kvasac da umešate u jogurt. Kvasac razbija alkohol u organizmu na osnovne molekule – vodonik, kiseonik i ugljenik, tako da ne stigne da ispari i “udari” u glavu.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Rebel Red

IRSKI RED ALE

Rebel Red je pivo koje se pravi u pivari koja je sagrađena na prostoru starog franciskanskog manastira i bunara i datira iz 1219. godine.

Terminal Gastro Bar

Terminal Gastro Bar je casual dining restoran internacionalne kuhinje, smešten u jednom od najlepših delova Beograda, na Vračaru, pored Hrama

Verovali ili ne

U svetu je sve veći broj crkava koje su na svojim službama počele da služe pivo, a ima i onih

Restoran Nirvana

Restoran Nirvana nalazi se u Subotici, u mirnom delu grada i prepoznatljiv je po letnjoj terasi. Restoran Nirvana otvoren je 1922. godine, a enterijer mu je urađen u klasičnom restoranskom stilu. 

Restoran Potpis

Beogradski restoran Potpis smešten je na Čuburi, u srcu Čuburskog parka. Restoran Potpis je elegantan restoran, uređen u prijatnom stilu, s enterijerom koji naginje modernizmu.