SAVET DANA: Evo kako da pijete pivo

SAVET DANA: Evo kako da pijete pivo

Neki od ovih saveta mogu vam pomoći da ostanete na nogama posle više popijenih piva

Počinje sezona slava, novogodišnjih i božićnih praznika, a s ovim događajima logično je da slede i brojne manje, ali i veće sedeljke i proslave koje treba ispratiti.

Zato je vrlo verovatno da ćete se naći u društvu gde morate da ispoštujete pravila, pa ne bi bilo lepo da sebi dozvolite da vas “obori” alkohol iz više popijenih piva.

Neki od ovih saveta, a koje ćemo vam danas dati, mogu vam pomoći da ostanete na nogama posle većeg broja popijenih piva.

Ne mešajte pivo

Pravilo broj jedan, nemojte mešati stilove piva. Ukoliko ste počeli sa lagerom jednog proizvođača, nastavite sa njim tokom cele večeri. Ne prelazite na lagere i drugih proizvođača, jer svaki od njih ima svoju tehnologiju proizvodnje.

Ako rešite da pijete kraft, onda neka to bude jedan stil, ne mešajte portere, stout i IPA piva, jer je vrlo moguće da vam posle toga neće biti dobro I da ćete morati da napustite slavlje.

Jedite jaču hranu dok pijete pivo

Manite se grickalica, jer pijanstvo je zapravo posledica isparenja alkohola u našem organizmu.

Naime, masti plivaju po vodi, pa tako i u našem stomaku deluju kao prepreka koja sprečava ta isparenja.

Ukoliko jedete masno manja je verovatnoća da ćete se vas obuzeti negativno dejstvo alkohola.

Savet iskusnog pivara kako da pijete pivo

Jedan od osnivača kompanije Boston Beer, Džim Koh, otkrio je tajnu kako uspeva da popije više od ostalih, a da se ne napije. Tajna je u običnom kvascu.

Pre žurke, Džim svaki put pojede po jednu kašičicu aktivnog kvasca po svakom pivu koje planira da popije.

Ukoliko će vam biti lakše, možete kvasac da umešate u jogurt. Kvasac razbija alkohol u organizmu na osnovne molekule – vodonik, kiseonik i ugljenik, tako da ne stigne da ispari i “udari” u glavu.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

MAMURLUK: Rešenje postoji

Postoje mnoge priče, tajni recepti ili pak vodiči koji nam navodno pomažu u stanju mamurluka i objašnjavaju nam kako da

Kako se snaći na putovanju

Današnji putnici i turisti imaju mnogo mogućnosti kada je piće u pitanju. Trgovina je uznapredovala pa se roba šalje na

Restoran Astal Šaren

Ovo je restoran, odnosno kafana, koja budi uspomene na nekadašnje kafane kojih je bilo mnogo u Novom Sadu, sve dok

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.