SAVET DANA: Evo kako da pijete pivo

SAVET DANA: Evo kako da pijete pivo

Neki od ovih saveta mogu vam pomoći da ostanete na nogama posle više popijenih piva

Počinje sezona slava, novogodišnjih i božićnih praznika, a s ovim događajima logično je da slede i brojne manje, ali i veće sedeljke i proslave koje treba ispratiti.

Zato je vrlo verovatno da ćete se naći u društvu gde morate da ispoštujete pravila, pa ne bi bilo lepo da sebi dozvolite da vas “obori” alkohol iz više popijenih piva.

Neki od ovih saveta, a koje ćemo vam danas dati, mogu vam pomoći da ostanete na nogama posle većeg broja popijenih piva.

Ne mešajte pivo

Pravilo broj jedan, nemojte mešati stilove piva. Ukoliko ste počeli sa lagerom jednog proizvođača, nastavite sa njim tokom cele večeri. Ne prelazite na lagere i drugih proizvođača, jer svaki od njih ima svoju tehnologiju proizvodnje.

Ako rešite da pijete kraft, onda neka to bude jedan stil, ne mešajte portere, stout i IPA piva, jer je vrlo moguće da vam posle toga neće biti dobro I da ćete morati da napustite slavlje.

Jedite jaču hranu dok pijete pivo

Manite se grickalica, jer pijanstvo je zapravo posledica isparenja alkohola u našem organizmu.

Naime, masti plivaju po vodi, pa tako i u našem stomaku deluju kao prepreka koja sprečava ta isparenja.

Ukoliko jedete masno manja je verovatnoća da ćete se vas obuzeti negativno dejstvo alkohola.

Savet iskusnog pivara kako da pijete pivo

Jedan od osnivača kompanije Boston Beer, Džim Koh, otkrio je tajnu kako uspeva da popije više od ostalih, a da se ne napije. Tajna je u običnom kvascu.

Pre žurke, Džim svaki put pojede po jednu kašičicu aktivnog kvasca po svakom pivu koje planira da popije.

Ukoliko će vam biti lakše, možete kvasac da umešate u jogurt. Kvasac razbija alkohol u organizmu na osnovne molekule – vodonik, kiseonik i ugljenik, tako da ne stigne da ispari i “udari” u glavu.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Maša

U samom centru Novog Sada, u Zmaj Jovinoj ulici, 2006. godine počeo je sa radom jedan od najautentičnijih restorana u

Restoran Sunset

Restoran Sunsetotvoren je pre više od dve decenije u Beogradu. Od skromnih početaka, pa do današnjeg izdanja, prešao je put

Ćevabdžinica Biber

Ćevabdžinica Biber je otvorena 2013. godine i od tada osvaja srca Novosađana ćevapima od 100% junećeg mesa i, kako mušterije

Restoran Princip

Od prvog momenta, od prve misli o otvaranju ovakvog koncepta, znalo se da će postojati poseban Princip kojim će se

KAKO NAPRAVITI PIVARU Od trnja do zvezda

Valjevska pivara je jedna od retkih pivara koja je ostala u domaćem vlasništvu i to zahvaljujući domaćoj pameti Industrijske pivare koje posluju kod nas imaju

APATINSKA PIVARA Ozelenjava Beograd

Apatinska pivara pokazala je još jednom svoju društvenu odgovornost i pomogla u ozelenjavanju srpske prestonice   Početkom juna na Novom Beogradu, raskošna stabla kanadskog javora,

OTKRIJTE Ukus koji vraća uspomene

Svako od nas seća se one čuvene roditeljske rečenice “Doći ćeš ti u moje godine…”. Na putu do tih čuvenih, nebrojeno puta pomenutih godina, prošli