SAVET DANA: Evo kako da pijete pivo

SAVET DANA: Evo kako da pijete pivo

Neki od ovih saveta mogu vam pomoći da ostanete na nogama posle više popijenih piva

Počinje sezona slava, novogodišnjih i božićnih praznika, a s ovim događajima logično je da slede i brojne manje, ali i veće sedeljke i proslave koje treba ispratiti.

Zato je vrlo verovatno da ćete se naći u društvu gde morate da ispoštujete pravila, pa ne bi bilo lepo da sebi dozvolite da vas “obori” alkohol iz više popijenih piva.

Neki od ovih saveta, a koje ćemo vam danas dati, mogu vam pomoći da ostanete na nogama posle većeg broja popijenih piva.

Ne mešajte pivo

Pravilo broj jedan, nemojte mešati stilove piva. Ukoliko ste počeli sa lagerom jednog proizvođača, nastavite sa njim tokom cele večeri. Ne prelazite na lagere i drugih proizvođača, jer svaki od njih ima svoju tehnologiju proizvodnje.

Ako rešite da pijete kraft, onda neka to bude jedan stil, ne mešajte portere, stout i IPA piva, jer je vrlo moguće da vam posle toga neće biti dobro I da ćete morati da napustite slavlje.

Jedite jaču hranu dok pijete pivo

Manite se grickalica, jer pijanstvo je zapravo posledica isparenja alkohola u našem organizmu.

Naime, masti plivaju po vodi, pa tako i u našem stomaku deluju kao prepreka koja sprečava ta isparenja.

Ukoliko jedete masno manja je verovatnoća da ćete se vas obuzeti negativno dejstvo alkohola.

Savet iskusnog pivara kako da pijete pivo

Jedan od osnivača kompanije Boston Beer, Džim Koh, otkrio je tajnu kako uspeva da popije više od ostalih, a da se ne napije. Tajna je u običnom kvascu.

Pre žurke, Džim svaki put pojede po jednu kašičicu aktivnog kvasca po svakom pivu koje planira da popije.

Ukoliko će vam biti lakše, možete kvasac da umešate u jogurt. Kvasac razbija alkohol u organizmu na osnovne molekule – vodonik, kiseonik i ugljenik, tako da ne stigne da ispari i “udari” u glavu.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

bernard crno pivo

PIVO – Bernard Dark Lager

Pivo Bernard Dark Lager je nefiltrirani tamni lager,  koji ima finu gorčinu i tipičan je predstavnik češke pivarske škole.

Restoran Voulez – Vous

Smešten na beogradskom Neimaru, odmah ispod parka, restoran Voulez-Vous na prvi pogled osvaja otvorenim prostorom u kome bašta i unutrašnji

pivo i dijabetes

PIVO I DIJABETES – Korisni saveti

Otkrivamo vam sadržaj šećera u pojedinim brendovima, a da bi se znalo koliko šećera pojedini stilovi piva sadrže,  prvo mora da se shvati njegov proces proizvodnje.

Restoran Mali Pariz

Vešto ukomponovan spoj tradicionalnog šarma pariskih bistroa i savremenih tendencija u oblasti ugostiteljstva i gastronomije čine Mali Pariz nezaobilaznim mestom

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike