PIVO U KULINARSTVU – Pileća krilca u medu i pivu

Pileća krilca u medu i pivu

Dinstana krilca služiti uz pire od krompira, sve preliveno sokom u kome su se dinstala, poslužiti uz lager pivo – Prijatno

Ponekad je jednostavno potreban obrok koji ćemo pripremiti brzo i lako, a da ta jednostavnost u spremanju neće uticati na ukus našeg ručka. Piletina i pivo su  nepresušan izvor ideja za kulinarske poduhvate. Ukoliko obožavate pileća krilca i pivo ovo je onda idealan recept za vas. Vrlo lako se sprema, pa mogu da ga pripremaju čak i početnici.

Da biste pripremili ovo ukusno jelo potreban vam je kilogram pilećih krilaca, dve kašike suvog začina, dve kašičice karija, 60 grama meda, 80 grama margarina ili putera i 2 dl svetlog piva po vašem izboru.

Pivo za preliv

Pileća krilca oprati i umorati u čistu sivu krpu kako biste ih posušili. Nakon toga, krilcima odstranite takozvani ”treći deo” tako da ostanu samo batačići i srednji delovi. Zatim preko njih posuti suvi začin i kari, nakon toga ih preliti medom i ostaviti da na sobnoj temperaturi odstoje sat vremena. Tokom mariniranja krilca okrenuti 2 do 3 puta kako bi marinada ravnomerno prionula na meso.

U šerpi zagrejati margarin ili maslac, a zatim  krilca oceđena od marinade propržiti oko 3 do 4 minuta sa obe strane. Zatim ih preliti marinadom, i dodati deciliter – dva piva, poklopiti šerpu i na umerenoj temperature dinstati oko 40 minuta. Tokom dinstanja dodavati po malo preostalog piva.

Pivo uz tartar salatu

Dinstana krilca služiti uz pire od krompira, sve preliveno sokom u kome su se dinstala i uz tartar salatu (salata od svežih krastavaca, belog luka, kisele pavlake, seckane mirođije i po malo soli, ulja i sirćeta).

Uz ovo jednostavno, a ukusno jelo najbolje bi bilo da poslužite lager pivo.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Smokvica

Priča o Smokvici počela je sa željom četiri prijatelja da otvore restoran koji će biti najdraže mesto okupljanja njihovih prijatelja,

Atomska bomba i pivo

Jedan neobičan test je obavljen u SAD, a „glavni akter“ je pivo. Naime, 1956. godine naučnici su radili test jačine

Restoran Zapata Ciudad

Restoran Zapata se nalazio se u neposrednoj blizini Vukovog spomenika i svim svojim gostima, željnim nečeg drugačijeg, sasvim osobenog u

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Restoran Soulfood

Restoran Soulfood nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u Pančevu, u Aviv parku. Restoran Soulfood je veoma prostran, savremen i moderno uređen restoran.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

Kako rashladiti pivo na plaži

Kada smo na letovanju, treba nam siguran savet kako rashladiti pivo na plaži Leto je godišnje doba kada većina nas boravi uz obalu reke, mora