PIVO U KULINARSTVU – Pileća krilca u medu i pivu

Pileća krilca u medu i pivu

Dinstana krilca služiti uz pire od krompira, sve preliveno sokom u kome su se dinstala, poslužiti uz lager pivo – Prijatno

Ponekad je jednostavno potreban obrok koji ćemo pripremiti brzo i lako, a da ta jednostavnost u spremanju neće uticati na ukus našeg ručka. Piletina i pivo su  nepresušan izvor ideja za kulinarske poduhvate. Ukoliko obožavate pileća krilca i pivo ovo je onda idealan recept za vas. Vrlo lako se sprema, pa mogu da ga pripremaju čak i početnici.

Da biste pripremili ovo ukusno jelo potreban vam je kilogram pilećih krilaca, dve kašike suvog začina, dve kašičice karija, 60 grama meda, 80 grama margarina ili putera i 2 dl svetlog piva po vašem izboru.

Pivo za preliv

Pileća krilca oprati i umorati u čistu sivu krpu kako biste ih posušili. Nakon toga, krilcima odstranite takozvani ”treći deo” tako da ostanu samo batačići i srednji delovi. Zatim preko njih posuti suvi začin i kari, nakon toga ih preliti medom i ostaviti da na sobnoj temperaturi odstoje sat vremena. Tokom mariniranja krilca okrenuti 2 do 3 puta kako bi marinada ravnomerno prionula na meso.

U šerpi zagrejati margarin ili maslac, a zatim  krilca oceđena od marinade propržiti oko 3 do 4 minuta sa obe strane. Zatim ih preliti marinadom, i dodati deciliter – dva piva, poklopiti šerpu i na umerenoj temperature dinstati oko 40 minuta. Tokom dinstanja dodavati po malo preostalog piva.

Pivo uz tartar salatu

Dinstana krilca služiti uz pire od krompira, sve preliveno sokom u kome su se dinstala i uz tartar salatu (salata od svežih krastavaca, belog luka, kisele pavlake, seckane mirođije i po malo soli, ulja i sirćeta).

Uz ovo jednostavno, a ukusno jelo najbolje bi bilo da poslužite lager pivo.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1