PIVO U KULINARSTVU – Pileća krilca u medu i pivu

Pileća krilca u medu i pivu

Dinstana krilca služiti uz pire od krompira, sve preliveno sokom u kome su se dinstala, poslužiti uz lager pivo – Prijatno

Ponekad je jednostavno potreban obrok koji ćemo pripremiti brzo i lako, a da ta jednostavnost u spremanju neće uticati na ukus našeg ručka. Piletina i pivo su  nepresušan izvor ideja za kulinarske poduhvate. Ukoliko obožavate pileća krilca i pivo ovo je onda idealan recept za vas. Vrlo lako se sprema, pa mogu da ga pripremaju čak i početnici.

Da biste pripremili ovo ukusno jelo potreban vam je kilogram pilećih krilaca, dve kašike suvog začina, dve kašičice karija, 60 grama meda, 80 grama margarina ili putera i 2 dl svetlog piva po vašem izboru.

Pivo za preliv

Pileća krilca oprati i umorati u čistu sivu krpu kako biste ih posušili. Nakon toga, krilcima odstranite takozvani ”treći deo” tako da ostanu samo batačići i srednji delovi. Zatim preko njih posuti suvi začin i kari, nakon toga ih preliti medom i ostaviti da na sobnoj temperaturi odstoje sat vremena. Tokom mariniranja krilca okrenuti 2 do 3 puta kako bi marinada ravnomerno prionula na meso.

U šerpi zagrejati margarin ili maslac, a zatim  krilca oceđena od marinade propržiti oko 3 do 4 minuta sa obe strane. Zatim ih preliti marinadom, i dodati deciliter – dva piva, poklopiti šerpu i na umerenoj temperature dinstati oko 40 minuta. Tokom dinstanja dodavati po malo preostalog piva.

Pivo uz tartar salatu

Dinstana krilca služiti uz pire od krompira, sve preliveno sokom u kome su se dinstala i uz tartar salatu (salata od svežih krastavaca, belog luka, kisele pavlake, seckane mirođije i po malo soli, ulja i sirćeta).

Uz ovo jednostavno, a ukusno jelo najbolje bi bilo da poslužite lager pivo.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Kako izbeći pivski stomak

Najbitnije pravilo kako da se ne ugojite: Kada pijete jedite proteine, a ne masti. Da bismo objasnili ovo pravilo, počnimo

Restoran Via del Gusto

Restoran Via del Gusto nalazi se u samom centru Beograda, odnosno u Knez Mihajlovoj ulici. Ovaj interesantan restoran posluje od

Pivara Inat

Mlada iperspektivna kraft pivara, koja je u proteklih godinu dana postala jedna od najčešće spominjanih na domaćem tržištu   Pivara

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja