Pohujte sa Jelen pivom

pohovanje sa pivom

Svaki šef kuhinje ima neku svoju malu tajnu, po tome se razlikuje od drugih. Imajte i vi svoje male tajne i oduševite goste, ukućane ili partnera. Pohovana hrana nije na dobrom glasu. Upija mnogo masnoće što nije zdravo, ali je, priznaćete, neodoljiva. Ko može odoleti pohovanim krilcima, batacima, povrću? Bečkoj šnicli? Da bi smanjili upijanje masnoće možete ispohovano meso ili povrće peći u rerni, ali i dodavanjem piva u smesu za pohovanje smanjuje se upijanje masnoće. Ako se povremeno „zasladite“ pohovanim povrćem, mesom ili ribom nećete imati problema sa zdravljem. Problemi se javljaju kada u dužem periodu konzumirate nezdravu i masnu hranu, zato se opustite i uživajte.

Pa da krenemo. Za smesu u koju ćemo pohovati namirnice ( po vašoj želji, a u obzir dolazi meso, riba, povrće, pečurke i sl.) vam treba brašno, pivo, jaja i so. Količine zavise od toga koliko imate mesa ili povrća za pohovanje. Smesa treba da bude gustine smese za palačinke. Pivo treba da bude svetlo, neko lager pivo po vašem izboru. Sledeći detalj je vrlo bitan i nemojte ga zanemariti: odvojite belanca od žumanaca. U žumanca umešajte pivo, brašno i malo soli. Belanca dobro ulupajte sa prstohvatom soli da dobijete čvrst snag. Kada su vam belanca umućena, a žumanca sjedinjena sa brašnom i pivom pomešajte ih uz lagano mešanje varjačom. Na ovaj način se dobija najbolja moguća smesa za pohovanje. Meso ili povrće umačete u ovu smesu i stavljaje u masnoću da se prži. Na ovaj način namirnice koje pohujete budu ukusnije i hrskavije. Pivo u ovoj kombinaciji daje onu zlatnu boju, kao sa reklame. Da ne ostanemo dužni, ovaj način pohovanja se naziva Orly pohovanje i dobro je poznat kuvarima u restoranima. Riba i povrće, kao i pečurke, će biti odlični, ako ih pohujete na ovaj način. Prijatno!
 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

heineken

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.

Restoran Piatto

Piatto je odličan novosadski restoran italijanske kuhinje koji se nalazi u ulici Branka Bajića, i koji pored izvanredne kuhinje, nudi

ILI JESI – LAV – ILI NISI

Lav pivo je najpoznatiji brend proizvodnog portfolija Carlsberg Srbije. To je pivo punog ukusa, karakteristične prijatne arome i izbalansirane gorčine.

PIVSKI STILOVI: Pale ale

Upoznajemo vas sa simbolom zanatskog pivarstva – ejlom, ali vam i predstavljamo najautentičniji srpski ejl.

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Restoran Soulfood

Restoran Soulfood nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u Pančevu, u Aviv parku. Restoran Soulfood je veoma prostran, savremen i moderno uređen restoran.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

Kako rashladiti pivo na plaži

Kada smo na letovanju, treba nam siguran savet kako rashladiti pivo na plaži Leto je godišnje doba kada većina nas boravi uz obalu reke, mora