Pohujte sa Jelen pivom

pohovanje sa pivom

Svaki šef kuhinje ima neku svoju malu tajnu, po tome se razlikuje od drugih. Imajte i vi svoje male tajne i oduševite goste, ukućane ili partnera. Pohovana hrana nije na dobrom glasu. Upija mnogo masnoće što nije zdravo, ali je, priznaćete, neodoljiva. Ko može odoleti pohovanim krilcima, batacima, povrću? Bečkoj šnicli? Da bi smanjili upijanje masnoće možete ispohovano meso ili povrće peći u rerni, ali i dodavanjem piva u smesu za pohovanje smanjuje se upijanje masnoće. Ako se povremeno „zasladite“ pohovanim povrćem, mesom ili ribom nećete imati problema sa zdravljem. Problemi se javljaju kada u dužem periodu konzumirate nezdravu i masnu hranu, zato se opustite i uživajte.

Pa da krenemo. Za smesu u koju ćemo pohovati namirnice ( po vašoj želji, a u obzir dolazi meso, riba, povrće, pečurke i sl.) vam treba brašno, pivo, jaja i so. Količine zavise od toga koliko imate mesa ili povrća za pohovanje. Smesa treba da bude gustine smese za palačinke. Pivo treba da bude svetlo, neko lager pivo po vašem izboru. Sledeći detalj je vrlo bitan i nemojte ga zanemariti: odvojite belanca od žumanaca. U žumanca umešajte pivo, brašno i malo soli. Belanca dobro ulupajte sa prstohvatom soli da dobijete čvrst snag. Kada su vam belanca umućena, a žumanca sjedinjena sa brašnom i pivom pomešajte ih uz lagano mešanje varjačom. Na ovaj način se dobija najbolja moguća smesa za pohovanje. Meso ili povrće umačete u ovu smesu i stavljaje u masnoću da se prži. Na ovaj način namirnice koje pohujete budu ukusnije i hrskavije. Pivo u ovoj kombinaciji daje onu zlatnu boju, kao sa reklame. Da ne ostanemo dužni, ovaj način pohovanja se naziva Orly pohovanje i dobro je poznat kuvarima u restoranima. Riba i povrće, kao i pečurke, će biti odlični, ako ih pohujete na ovaj način. Prijatno!
 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Leti se pije lager

Vreo letnji dan prosto traži hladovinu neke bašte kafića, kafea, pivnice, paba, kafane i neka se zove kako god hoće,

Pivo kao dodatak hrani

Kada probate ovu idealnu kombinaciju jedno je sigurno – uživaćete u otkrivanju ukusne veze između piva i sira Odavno se

Terminal Gastro Bar

Terminal Gastro Bar je casual dining restoran internacionalne kuhinje, smešten u jednom od najlepših delova Beograda, na Vračaru, pored Hrama

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.