Pohujte sa Jelen pivom

pohovanje sa pivom

Svaki šef kuhinje ima neku svoju malu tajnu, po tome se razlikuje od drugih. Imajte i vi svoje male tajne i oduševite goste, ukućane ili partnera. Pohovana hrana nije na dobrom glasu. Upija mnogo masnoće što nije zdravo, ali je, priznaćete, neodoljiva. Ko može odoleti pohovanim krilcima, batacima, povrću? Bečkoj šnicli? Da bi smanjili upijanje masnoće možete ispohovano meso ili povrće peći u rerni, ali i dodavanjem piva u smesu za pohovanje smanjuje se upijanje masnoće. Ako se povremeno „zasladite“ pohovanim povrćem, mesom ili ribom nećete imati problema sa zdravljem. Problemi se javljaju kada u dužem periodu konzumirate nezdravu i masnu hranu, zato se opustite i uživajte.

Pa da krenemo. Za smesu u koju ćemo pohovati namirnice ( po vašoj želji, a u obzir dolazi meso, riba, povrće, pečurke i sl.) vam treba brašno, pivo, jaja i so. Količine zavise od toga koliko imate mesa ili povrća za pohovanje. Smesa treba da bude gustine smese za palačinke. Pivo treba da bude svetlo, neko lager pivo po vašem izboru. Sledeći detalj je vrlo bitan i nemojte ga zanemariti: odvojite belanca od žumanaca. U žumanca umešajte pivo, brašno i malo soli. Belanca dobro ulupajte sa prstohvatom soli da dobijete čvrst snag. Kada su vam belanca umućena, a žumanca sjedinjena sa brašnom i pivom pomešajte ih uz lagano mešanje varjačom. Na ovaj način se dobija najbolja moguća smesa za pohovanje. Meso ili povrće umačete u ovu smesu i stavljaje u masnoću da se prži. Na ovaj način namirnice koje pohujete budu ukusnije i hrskavije. Pivo u ovoj kombinaciji daje onu zlatnu boju, kao sa reklame. Da ne ostanemo dužni, ovaj način pohovanja se naziva Orly pohovanje i dobro je poznat kuvarima u restoranima. Riba i povrće, kao i pečurke, će biti odlični, ako ih pohujete na ovaj način. Prijatno!
 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

PIVSKI MITOVI

Pivo je već odavno ušlo u razna predanja i mitologiju. Mitovi o pivu se mogu naći od starih Sumera do motiva finskih nacionalnih epova.

hmelj

Hmelj iz Bačkog Petrovca

Opšte je poznato da jedino sorta hmelja Humulus lupulus, pored Humulus scandens i Humulus yunnanensis iz iste porodice Cannabacea se

Budite strpljivi

Budite strpljivi kada počinjete sa kućnom proizvodnjom piva. Znate izreku: „Sve dobre stvari dolaze onima koji čekaju“. Ovo ne može

Pivara Dogma

Uz tri piva koja su uvek u ponudi, Hoptopod, Svetionik i Albino, proizvode i sezonska piva, a neumorni su i

Lager piva uzvraćaju udarac

Povratak najpopularnijeg pivskog stila na srpsku scenu Svet piva nikada nije bio raznovrsniji, dinamičniji, ali u isto vreme i sve

PREPORUKA – Crno pivo

Crno pivo je naša preporuka za danas – ono ima karakterističan ukus i dosta je prefinjenije u odnosu na svetli lager.

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.