PIVO U KOLAČIMA – Pivčići

pivčići

Pivo je često dobar dodatak kolačima, a jedni od poznatijih su pivčići

Pivo se koristi u raznim receptima. Pivo je podjednako zastupljeno kako u slanim, tako i u slatkim jelima.

Predstavljamo vam vrlo interesantan recept za kolačiće,  koji se nazivaju jednostavno – pivčići. Pivčići se u zavisnosti kakvog su oblika nazivaju i Cigaret štangle ili kiflice sa pivom.

Dobra stvar kod pivčića je da se mogu napraviti nekoliko dana ranije, jer su najbolji kad odstoje. Takođe, gotove pivčiće možete zamrznuti u plastičnim kutijama, jer neće izgubiti na ukusu.

Pivo u testu

Potrebni sastojci:

– Pola litre ulja

– 250 ml piva

– 1 kg mekog belog brašna + jedna šaka za posipanje

– 1 pakovanje praška za pecivo

Pivo u sirupu

Potrebni sastojci:

– 400 grama šećera

– 450 ml vode i malo piva

– 1 pakovanje vanil šećera

Za „valjanje“ kolačića:

– 200 do 250 grama mlevenih oraha

Priprema pivčića:

U posudu staviti ulje i pivo, pa postepeno dodati brašno i prašak za pecivo. Sve dobro zamesiti, pa od testa napraviti loptu i ostaviti da se odmori petnaestak minuta. Nakon toga, testo podeliti na dva dela, te oba razvući oklagijom, debljina testa treba da bude oko jedan santimetar.

Čašom vaditi polumesece i ređati ih na pleh. Peći ih na 180 stepeni C oko 15-20 minuta. Pečene pivčiće ostaviti da se ohlade u plehu, pa ih tek onda vaditi.

U plićoj šerpi napraviti ređi sirup od 400 g šećera, 4,5 dl vode uz dodatak vanil šećera. Kuvati ga pet minuta na srednjoj temperaturi. U vreo sirup potapati ohlađene kolače i ostaviti ih da odstoje oko dva minuta, zatim ih vaditi na tanjir da se malo ocede i na kraju ih valjati u mlevene orahe. S vremena na vreme sirup ponovo vratiti na ringlu da se zagreje uz dodatak nekoliko kapi vode.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

hmelj

Hmelj iz Bačkog Petrovca

Opšte je poznato da jedino sorta hmelja Humulus lupulus, pored Humulus scandens i Humulus yunnanensis iz iste porodice Cannabacea se

Restoran Opera

Prigrljen i ušuškan od Obilićevog venca, tik uz otmenu Knez Mihailovu ulicu, restoran Opera je mesto za nove ljubavi, mirenja

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike