PIVO U KOLAČIMA – Pivčići

pivčići

Pivo je često dobar dodatak kolačima, a jedni od poznatijih su pivčići

Pivo se koristi u raznim receptima. Pivo je podjednako zastupljeno kako u slanim, tako i u slatkim jelima.

Predstavljamo vam vrlo interesantan recept za kolačiće,  koji se nazivaju jednostavno – pivčići. Pivčići se u zavisnosti kakvog su oblika nazivaju i Cigaret štangle ili kiflice sa pivom.

Dobra stvar kod pivčića je da se mogu napraviti nekoliko dana ranije, jer su najbolji kad odstoje. Takođe, gotove pivčiće možete zamrznuti u plastičnim kutijama, jer neće izgubiti na ukusu.

Pivo u testu

Potrebni sastojci:

– Pola litre ulja

– 250 ml piva

– 1 kg mekog belog brašna + jedna šaka za posipanje

– 1 pakovanje praška za pecivo

Pivo u sirupu

Potrebni sastojci:

– 400 grama šećera

– 450 ml vode i malo piva

– 1 pakovanje vanil šećera

Za „valjanje“ kolačića:

– 200 do 250 grama mlevenih oraha

Priprema pivčića:

U posudu staviti ulje i pivo, pa postepeno dodati brašno i prašak za pecivo. Sve dobro zamesiti, pa od testa napraviti loptu i ostaviti da se odmori petnaestak minuta. Nakon toga, testo podeliti na dva dela, te oba razvući oklagijom, debljina testa treba da bude oko jedan santimetar.

Čašom vaditi polumesece i ređati ih na pleh. Peći ih na 180 stepeni C oko 15-20 minuta. Pečene pivčiće ostaviti da se ohlade u plehu, pa ih tek onda vaditi.

U plićoj šerpi napraviti ređi sirup od 400 g šećera, 4,5 dl vode uz dodatak vanil šećera. Kuvati ga pet minuta na srednjoj temperaturi. U vreo sirup potapati ohlađene kolače i ostaviti ih da odstoje oko dva minuta, zatim ih vaditi na tanjir da se malo ocede i na kraju ih valjati u mlevene orahe. S vremena na vreme sirup ponovo vratiti na ringlu da se zagreje uz dodatak nekoliko kapi vode.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivo i Kobaja

Ukoliko vam se jede ozbiljan pivski obrok posetite Restoran Pivo i Kobaja, i nećete pogrešiti. Restorani Pivo i Kobaja se

Kafana Čedić

Želja da se zauvek zadrže savršeni ukusi i mirisi domaće hrane, kao i da se sačuva od zaborava lepota starog

zastava spanije

Španija i pivo

Španija je tokom svoje burne istorije naučila kako se imperija stvara, ali i kako se gubi. Tragovi ove nekadašnje moći

Jaka, a ukusna

Sa eksplozijom kraft industrije, očekivano je da nas iznenade određena piva koja se ističu od ostalih Većina muškaraca se verovatno

Srpska Stout piva

Svakom svoje – dok se prosečni ljubitelji piva, ispijajući svoj omiljeni napitak, prepiru oko toga čiji tim igra bolji i

KRAFT PIVO Mrgud pilsner

Kraft pivo Mrgud pilsner zanatsko je pivo, no ukus mu je prepoznatljiv, odnosno onakav kakav prosečni konzument prepoznaje.