PIVO U KOLAČIMA – Pivčići

pivčići

Pivo je često dobar dodatak kolačima, a jedni od poznatijih su pivčići

Pivo se koristi u raznim receptima. Pivo je podjednako zastupljeno kako u slanim, tako i u slatkim jelima.

Predstavljamo vam vrlo interesantan recept za kolačiće,  koji se nazivaju jednostavno – pivčići. Pivčići se u zavisnosti kakvog su oblika nazivaju i Cigaret štangle ili kiflice sa pivom.

Dobra stvar kod pivčića je da se mogu napraviti nekoliko dana ranije, jer su najbolji kad odstoje. Takođe, gotove pivčiće možete zamrznuti u plastičnim kutijama, jer neće izgubiti na ukusu.

Pivo u testu

Potrebni sastojci:

– Pola litre ulja

– 250 ml piva

– 1 kg mekog belog brašna + jedna šaka za posipanje

– 1 pakovanje praška za pecivo

Pivo u sirupu

Potrebni sastojci:

– 400 grama šećera

– 450 ml vode i malo piva

– 1 pakovanje vanil šećera

Za „valjanje“ kolačića:

– 200 do 250 grama mlevenih oraha

Priprema pivčića:

U posudu staviti ulje i pivo, pa postepeno dodati brašno i prašak za pecivo. Sve dobro zamesiti, pa od testa napraviti loptu i ostaviti da se odmori petnaestak minuta. Nakon toga, testo podeliti na dva dela, te oba razvući oklagijom, debljina testa treba da bude oko jedan santimetar.

Čašom vaditi polumesece i ređati ih na pleh. Peći ih na 180 stepeni C oko 15-20 minuta. Pečene pivčiće ostaviti da se ohlade u plehu, pa ih tek onda vaditi.

U plićoj šerpi napraviti ređi sirup od 400 g šećera, 4,5 dl vode uz dodatak vanil šećera. Kuvati ga pet minuta na srednjoj temperaturi. U vreo sirup potapati ohlađene kolače i ostaviti ih da odstoje oko dva minuta, zatim ih vaditi na tanjir da se malo ocede i na kraju ih valjati u mlevene orahe. S vremena na vreme sirup ponovo vratiti na ringlu da se zagreje uz dodatak nekoliko kapi vode.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Bata Pežo

U elitnom novosadskom naselju Kamenjar, na samoj obali Dunava nalazi se restoran Bata Pežo. Restoran sa tradicijom koga rado posećuju

WRH Steakhouse

WRH Steakhouse & Bar  je mesto kreirano da spoji savršenstvo ukusa, kvalitet, ljude i dizajn. Specijaliteti koji nikog ne ostavljaju

Kraft piva jačaju kosti

Najstarije pivo, a koje još uvek može da se pije, pronađeno je na dnu Baltičkog mora, u olupini broda potopljenog

Gorak kao hmelj

Pivo vam je gorko!? Za to je kriv hmelj. Piva koja sadrže više hmelja su gorča. Ali hmelj je zaslužan i za citrusni miris ili voćnu aromu.

Leti se pije lager

Vreo letnji dan prosto traži hladovinu neke bašte kafića, kafea, pivnice, paba, kafane i neka se zove kako god hoće,

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Restoran Soulfood

Restoran Soulfood nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u Pančevu, u Aviv parku. Restoran Soulfood je veoma prostran, savremen i moderno uređen restoran.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

Kako rashladiti pivo na plaži

Kada smo na letovanju, treba nam siguran savet kako rashladiti pivo na plaži Leto je godišnje doba kada većina nas boravi uz obalu reke, mora