PIVO I KOBAJE – Kobasice s kiselim kupusom

pivo i kobaje

Svi koji vole da ukombinuju pivo i kobaje, voleće i ovaj recept u kom dominiraju kobasice s kiselim kupusom

Mnogi od nas prave kiseli kupus. Sigurni smo da je u vašem u podrumu još uvek imate kiselog kupusa. Možda nije ostalo puno, ali ga ima. Bliži se kraj sezone ove omiljene zimnice. Red bi bio da ga iskoristite i to na pravi način.

Pivo odlična ideja u kuhinji

Ukoliko vam je dosadilo da jedete podvarak ili sarmu – unesite promenu. Otkrićemo vam odličan recept. Za ovaj recept će vam trebati i jedno pivo. U ovom receptu nije važno kog je stila.

Potrebna vam je i cela glavica kiselog kupusa. Važno je da nije prokisla. Pored toga treba vam šargarepa, koren i list peršuna. Potrebna je i glavica crvenog luka. Zatim treba vam lovorov list i 100 grama dimljene slanine. Takođe, trebaće vam  prstohvat karanfilića i majčina dušica. U ovo jelo ćete dodati i krompir, so i biber. Kao što smo već napomenuli, spremite i jedno pivo. Kupite kvalitetne domaće kobasice.

Pivo i slanina daju jedinstven ukus

Slaninu iseckajte na sitne kockice. Stavite je zajedno s kupusom u jednu posudu. Odaberite posudu koju kasnije možete staviti u rernu. Najbolje da odaberete vatrostalnu posudu. Ovome dodajte koren peršuna i celu očišćenu šargarepu. U posudu dodajte i sitno naseckan crveni luk i karanfilić. Dodajte list lovora, biber i so. Začinite prstohvatom majčine dušice. Sve to dobro izmešajte i zalijte pivom.

Stavite sve to na šporet, na umerenu temperaturu. Kuvajte oko dva i po sata. Zagrejte rernu na 180-200 stepeni. Kada se zagreje stavite kupus da se krčka u otklopljenoj posudi.

Pivo posle jela

Ako kupus nije skuvan, dodajte malo vode. Kuvajte tako u rerni sve dok ne omekša. Na kraju podignite temperaturu. Na podignutoj temperaturi zapecite jelo oko 10 minuta.

U međuvremenu obarite krompir. Ispecite domaće kobasice bez masnoće. Kada ih ispečete, odložite ih da se ocede. Kupus prebacite u iz vatrostalnu posudu. Premestite ga u posudu za serviranje.  Poslažite na tanjir krompir i kobasice. Krompir dobro izgnječite. Prelijte ga sa masti u kojoj su se pekle kobasice. Pored njih servirajte pripremljeni kupus.

Sipajte pivo u čašu. Sve zajedno iznesite pred goste.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

inke

Inke i pivo

Stari narod Inka je takođe znao za pivo i proizvodio ga je, ali na jedan malo „drugačiji“ način za današnje

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

Kako rashladiti pivo na plaži

Kada smo na letovanju, treba nam siguran savet kako rashladiti pivo na plaži Leto je godišnje doba kada većina nas boravi uz obalu reke, mora

Restoran Poco Loco

Restoran Poco Loco je restoran internacionalne kuhinje, koji se nalazi u samom centru Pančeva.

HRANA I PIVO – Pivnica Crni Petao

Pivnica Crni Petao nalazi se u Beogradu, u Ustaničkoj ulici. Svoja vrata za posetioce otvorili su pre dve godine, a sve sa ciljem da im pruže veliki izbor piva.