PIVO I KOBAJE – Kobasice s kiselim kupusom

pivo i kobaje

Svi koji vole da ukombinuju pivo i kobaje, voleće i ovaj recept u kom dominiraju kobasice s kiselim kupusom

Mnogi od nas prave kiseli kupus. Sigurni smo da je u vašem u podrumu još uvek imate kiselog kupusa. Možda nije ostalo puno, ali ga ima. Bliži se kraj sezone ove omiljene zimnice. Red bi bio da ga iskoristite i to na pravi način.

Pivo odlična ideja u kuhinji

Ukoliko vam je dosadilo da jedete podvarak ili sarmu – unesite promenu. Otkrićemo vam odličan recept. Za ovaj recept će vam trebati i jedno pivo. U ovom receptu nije važno kog je stila.

Potrebna vam je i cela glavica kiselog kupusa. Važno je da nije prokisla. Pored toga treba vam šargarepa, koren i list peršuna. Potrebna je i glavica crvenog luka. Zatim treba vam lovorov list i 100 grama dimljene slanine. Takođe, trebaće vam  prstohvat karanfilića i majčina dušica. U ovo jelo ćete dodati i krompir, so i biber. Kao što smo već napomenuli, spremite i jedno pivo. Kupite kvalitetne domaće kobasice.

Pivo i slanina daju jedinstven ukus

Slaninu iseckajte na sitne kockice. Stavite je zajedno s kupusom u jednu posudu. Odaberite posudu koju kasnije možete staviti u rernu. Najbolje da odaberete vatrostalnu posudu. Ovome dodajte koren peršuna i celu očišćenu šargarepu. U posudu dodajte i sitno naseckan crveni luk i karanfilić. Dodajte list lovora, biber i so. Začinite prstohvatom majčine dušice. Sve to dobro izmešajte i zalijte pivom.

Stavite sve to na šporet, na umerenu temperaturu. Kuvajte oko dva i po sata. Zagrejte rernu na 180-200 stepeni. Kada se zagreje stavite kupus da se krčka u otklopljenoj posudi.

Pivo posle jela

Ako kupus nije skuvan, dodajte malo vode. Kuvajte tako u rerni sve dok ne omekša. Na kraju podignite temperaturu. Na podignutoj temperaturi zapecite jelo oko 10 minuta.

U međuvremenu obarite krompir. Ispecite domaće kobasice bez masnoće. Kada ih ispečete, odložite ih da se ocede. Kupus prebacite u iz vatrostalnu posudu. Premestite ga u posudu za serviranje.  Poslažite na tanjir krompir i kobasice. Krompir dobro izgnječite. Prelijte ga sa masti u kojoj su se pekle kobasice. Pored njih servirajte pripremljeni kupus.

Sipajte pivo u čašu. Sve zajedno iznesite pred goste.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Završen Beer Fest

Iz Apatinske pivare poručili – Odgovorno konzumirajte alkohol Kroz kampanje Kad pijem, ne vozim i Reciklirajte i Vi, Apatinska pivara

pivara gvint

Taproom pivare Gvint

Kraft revolucija donela je i novosti u odnosima između proizvođača i potrošača piva. U SAD je, na primer, broj zanatskih

KRAFT PIVO Mrgud pilsner

Kraft pivo Mrgud pilsner zanatsko je pivo, no ukus mu je prepoznatljiv, odnosno onakav kakav prosečni konzument prepoznaje.