PIVO I SOČIVO – Energetska bomba

pivo i sočivo

Pivo i sočivo su prava energetska bomba, ali i kombinacija koja  ima zdrava i lekovita svojstva – u ovom receptu daju pravu eksploziju ukusa, kojima je teško odoleti

Sočivo je u kulinarstvu zapostavljeno. Međutim, sočivo je odličan izvor proteina. Zato se ponovo vraća u modu. Sočivo pored nutritivnih ima i lekovita svojstva. Ova hrana sadrži malo kalorija. Zato je idealna za ljude koji su na dijeti. Sočivo sadrži veliku količinu vlakana. Nutricionisti smatraju da je sočivo odlična dijetetska namirnica. Pomaže da oslabite i rešite se suvišnih kilograma. Osim toga pruža osećaj sitosti.

Pivo poseduje lekovita svojstva

I pivo takođe ima lekovita svojstva. Ne sadrži masnoće, a bogato je hranljivim materijama. Sadrži vlakna, magnezijum, selen, kalijum. Takođe bogato je fosforom, hromom i vitamina. Posebno vitaminima iz grupe B vitamina. Naučna istraživanja kažu da je pivo dobro za opšte zdravlje. Takođe deluje preventivno na mnoge bolesti. Kao biste ostali zdravi i vitki evo interesantan recept. Vrlo je ukusan i zdrav. Priprema se oko sat vremena. Ovo je recept za četiri porcije.

Pivo kao dekoracija

Za pripremu jela potrebno je 300 do 400 grama sočiva, šolja piva i jedan luk. Zatim jedna šargarepa, češanj belog luka i paradajz pire. Od začina ide nana, čubar i aleva paprika. Takođe je potrebna supena kašika brašna, ulje i so.

Način pripreme je jednostavan.

Operite sočivo i stavite da se kuva. Isecite luk i šargarepu i dodajte ih. Sve to kuvajte na umerenoj temperaturi. Nakon 20 minuta dodajte čenove belog luka. Zatim i paradajz pire. Kada provri dodajte pivo i začine. Ostavite tako da se potpuno skuva sočivo. Napravite zaprašku.

Ugrejete ulje, propržite brašno i alevu papriku. Sve to sipajte u sočivo i promešajte. Servirajte toplo.

Uz ovo jelo popijte Eichinger pivo koje proizvodi Valjevska pivara.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Plava frajla

Plava frajla je novosadski restoran koji služi istočnoevropsku, evropsku i domaću hranu, odnosno menije je baziran pretežno na vojvođansku domaću

Pivo uzvraća udarac

Dok je kriza uporno trajala, svako je radio svoj posao – pivari, uprkos teškoćama, proizvodili pivo, statističari hladno pratili pad

Guinness pivo

U prepoznatljivoj čaši, sa karakterističim natpisom i znakom harfe iz irske mitologije, ova tamnma tečnost okrunjena je slojem guste, kremaste

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju