PIJANI ŠARAN – Spremljen u pivu

pijani šaran u pivu

Pijani šaran spremljen u pivu vrhunski je kulinarski delikates

Riba je veoma zdrava hrana. Ona je dijetalna i nutritivno vredna namirnica.

Dosadilo vam je meso? Imamo rešenje.

Riba je odlična zamena. Riba se prirema na mnogo načina. Jedan od specijaliteta jeste šaran u pivu.

Ili jednostvnije – pijani šaran.

Pijani šaran može da se priprema u svetlom ili tamnom pivu. Najbolje je da odaberete neki lager za kuvanje – svetli ili tamni. Ejlovi nisu najbolji za kuvanje. Oni sadrže veće količine hmelja, te mogu učiniti jelo gorkim.

Šaran u pivu

Šarana možete da jedete i u svečanim prilikama. Ali je pogodan i u vreme posta. Ribu obično vezuju za vino.

Međutim, pijani šaran sa pivom je delikates. Posle ovog jela nećete pomišljati na vino.

Ovako spremljen šaran oduševiće sve gurmane. Zalogaje ribe poželjno je „zalivati“ kvalitetnim lager pivom.

Namirnice za pripremu šarana u pivu

Za pripremu ovog jela potreban vam je šaran do dve kile. Zatim dva decilitra piva.

Jedan crni luk. Jedna veza peršuna. Trebaće vam 50 grama putera.

Potom i veći praziluk. I kašičica šećera.

Obavezno jedan sok limuna, so, biber, vegeta i brašno. Od začina lovorov list i karanfilić.

Priprema šarana u pivu

Prvo očistite šarana. Izvadite iznutrice. Isecite ga na 4-5 većih šnicli.

Usolite, pobiberiti i stavite vegetu. Neka odstoji sat vremena.

U posudu rastopiti malo putera. Na puter staviti sitno seckan crni luk. Luk propržiti dok ne dobije zlatnu boju. Zatim dodati i praziluk.

Sve još malo dinstati. Nakon toga dodati peršun. Propržiti još nekoliko minuta. I  dodati šnicle šarana. Zatim i dva deci piva. Pa i lorber i karanfilić. Sniziti temperaturu. Poklopiti i ribu dinstati još 20 minuta uz povremeno okretanje.

U šerpici rastopiti kašičicu šećera u pivu – kao za karamel. Tome dodati kašičicu brašna i sok od limuna.

Prelivom preliti ribu pred kraj dinstanja. Ostaviti još nekoliko minuta da se dinsta.

Poslužiti toplo.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Čas zitologije

Svi smo čuli za neke čudne grane koje nauka istražuje, ali ovo je jedna koliko čudna toliko i ozbiljna grana

DA LI POSTOJE PREMIJUM PIVA

Pivopije su u stalnoj potrazi za dobrim ukusom. Jedni se brzo zaustavljaju u tom traganju, drugi, uporniji, nastavljaju dalje, a

Restoran Orašac

Odličan roštilj i fenomenalna jela spremljena po receptima srpske kuhinje odlika su jednog od vodećih restorana nacionalne kuhinje u Beogradu.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

Kako rashladiti pivo na plaži

Kada smo na letovanju, treba nam siguran savet kako rashladiti pivo na plaži Leto je godišnje doba kada većina nas boravi uz obalu reke, mora

Restoran Poco Loco

Restoran Poco Loco je restoran internacionalne kuhinje, koji se nalazi u samom centru Pančeva.

HRANA I PIVO – Pivnica Crni Petao

Pivnica Crni Petao nalazi se u Beogradu, u Ustaničkoj ulici. Svoja vrata za posetioce otvorili su pre dve godine, a sve sa ciljem da im pruže veliki izbor piva.