PIVO I HRANA – Dinstana teleća džigerica u pivu

Dinstana teleća džigerica u pivu

Pivo i hrana je uvek privlačna kombinacija, a dinstana teleća džigerica u pivu i medu je pravi gurmanski užitak. Uz ovo jelo najbolje se slaže lager pivo

Džigericu bi trebalo uvrstiti u svakodnevnu ishranu.

Ova namirnica sadrži mnogobrojne hranljive sastojke, a osim toga – jeftina je.

Od džigerice se mogu napraviti različita ukusna jela.

Najbolje je nabaviti svežu džigericu, pošto je ona i najboljeg kvaliteta.

Džigerica – Samo mlada

Džigericu birajte od proverenih proizvođača i, ako je moguće, neka bude od mladih životinja. Jagnjeća, teleća ili praseća – svaka je dobra, mada su svinjska i juneća podjednako ukusne.

Džigerica treba da ima lepu tamnocrvenu boju.

Džigerica – Bitna je svežina

Veoma je važno da je džigerica sveža. U stvari, ne bi trebalo da je u frižideru duže od jednog dana, mora da bude jedra, bez jakih mirisa.

Takođe da nije prethodno bila zamrznuta. Pravilo je  upotrebiti je odmah, a pre  pripreme treba je oprati pod mlazom hladne vode.

Potrebne namirnice

Džigericu iseći na šnicle debljine oko 1cm i naliti mlekom da bi bila mekša.

Ostaviti je u frižideru na nekoliko sati.

Za ljubitelje ove iznutrice predstavljamo pravi delikates – teleću džigericu u medu i pivu.

Za jelo je potrebno 500 gr teleće džigerice, 30 gr brašna, 20 gr margarina, 1 kašika senfa,  2 kašike meda, 3 dl piva, so i biber.

Način pripreme

Džigericu ne začinjavati pre termičke obrade. Iseći je na tanje odreske, što je moguće jednake debljine.

Isečenu džigericu posuti brašnom i pržiti sa obe strane, dok se ne dobije zlatnosmeđa boja.

Zatim izvaditi na topao tanjir, dok se ne napravi umak.

Na ostatak masnoće dodati margarin, zatim senf i med, uz dodavanje piva.

Začiniti solju i biberom.

Vratiti ispečene šnite džigerice.

Dobro ih ukrčkati u sosu, uz dolivanje piva.

Smanjiti temperaturu i ostaviti kratko da sos reducira.

Jelo služiti toplo, uz kuvani pirinač.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Klasika – prasetina i lager

Nezvanični smo prvaci sveta po konzumaciji svinjskog mesa. Zimski period je vreme kada poraste potražnja za svinjskim mesom, uprkos postu.

Restoran Cubo

Restoran Cubo je moderno uređen restoran na veoma atraktivnoj lokaciji, odmah pored novosadske plaže Štrand, sa prelepom baštom koja se

MODERNI LAGER

Lageri, kao najmodernija vrsta su piva donjeg vrenja i uglavnom su svetle boje. To su prava letnja piva, laganijeg, osvežavajućeg

Reinheitsgebot i tačka

Najpoznatija i originalna verzija ovog Zakona prvi put je primenjena 1516. godine u Bavarskoj Nemci ozbiljno shvataju svoje pivo. Po

Restoran Trattoria Vapene

Već mnogima dobro poznat, novosadski restoran koji se bavi konceptom italijanske kuhinje, Trattoria Vapene, otvoren je sredinom 2014. godine. Ukoliko

KRAFT PIVO Mrgud pilsner

Kraft pivo Mrgud pilsner zanatsko je pivo, no ukus mu je prepoznatljiv, odnosno onakav kakav prosečni konzument prepoznaje.