PIVO I HRANA – Dinstana teleća džigerica u pivu

Dinstana teleća džigerica u pivu

Pivo i hrana je uvek privlačna kombinacija, a dinstana teleća džigerica u pivu i medu je pravi gurmanski užitak. Uz ovo jelo najbolje se slaže lager pivo

Džigericu bi trebalo uvrstiti u svakodnevnu ishranu.

Ova namirnica sadrži mnogobrojne hranljive sastojke, a osim toga – jeftina je.

Od džigerice se mogu napraviti različita ukusna jela.

Najbolje je nabaviti svežu džigericu, pošto je ona i najboljeg kvaliteta.

Džigerica – Samo mlada

Džigericu birajte od proverenih proizvođača i, ako je moguće, neka bude od mladih životinja. Jagnjeća, teleća ili praseća – svaka je dobra, mada su svinjska i juneća podjednako ukusne.

Džigerica treba da ima lepu tamnocrvenu boju.

Džigerica – Bitna je svežina

Veoma je važno da je džigerica sveža. U stvari, ne bi trebalo da je u frižideru duže od jednog dana, mora da bude jedra, bez jakih mirisa.

Takođe da nije prethodno bila zamrznuta. Pravilo je  upotrebiti je odmah, a pre  pripreme treba je oprati pod mlazom hladne vode.

Potrebne namirnice

Džigericu iseći na šnicle debljine oko 1cm i naliti mlekom da bi bila mekša.

Ostaviti je u frižideru na nekoliko sati.

Za ljubitelje ove iznutrice predstavljamo pravi delikates – teleću džigericu u medu i pivu.

Za jelo je potrebno 500 gr teleće džigerice, 30 gr brašna, 20 gr margarina, 1 kašika senfa,  2 kašike meda, 3 dl piva, so i biber.

Način pripreme

Džigericu ne začinjavati pre termičke obrade. Iseći je na tanje odreske, što je moguće jednake debljine.

Isečenu džigericu posuti brašnom i pržiti sa obe strane, dok se ne dobije zlatnosmeđa boja.

Zatim izvaditi na topao tanjir, dok se ne napravi umak.

Na ostatak masnoće dodati margarin, zatim senf i med, uz dodavanje piva.

Začiniti solju i biberom.

Vratiti ispečene šnite džigerice.

Dobro ih ukrčkati u sosu, uz dolivanje piva.

Smanjiti temperaturu i ostaviti kratko da sos reducira.

Jelo služiti toplo, uz kuvani pirinač.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

ISTORIJA ČELAREVSKE PIVARE

Lazar Dunđerski, jedan od najistaknutijih srpskih veleposednika, osnovao je 1892. godine na poljoprivrednom imanju svoje porodice, pivaru u Čelarevu, tadašnjem

Restoran Papalada

U samom centru grada, u Francuskoj ulici broj 12, nalazi se restoran Papalada, u kom možete uživati u ribljim specijalitetima