PIVO I HRANA – Dinstana teleća džigerica u pivu

Dinstana teleća džigerica u pivu

Pivo i hrana je uvek privlačna kombinacija, a dinstana teleća džigerica u pivu i medu je pravi gurmanski užitak. Uz ovo jelo najbolje se slaže lager pivo

Džigericu bi trebalo uvrstiti u svakodnevnu ishranu.

Ova namirnica sadrži mnogobrojne hranljive sastojke, a osim toga – jeftina je.

Od džigerice se mogu napraviti različita ukusna jela.

Najbolje je nabaviti svežu džigericu, pošto je ona i najboljeg kvaliteta.

Džigerica – Samo mlada

Džigericu birajte od proverenih proizvođača i, ako je moguće, neka bude od mladih životinja. Jagnjeća, teleća ili praseća – svaka je dobra, mada su svinjska i juneća podjednako ukusne.

Džigerica treba da ima lepu tamnocrvenu boju.

Džigerica – Bitna je svežina

Veoma je važno da je džigerica sveža. U stvari, ne bi trebalo da je u frižideru duže od jednog dana, mora da bude jedra, bez jakih mirisa.

Takođe da nije prethodno bila zamrznuta. Pravilo je  upotrebiti je odmah, a pre  pripreme treba je oprati pod mlazom hladne vode.

Potrebne namirnice

Džigericu iseći na šnicle debljine oko 1cm i naliti mlekom da bi bila mekša.

Ostaviti je u frižideru na nekoliko sati.

Za ljubitelje ove iznutrice predstavljamo pravi delikates – teleću džigericu u medu i pivu.

Za jelo je potrebno 500 gr teleće džigerice, 30 gr brašna, 20 gr margarina, 1 kašika senfa,  2 kašike meda, 3 dl piva, so i biber.

Način pripreme

Džigericu ne začinjavati pre termičke obrade. Iseći je na tanje odreske, što je moguće jednake debljine.

Isečenu džigericu posuti brašnom i pržiti sa obe strane, dok se ne dobije zlatnosmeđa boja.

Zatim izvaditi na topao tanjir, dok se ne napravi umak.

Na ostatak masnoće dodati margarin, zatim senf i med, uz dodavanje piva.

Začiniti solju i biberom.

Vratiti ispečene šnite džigerice.

Dobro ih ukrčkati u sosu, uz dolivanje piva.

Smanjiti temperaturu i ostaviti kratko da sos reducira.

Jelo služiti toplo, uz kuvani pirinač.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

PIVSKI STILOVI: IPA

India pale ale (IPA) je pivski stil koji ima veliki broj podstilova, a ovo je najbolji srpski predstavnik.

Flaša ili bure

Da bi smo dobili odgovor na ovo pitanje moramo znati mnoge detalje Gde pivo bolje odležava, u flaši ili u

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Restoran Soulfood

Restoran Soulfood nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u Pančevu, u Aviv parku. Restoran Soulfood je veoma prostran, savremen i moderno uređen restoran.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

Kako rashladiti pivo na plaži

Kada smo na letovanju, treba nam siguran savet kako rashladiti pivo na plaži Leto je godišnje doba kada većina nas boravi uz obalu reke, mora