PIVO I HRANA – Dinstana teleća džigerica u pivu

Dinstana teleća džigerica u pivu

Pivo i hrana je uvek privlačna kombinacija, a dinstana teleća džigerica u pivu i medu je pravi gurmanski užitak. Uz ovo jelo najbolje se slaže lager pivo

Džigericu bi trebalo uvrstiti u svakodnevnu ishranu.

Ova namirnica sadrži mnogobrojne hranljive sastojke, a osim toga – jeftina je.

Od džigerice se mogu napraviti različita ukusna jela.

Najbolje je nabaviti svežu džigericu, pošto je ona i najboljeg kvaliteta.

Džigerica – Samo mlada

Džigericu birajte od proverenih proizvođača i, ako je moguće, neka bude od mladih životinja. Jagnjeća, teleća ili praseća – svaka je dobra, mada su svinjska i juneća podjednako ukusne.

Džigerica treba da ima lepu tamnocrvenu boju.

Džigerica – Bitna je svežina

Veoma je važno da je džigerica sveža. U stvari, ne bi trebalo da je u frižideru duže od jednog dana, mora da bude jedra, bez jakih mirisa.

Takođe da nije prethodno bila zamrznuta. Pravilo je  upotrebiti je odmah, a pre  pripreme treba je oprati pod mlazom hladne vode.

Potrebne namirnice

Džigericu iseći na šnicle debljine oko 1cm i naliti mlekom da bi bila mekša.

Ostaviti je u frižideru na nekoliko sati.

Za ljubitelje ove iznutrice predstavljamo pravi delikates – teleću džigericu u medu i pivu.

Za jelo je potrebno 500 gr teleće džigerice, 30 gr brašna, 20 gr margarina, 1 kašika senfa,  2 kašike meda, 3 dl piva, so i biber.

Način pripreme

Džigericu ne začinjavati pre termičke obrade. Iseći je na tanje odreske, što je moguće jednake debljine.

Isečenu džigericu posuti brašnom i pržiti sa obe strane, dok se ne dobije zlatnosmeđa boja.

Zatim izvaditi na topao tanjir, dok se ne napravi umak.

Na ostatak masnoće dodati margarin, zatim senf i med, uz dodavanje piva.

Začiniti solju i biberom.

Vratiti ispečene šnite džigerice.

Dobro ih ukrčkati u sosu, uz dolivanje piva.

Smanjiti temperaturu i ostaviti kratko da sos reducira.

Jelo služiti toplo, uz kuvani pirinač.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Zebrew Brewery i Fat Boys

Danas 02.08.2018. u 16h u Fat Boys, Strahinjića Bana 3 (Beograd) Zebrew Brewery predstavlja svoje pivo Chubby. “Chubby je superlagani

OUR PUB

U samom centru Beograda nalazi se pub uređen u stilu čeških pivnica.OUR PUB otvorio je svoja vrata 12.oktobra 2017. godine

Zasađena Jelen šuma

Zaposleni Apatinske pridružili su se dugogodišnjoj inicijativi pošumljavanja na Adi Huji, u Dunavskom parku, u okviru Supernatural festivala. U akciji

TUTANKAMONOVO PIVO

Zahvaljujući arheolozima, uz saradnju nauke i dozom mašte, napravljeno je Tutankamon pivo. U ruševinama starog Egipta pronađeni su ostaci pivara i piva.

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike