ZEČETINA U PIVU – Prste da poližeš

zečetina u pivu

Zečetina u pivu se vrlo jednostavno priprema, a osim što ima nutritivne vrednosti, veoma je i ukusna – prste da poližeš

Pivo je na globalnom nivou  najpopularnije alkoholno piće koje se dobija vrenjem ekstrakta ječmenog slada i hmelja.

Hmelj je najbitniji sastojak u pivu, a ujedno je i prirodni konzervans koji daje pivu ugodan miris i gorak ukus.

Energetska vrednost litre piva ista je kao i litre punomasnog mleka.

Pivo je potpuno prirodan i biološki uravnotežen proizvod i zato se smatra idealnim u kulinarstvu.

Pivo se koristilo u kulinarstvu i pre vina. Doduše mnogim mesnim jelima vino je i dalje temeljac, ipak pojedina jela ne mogu da se zamisle bez piva.

Divljač se slaže sa pivom

Jela od divljači se odlično spremaju sa pivom.

Meso zeca i kunića ima brojne prednosti, a o tome najbolje govori njihov hemijski sastav.

Zečetina je prepuna hranljivih sastojaka, a izuzetno se ceni zbog visokog sadržaja proteina i visoke biološke vrednosti.

Zečetina pomaže pri regeneraciji istrošenih ćelija u organizmu.

Sveže zečije meso je bledo ružičaste boje i nema specifičan miris.

Zato predstavljamo recept – Zečetinu u umaku od piva.

Namirnice za četiri osobe

Za zečetinu u pivu je potreban zec od jednog kilograma.

Zatim veća glavica luka i dve šargarepe, čen do dva belog luka  i jedan struk praziluka.

Od začina je potrebna so, biber, ljuta paprika, vegeta i peršunov list.

I naravno pola litre svetlog piva.

Za zaprašku pripremite malo brašna.

Priprema jela

Priprema zečetine u pivu je laka.

Na malo ulja pržiti luk, pa posle 10 minuta dodati isečenu zečetinu.

Dinstati oko sat vremena sa začinima.

Nekoliko puta doliti po čašu vode.

Šerpu obavezno poklopiti.

Kada meso omekša, doliti pivo i šargarepu izrezanu na prutiće i dinstati još nekoliko minuta.

Na kraju dodati kašičicu brašna i kuvati još deset minuta.

Jelo servirati s kuvanim testom ili pireom od krompira.

Popiti pivo po želji.

Najbolje neko tamno ili crno.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Plava frajla

Plava frajla je novosadski restoran koji služi istočnoevropsku, evropsku i domaću hranu, odnosno menije je baziran pretežno na vojvođansku domaću

Valjevsko pivo i “Hajdučki dani”

Turistička organizacija opštine Bogatić ovog vikenda organizuje u Crnoj Bari manifestaciju “Hajdučki dani”. Manifestacija počinje u petak 03.08.2018. godine u

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Restoran Soulfood

Restoran Soulfood nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u Pančevu, u Aviv parku. Restoran Soulfood je veoma prostran, savremen i moderno uređen restoran.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

Kako rashladiti pivo na plaži

Kada smo na letovanju, treba nam siguran savet kako rashladiti pivo na plaži Leto je godišnje doba kada većina nas boravi uz obalu reke, mora