Kokteli za vrele dane uz pomoć Jelen piva

Ovi isprobani kokteli su svetli i super ukusni, pravi za tople, letnje dane toliko su dobri da ćete verovatno moći da ih služite i osobama koje ne vole pivo. Kvalitetno pivo je nijansirano, te ima puno telo, što ga čini odličnim osnovom za pripremu zanimljivih koktela. Ključ uspeha je identifikacija glavnih ukusa vašeg piva, a zatim ih dopunjavati drugim dodacima kako biste napravili jedinstveno piće koje će dobro utoliti žeđ.

Spiked Michelada

Sipati sok od jednog isceđenog limuna u malu čašu, a zatim sipajte malo soka od limete uz ivicu čaše. Uzmite i stavite soli na obod čaše. Napunite čašu šakom leda i dodajte jednu kašiku tekile i napunite ostatak čaše sokom od limete. Nežno promešajte, a zatim lagano sipajte u 330 ml lagera. Na kraju čašu ukrasite parčetom limete ili limuna po ukusu.

Espresso stout

Sipajte 25 ml hladnog espresa u malu čašu i dodajte 25 ml likera od kafe. Mešajte i stavite u frižider zajedno sa dve visoke i tanke pilsner čaše. Držite čaše u frižideru oko 30 minuta ili kraće, dok se ne ohlade, a zatim sipajte po 250ml stouta u ohlađene čaše. Polako razdelite ohlađenu espresso mešavinu u preostale dve ohlađene čaše, te poslužite.

Raspberry beer mojito

Uzmite dve visoke čaše i podelite jedan seckani limunu i 50ml ruma u čaša. Mešajte ih zajedno sa štapićem ili ručkom od drvene kašike kako biste oslobodili malo soka od limete u rum. Dodajte led, a zatim skupite malu gomilu listova mente držeći ih na dlanu jedne ruke, a zatim ih udarite drugom kao pljeskavica. Potapajte listove mente u čaše, a zatim podelite flašu piva maline od 330 ml u ove dve čaše.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Alergija na pivo

Postoje razne alergijske reakcije koje možete dobiti od piva, a ovo su najčešće Iako je glavni sastojak piva voda, u

KAKO TOČITI ERDINGER PIVO

Za točenje Erdingera preporučuje se klasičan metod točenja piva u jedinstvenoj Erdinger čaši. Potrebno je isprati čašu hladnom vodom, zatim

Preran prestanak fermentacije

Pravite svoje pivo. Započeli ste fermentaciju. Sve teče po planu. I, onda od jednom, posle nekih 24 sata fermentacija počinje

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

APATINSKA PIVARA Ozelenjava Beograd

Apatinska pivara pokazala je još jednom svoju društvenu odgovornost i pomogla u ozelenjavanju srpske prestonice   Početkom juna na Novom Beogradu, raskošna stabla kanadskog javora,

OTKRIJTE Ukus koji vraća uspomene

Svako od nas seća se one čuvene roditeljske rečenice “Doći ćeš ti u moje godine…”. Na putu do tih čuvenih, nebrojeno puta pomenutih godina, prošli