Kokteli za vrele dane uz pomoć Jelen piva

Ovi isprobani kokteli su svetli i super ukusni, pravi za tople, letnje dane toliko su dobri da ćete verovatno moći da ih služite i osobama koje ne vole pivo. Kvalitetno pivo je nijansirano, te ima puno telo, što ga čini odličnim osnovom za pripremu zanimljivih koktela. Ključ uspeha je identifikacija glavnih ukusa vašeg piva, a zatim ih dopunjavati drugim dodacima kako biste napravili jedinstveno piće koje će dobro utoliti žeđ.

Spiked Michelada

Sipati sok od jednog isceđenog limuna u malu čašu, a zatim sipajte malo soka od limete uz ivicu čaše. Uzmite i stavite soli na obod čaše. Napunite čašu šakom leda i dodajte jednu kašiku tekile i napunite ostatak čaše sokom od limete. Nežno promešajte, a zatim lagano sipajte u 330 ml lagera. Na kraju čašu ukrasite parčetom limete ili limuna po ukusu.

Espresso stout

Sipajte 25 ml hladnog espresa u malu čašu i dodajte 25 ml likera od kafe. Mešajte i stavite u frižider zajedno sa dve visoke i tanke pilsner čaše. Držite čaše u frižideru oko 30 minuta ili kraće, dok se ne ohlade, a zatim sipajte po 250ml stouta u ohlađene čaše. Polako razdelite ohlađenu espresso mešavinu u preostale dve ohlađene čaše, te poslužite.

Raspberry beer mojito

Uzmite dve visoke čaše i podelite jedan seckani limunu i 50ml ruma u čaša. Mešajte ih zajedno sa štapićem ili ručkom od drvene kašike kako biste oslobodili malo soka od limete u rum. Dodajte led, a zatim skupite malu gomilu listova mente držeći ih na dlanu jedne ruke, a zatim ih udarite drugom kao pljeskavica. Potapajte listove mente u čaše, a zatim podelite flašu piva maline od 330 ml u ove dve čaše.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Little Bay

Little Bay restoran je deo istoimenog lanca restorana u Londonu i Brajtonu. Posle četiri uspešna Little Bay restorana u Londonu

STOUT I PORTER PIVA

Postoji malo razlike između porter i stout piva. Porter je tamne boje, ima voćkasto-suv ukus i pravi se gornjom fermentacijom.

Jako pivo - Utopija

Jako pivo – Utopija

Pivo koje je bilo toliko „snažno“ da je zabranjeno širom Amerike vraća se na tržište na svoj deseti rođendan. Opisano,

Restoran Boemi Ninić

Restoran Boemi Ninić

Gurmani i putnici namerinici koje put nanese do Zrenjanina rado posećuju porodični restoran Boemi Ninić koji je osnovan pre više od 20 godina.

PIVO I PILETINA – Macchiato Fax

Novosadski cafe restoran Macchiato Fax otvoren je pre sedam godina na uglu ulica Stevana Musića i Bulevara cara Lazara i ima prelep pogled na park i novosadski Univerzitet.

BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA Sabro Vienna

Sabro Vienna pivo nastalo je u čast jubilarne pete godine postojanja Crow Brewery i ono spada u SMASH piva, odnosno piva nastala upotrebom jedne vrste slada i jedne vrste hmelja.