Kokteli za vrele dane uz pomoć Jelen piva

Ovi isprobani kokteli su svetli i super ukusni, pravi za tople, letnje dane toliko su dobri da ćete verovatno moći da ih služite i osobama koje ne vole pivo. Kvalitetno pivo je nijansirano, te ima puno telo, što ga čini odličnim osnovom za pripremu zanimljivih koktela. Ključ uspeha je identifikacija glavnih ukusa vašeg piva, a zatim ih dopunjavati drugim dodacima kako biste napravili jedinstveno piće koje će dobro utoliti žeđ.

Spiked Michelada

Sipati sok od jednog isceđenog limuna u malu čašu, a zatim sipajte malo soka od limete uz ivicu čaše. Uzmite i stavite soli na obod čaše. Napunite čašu šakom leda i dodajte jednu kašiku tekile i napunite ostatak čaše sokom od limete. Nežno promešajte, a zatim lagano sipajte u 330 ml lagera. Na kraju čašu ukrasite parčetom limete ili limuna po ukusu.

Espresso stout

Sipajte 25 ml hladnog espresa u malu čašu i dodajte 25 ml likera od kafe. Mešajte i stavite u frižider zajedno sa dve visoke i tanke pilsner čaše. Držite čaše u frižideru oko 30 minuta ili kraće, dok se ne ohlade, a zatim sipajte po 250ml stouta u ohlađene čaše. Polako razdelite ohlađenu espresso mešavinu u preostale dve ohlađene čaše, te poslužite.

Raspberry beer mojito

Uzmite dve visoke čaše i podelite jedan seckani limunu i 50ml ruma u čaša. Mešajte ih zajedno sa štapićem ili ručkom od drvene kašike kako biste oslobodili malo soka od limete u rum. Dodajte led, a zatim skupite malu gomilu listova mente držeći ih na dlanu jedne ruke, a zatim ih udarite drugom kao pljeskavica. Potapajte listove mente u čaše, a zatim podelite flašu piva maline od 330 ml u ove dve čaše.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran and Sushi bar Bizu

Opuštena atmosfera i savršena usluga u modernom ambijentu i prijatnoj bašti je ono zbog čega bi obavezno trebali da posetite

ILI JESI – LAV – ILI NISI

Lav pivo je najpoznatiji brend proizvodnog portfolija Carlsberg Srbije. To je pivo punog ukusa, karakteristične prijatne arome i izbalansirane gorčine.

Vikend pred nama

Zakuvavanje pred Novu godinu je već počelo. Vikend pred nama je pun dešavanja. Ljubitelji zanatskog piva mogu posetiti Manifestaciju CRAFT

NOVOGODIŠNJA TRPEZA Tradicionalna domaća jela

Bez obzira što smo preplavljeni novogodišnjim predlozima jela i njihovim jednostavnim ili možda manje jednostavnim načinima pripreme, ipak će najveći broj domaćinstava u Srbiji za

Beer Style magazin – br. 23 –

Online izdanje Beer Style magazin br. 23. Pogledajte najnovije trendove, recenzije, savete i predloge za uparivanje hrane i piva.