Poboljšajte Dogminim pivom preostalo pečenje

Nemoguće je skuvati za ručak ili večeru tačno onoliko hrane koliko će se pojesti. Ostatke prikupimo, ubacimo u frižider i, najčešće, guramo iz ugla u ugao frižidera dok ne postanu potpuno nejestivi. Puno hrane se baci, a mogla bi se iskoristiti. Pečenje je izuzetno "zahvalno" za drugu pripremu, a da bi mu dali "novi" šmek tu je neko ukusno pivo. Ukućani neće ni primetiti da jedu "isti" ručak dva dana.

Meso skinuti sa kostiju i ako ima kožice ukloniti je. Iseći meso na jednake komade (komadi ne treba da budu previše mali, ali je najbitnije da budu što približnijih dimenzija). Na nalo ulja dinstati luk ( u zavisnosti koliko pripremate hrane toliko ćete i luka dinstati, ne treba da bude previše luka). Kada luk postane staklast polako mu dodavati malo po malo piva. Najbolje je koristiti neko tamno pivo, ali izaberite nešto po vašem izboru. Vatra ne treba da bude jala, luk treba da se polako dinsta i pivo polako da isparava. Kada luk  postane mek dodati meso. Pivo dodavati u malim količinama dok meso ne postane meko (luk treba da se potpuno raspada). Ne treba zaboraviti da je meso već pečeno i da je potrebno samo da se ugreje i sjedini sa softom od luka i piva. Pred kraj dodati vrlo malo brašna i dobro promešati da se ne naprave grudvice, a ako soft postane previše gust razrediti ga pivom. Ovako pripremljen "gulaš" služiti uz kuvano testo ( makarone) ili krompir.  Pivo koje ste dodavali prilikom kuvanja odlično će se složiti uz ovo jelo.

Isti ovaj "gulaš" možete zamotati u tanke kore za gibanicu i zapeći u rerni, ali i pomešati sa kuvanim makaronama i takođe zapeći u rerni. Sigurni smo da će ukućani biti više nego zadovoljni.

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

BISER ISTOČNE SRBIJE – ZAJEČARAC

Zaječarsko pivo je zvanično prvi put proizvedeno 1895. godine u Zaječarskoj pivari, koju je osnovalo “Zaječarsko industrijsko udruženje”. Pivara je

hmelj

Hmelj iz Bačkog Petrovca

Opšte je poznato da jedino sorta hmelja Humulus lupulus, pored Humulus scandens i Humulus yunnanensis iz iste porodice Cannabacea se

PREMIUM PIVO Najbolja od najboljih

Prema mišljenju svetskih industrijskih kompanija, glavno obeležje premium piva leži u dodatnoj vrednosti ukusa i arome. Drugim rečima, premium se po kvalitetu razlikuje od uobičajenih

BEZALKOHOLNO PIVO Sve traženije pivo

Nadolazeće i sve popularnije navike, koje uključuju zdrave životne stilove, prepoznale su velike pivske kompanije, koje su osluškujući konzumente i pivsko tržište potrošačima ponudile piva