Poboljšajte Dogminim pivom preostalo pečenje

Nemoguće je skuvati za ručak ili večeru tačno onoliko hrane koliko će se pojesti. Ostatke prikupimo, ubacimo u frižider i, najčešće, guramo iz ugla u ugao frižidera dok ne postanu potpuno nejestivi. Puno hrane se baci, a mogla bi se iskoristiti. Pečenje je izuzetno "zahvalno" za drugu pripremu, a da bi mu dali "novi" šmek tu je neko ukusno pivo. Ukućani neće ni primetiti da jedu "isti" ručak dva dana.

Meso skinuti sa kostiju i ako ima kožice ukloniti je. Iseći meso na jednake komade (komadi ne treba da budu previše mali, ali je najbitnije da budu što približnijih dimenzija). Na nalo ulja dinstati luk ( u zavisnosti koliko pripremate hrane toliko ćete i luka dinstati, ne treba da bude previše luka). Kada luk postane staklast polako mu dodavati malo po malo piva. Najbolje je koristiti neko tamno pivo, ali izaberite nešto po vašem izboru. Vatra ne treba da bude jala, luk treba da se polako dinsta i pivo polako da isparava. Kada luk  postane mek dodati meso. Pivo dodavati u malim količinama dok meso ne postane meko (luk treba da se potpuno raspada). Ne treba zaboraviti da je meso već pečeno i da je potrebno samo da se ugreje i sjedini sa softom od luka i piva. Pred kraj dodati vrlo malo brašna i dobro promešati da se ne naprave grudvice, a ako soft postane previše gust razrediti ga pivom. Ovako pripremljen "gulaš" služiti uz kuvano testo ( makarone) ili krompir.  Pivo koje ste dodavali prilikom kuvanja odlično će se složiti uz ovo jelo.

Isti ovaj "gulaš" možete zamotati u tanke kore za gibanicu i zapeći u rerni, ali i pomešati sa kuvanim makaronama i takođe zapeći u rerni. Sigurni smo da će ukućani biti više nego zadovoljni.

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Najtraženije pivo na svetu

Ako ste rešili da čekate sledeću turu piva „Dave“ pivare „Hair of the Dog“, morate biti strpljivi. Dave je poslednji

Najskuplji divlji ALE

Lost Abbey Cable Car Kriek je jedno od najskupljih piva na svetu. Stil ovog piva je američki divlji Ale, a

Ovo stvarno postoji

Verovali ili ne ovo stvarno postoji. Pivo od mastila hobotnice! Ovo pivo je nastalo u pivari pod imenom „Pacific Brewing

Old London Pub

Old London je poznati beogradski pub, koji pored dobrog piva nudi još mnoštvo interesantnih detalja, a koji su osmišljeni sa

PILSNER PIVA

Pilsner pivo se pravi od neutralne ili vode sa visokom Ph vrednošću. Često je zlatkaste boje, blago suvog i gorkog

PIVO – Ledena krigla je zabluda

Mi potpuno razumemo opčinjenost pivom i zato vam ukazujemo na greške koje možda pravite. Ukoliko volite pivo na ove stvari zaboravite.

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.