Poboljšajte Dogminim pivom preostalo pečenje

Nemoguće je skuvati za ručak ili večeru tačno onoliko hrane koliko će se pojesti. Ostatke prikupimo, ubacimo u frižider i, najčešće, guramo iz ugla u ugao frižidera dok ne postanu potpuno nejestivi. Puno hrane se baci, a mogla bi se iskoristiti. Pečenje je izuzetno "zahvalno" za drugu pripremu, a da bi mu dali "novi" šmek tu je neko ukusno pivo. Ukućani neće ni primetiti da jedu "isti" ručak dva dana.

Meso skinuti sa kostiju i ako ima kožice ukloniti je. Iseći meso na jednake komade (komadi ne treba da budu previše mali, ali je najbitnije da budu što približnijih dimenzija). Na nalo ulja dinstati luk ( u zavisnosti koliko pripremate hrane toliko ćete i luka dinstati, ne treba da bude previše luka). Kada luk postane staklast polako mu dodavati malo po malo piva. Najbolje je koristiti neko tamno pivo, ali izaberite nešto po vašem izboru. Vatra ne treba da bude jala, luk treba da se polako dinsta i pivo polako da isparava. Kada luk  postane mek dodati meso. Pivo dodavati u malim količinama dok meso ne postane meko (luk treba da se potpuno raspada). Ne treba zaboraviti da je meso već pečeno i da je potrebno samo da se ugreje i sjedini sa softom od luka i piva. Pred kraj dodati vrlo malo brašna i dobro promešati da se ne naprave grudvice, a ako soft postane previše gust razrediti ga pivom. Ovako pripremljen "gulaš" služiti uz kuvano testo ( makarone) ili krompir.  Pivo koje ste dodavali prilikom kuvanja odlično će se složiti uz ovo jelo.

Isti ovaj "gulaš" možete zamotati u tanke kore za gibanicu i zapeći u rerni, ali i pomešati sa kuvanim makaronama i takođe zapeći u rerni. Sigurni smo da će ukućani biti više nego zadovoljni.

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Mezestoran Dvorište

Skriven od gradske vreve, lociran u Svetogorskoj 46, izložen svežim povetarcima sa Krita, Jadrana, Andaluzije i Bliskog Istoka donosi u

ocenjivanje piva

Ocenjivanje piva

Da li ste znali da je od svih alkoholnih pića najteže oceniti kvalitet piva? Da bi ocenjivanje piva bilo ispravno pivo ne sme biti hladno.

Testenine i pivo

Postoje neke tipske slike koje čvrsto stoje u svesti ljudi i teško ih je modifikovati ili u potpunosti zameniti.  Kada

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.