Poboljšajte Dogminim pivom preostalo pečenje

Nemoguće je skuvati za ručak ili večeru tačno onoliko hrane koliko će se pojesti. Ostatke prikupimo, ubacimo u frižider i, najčešće, guramo iz ugla u ugao frižidera dok ne postanu potpuno nejestivi. Puno hrane se baci, a mogla bi se iskoristiti. Pečenje je izuzetno "zahvalno" za drugu pripremu, a da bi mu dali "novi" šmek tu je neko ukusno pivo. Ukućani neće ni primetiti da jedu "isti" ručak dva dana.

Meso skinuti sa kostiju i ako ima kožice ukloniti je. Iseći meso na jednake komade (komadi ne treba da budu previše mali, ali je najbitnije da budu što približnijih dimenzija). Na nalo ulja dinstati luk ( u zavisnosti koliko pripremate hrane toliko ćete i luka dinstati, ne treba da bude previše luka). Kada luk postane staklast polako mu dodavati malo po malo piva. Najbolje je koristiti neko tamno pivo, ali izaberite nešto po vašem izboru. Vatra ne treba da bude jala, luk treba da se polako dinsta i pivo polako da isparava. Kada luk  postane mek dodati meso. Pivo dodavati u malim količinama dok meso ne postane meko (luk treba da se potpuno raspada). Ne treba zaboraviti da je meso već pečeno i da je potrebno samo da se ugreje i sjedini sa softom od luka i piva. Pred kraj dodati vrlo malo brašna i dobro promešati da se ne naprave grudvice, a ako soft postane previše gust razrediti ga pivom. Ovako pripremljen "gulaš" služiti uz kuvano testo ( makarone) ili krompir.  Pivo koje ste dodavali prilikom kuvanja odlično će se složiti uz ovo jelo.

Isti ovaj "gulaš" možete zamotati u tanke kore za gibanicu i zapeći u rerni, ali i pomešati sa kuvanim makaronama i takođe zapeći u rerni. Sigurni smo da će ukućani biti više nego zadovoljni.

 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Macchiato kuća

Dobro došli u Macchiato kuću, restoran koji nosi umetnost sa potpisom od 1995. godine, kuću koja predstavlja spoj tradicije i

Tramvaj pub

Tramvaj je i idealno mesto za doručak u Beogradu, ali i za izlazak. Ima sve ono što jedan pab mora

PIVARA nagrađuje

Za poručenih šest Pivarinih Kraftova na poklon dobijate set od šest podmetača za pivo. Akcija traje radnim danima. Gde to

Verovali ili ne

U svetu je sve veći broj crkava koje su na svojim službama počele da služe pivo, a ima i onih

Republika Irska i pivo

Ova zemlja prepuna je legendi, od onih o leprikonima, malim, bradatim i nestašnim vilenjacima koji, ako ih uhvatite, daruju svoj

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju