Uz Heineken pivo do ukusnih koktela

Prošle nedelje smo vam pokazali kako da napravite par koktela, a ove nedelje ćemo nastaviti sa edukacijom, s tim što će ovonedeljni kokteli biti dosta lakši za pripremu. Kokteli od piva su jedni od najraznolikijih letnjih pića (od piva na bazi voća do kiselih sorti od slada) mogu se mešati sa slanim i sa slatkim. Da ne spominjemo da su sastojci za naredne koktele dostupni u vama najbližoj prodavnici. Mogu se lako napraviti sa Stella Artois ili bilo kojim drugim lako dostupnim pivom, koje ne zahteva velike troškove. Ovde smo naveli nekoliko koktela koji će vam ulepšati ove letnje dane.

Pivski punč

Punč je piće koje se pravi od voćnog soka i alkohola, aromatično, ali "udara".  Za ovu savršenu kombinaciju, počnite sa velikom posudom i u nju sipajte 0,35 litara Sprite-a, 2 ipo čaše ananasovog sokova i šest boca ili limenki željenog piva (dodatno možete u posudu da ubacite komadiće limuna, limete i pomorandže za još bolji ukus). Sipajte u posebne čaše za punč i neka zabava počne.

Beerita

Ako želite da budete glavna faca na sledećoj žurci ovo piće je za vas, u blender stavite sledeće sastojke: četiri flaše ili limenke piva, jednu čašu tekile i jednu od 0.33 l smrznutog koncentrata limeade (ili bilo šta slično dostupno u vašem lokalnom zamrzivaču). Dodajte još leda, u zavisnosti koliko želite da piće bude hladno. Poslužite gostima!

Black and Tan

Šta je bolje od jednog piva, dva piva naravno! Čarolija tamnog i svetlog piva je prilično jednostavna. Prvo u veću čašu ili kriglu sipajte tamno pivo (obično stout) i preko toga dodajte svetlo pivo (obično pale ale). Rezultat je delikatesan.

 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

restoran nirvana subotica

Restoran Nirvana

Restoran Nirvana nalazi se u Subotici, u mirnom delu grada i prepoznatljiv je po letnjoj terasi. Restoran Nirvana otvoren je 1922. godine, a enterijer mu je urađen u klasičnom restoranskom stilu. 

Restoran Lovac

U dobro poznatom ambijentu restorana Lovac, prepunom lovačkih priča, koji zahvaljujući izloženim puškama i opasačima, galeriji divljači i odabiru boja

ISTRAŽUJEMO Kraft pivo u Srbiji

Prema podacima Udruženja malih nezavisnih pivara Srbije, danas je oko 50 odsto manje kraft pivara u odnosu na doba pred koronu i one svojom ukupnom

NOVI TREND U GASTRONOMIJI Kraft pivo i hrana

Kraft piva i njihove neverovatne kreacije uvode vas u novu dimenziju pivskih ukusa i neotkriven svet neočekivanih aromatskih kompleksa, koji postaju obavezan i preporučen pratioc