Uz Heineken pivo do ukusnih koktela

Prošle nedelje smo vam pokazali kako da napravite par koktela, a ove nedelje ćemo nastaviti sa edukacijom, s tim što će ovonedeljni kokteli biti dosta lakši za pripremu. Kokteli od piva su jedni od najraznolikijih letnjih pića (od piva na bazi voća do kiselih sorti od slada) mogu se mešati sa slanim i sa slatkim. Da ne spominjemo da su sastojci za naredne koktele dostupni u vama najbližoj prodavnici. Mogu se lako napraviti sa Stella Artois ili bilo kojim drugim lako dostupnim pivom, koje ne zahteva velike troškove. Ovde smo naveli nekoliko koktela koji će vam ulepšati ove letnje dane.

Pivski punč

Punč je piće koje se pravi od voćnog soka i alkohola, aromatično, ali "udara".  Za ovu savršenu kombinaciju, počnite sa velikom posudom i u nju sipajte 0,35 litara Sprite-a, 2 ipo čaše ananasovog sokova i šest boca ili limenki željenog piva (dodatno možete u posudu da ubacite komadiće limuna, limete i pomorandže za još bolji ukus). Sipajte u posebne čaše za punč i neka zabava počne.

Beerita

Ako želite da budete glavna faca na sledećoj žurci ovo piće je za vas, u blender stavite sledeće sastojke: četiri flaše ili limenke piva, jednu čašu tekile i jednu od 0.33 l smrznutog koncentrata limeade (ili bilo šta slično dostupno u vašem lokalnom zamrzivaču). Dodajte još leda, u zavisnosti koliko želite da piće bude hladno. Poslužite gostima!

Black and Tan

Šta je bolje od jednog piva, dva piva naravno! Čarolija tamnog i svetlog piva je prilično jednostavna. Prvo u veću čašu ili kriglu sipajte tamno pivo (obično stout) i preko toga dodajte svetlo pivo (obično pale ale). Rezultat je delikatesan.

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Ananda

Ananda, prvi je veganski restoran u Srbiji. Koncept ovog restorana se svodi na laganu i finu hranu, u kojoj možete

Pivo bez hmelja

Ako su ljudi pristali na burgere bez mesa, sigurno će pristati i na pivo bez hmelja – nada se Čarls

Restoran Bistro Grad

Najbolji beogradski hometown bar i restoran. U samom srcu grada, na korak od užurbane pešačke zone – mesto savršene tišine

Pepper pizza bar

Pepper Bar iz Novog Sada otvoren je 2014.  godine, prvenstveno kao koktel bar, a godinu dana kasnije nakon otvaranja kuhinje

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.

PIVO I PILETINA – Macchiato Fax

Novosadski cafe restoran Macchiato Fax otvoren je pre sedam godina na uglu ulica Stevana Musića i Bulevara cara Lazara i ima prelep pogled na park i novosadski Univerzitet.