Pivske palačinke punjene junetinom

Pivske palačinke

Za pivske palačink smo svi čuli. Lako se pripremaju još lakše peku. Ali, ako vam preostane mesa od pečenja ili čak i gulaš, sve može da se iskoristi i napravi odličan ručak ili večera. Ovom prilikom ćemo se pozabaviti palačinkama punjenim junetinom, ali u obzir dolaze i svinjetina i govedina i čak piletina. U zavisnosti od mesa pivo, koje koristimo u kuvanju se menja na sledeći način: tamnija mesa i divljač se spremaju sa tamnijim pivom, dok se piletina, ćuretina  tj. svetlija (lakša) mesa spremaju sa svetlijim pivom. Testo za palačinke je bolje spremati sa svetlim pivom, mada ako imate samo tamnije  pivo stavite to što imate. U zavisnosti koliko palačinki pravite umutite jaje ili više jaja, brašno, vodu, pivo i soli po ukusu. Najbolje je masnoću ( ulje ili rastopljeni puter) staviti u testo za palačinke. Testo treba da je ređe, ali ne suviše retko kako se palačinke ne bi cepale. Nadev možete pripremiti pre palačinki, jer je potrebno više vremena za pripremanje nadeva. Naravno, testo za palačinke je lepše kada malo odstoji, tako da ni ako prvo pripremite testo za palačinke nećete pogrešiti. Najbolji redosled je da prvo umutite testo za palačinke, posle testa napravite nadev, onda da ispečete palačinke pa da ih punite i zapečete. Izdinstati luk na malo ulja dok postane staklast i onda polako dodavati pivo. Možete odmah napraviti malo više ove smese jer će vam trebati i za prelivanje palačinki. Kada je masa meka nalik sosu odvaditi deo za prelivanje zamotanih palačinki, a ostatku dodati malo brašna. Mešati da se ne naprave grudvice i da ne zagori. Kada je masa sjedinjena dodati junetinu isečenu na sitnije kockice. Gustinu regulisati pivom. Sos ne treba da bude suviše gust, ali ni suviše bistar. Ostaviti da se polako krčka dok meso ne omekša. Gotovim nadevom puniti palačinke i zamotane ih ređati u vatrostalnu posudu. Ima više načina zamotavanja palačinki tako da pustite mašti na volju. Palačinke preliti izdinstanim lukom i pivom. Palačinke zapeći u rerni oko 15 min na 200°C.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Old Mill Belgrade

Restoran Old Mill Belgrade odlikuje autentičan stil sa elementima Starog mlina i njegove post – industrijske baštine. Restoran nudi specijalitete

NAJPRODAVANIJE PIVO NA SVETU

Najprodavanije pivo na svetu teško se nađe van države u kojoj se proizvodi i prodaje. Godišnja proizvodnja mu je od preko deset milijardi litara. Radi se o…

Restoran Bata Pežo

U elitnom novosadskom naselju Kamenjar, na samoj obali Dunava nalazi se restoran Bata Pežo. Restoran sa tradicijom koga rado posećuju

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

Kako rashladiti pivo na plaži

Kada smo na letovanju, treba nam siguran savet kako rashladiti pivo na plaži Leto je godišnje doba kada većina nas boravi uz obalu reke, mora

Restoran Poco Loco

Restoran Poco Loco je restoran internacionalne kuhinje, koji se nalazi u samom centru Pančeva.

HRANA I PIVO – Pivnica Crni Petao

Pivnica Crni Petao nalazi se u Beogradu, u Ustaničkoj ulici. Svoja vrata za posetioce otvorili su pre dve godine, a sve sa ciljem da im pruže veliki izbor piva.