Pivske palačinke punjene junetinom

Pivske palačinke

Za pivske palačink smo svi čuli. Lako se pripremaju još lakše peku. Ali, ako vam preostane mesa od pečenja ili čak i gulaš, sve može da se iskoristi i napravi odličan ručak ili večera. Ovom prilikom ćemo se pozabaviti palačinkama punjenim junetinom, ali u obzir dolaze i svinjetina i govedina i čak piletina. U zavisnosti od mesa pivo, koje koristimo u kuvanju se menja na sledeći način: tamnija mesa i divljač se spremaju sa tamnijim pivom, dok se piletina, ćuretina  tj. svetlija (lakša) mesa spremaju sa svetlijim pivom. Testo za palačinke je bolje spremati sa svetlim pivom, mada ako imate samo tamnije  pivo stavite to što imate. U zavisnosti koliko palačinki pravite umutite jaje ili više jaja, brašno, vodu, pivo i soli po ukusu. Najbolje je masnoću ( ulje ili rastopljeni puter) staviti u testo za palačinke. Testo treba da je ređe, ali ne suviše retko kako se palačinke ne bi cepale. Nadev možete pripremiti pre palačinki, jer je potrebno više vremena za pripremanje nadeva. Naravno, testo za palačinke je lepše kada malo odstoji, tako da ni ako prvo pripremite testo za palačinke nećete pogrešiti. Najbolji redosled je da prvo umutite testo za palačinke, posle testa napravite nadev, onda da ispečete palačinke pa da ih punite i zapečete. Izdinstati luk na malo ulja dok postane staklast i onda polako dodavati pivo. Možete odmah napraviti malo više ove smese jer će vam trebati i za prelivanje palačinki. Kada je masa meka nalik sosu odvaditi deo za prelivanje zamotanih palačinki, a ostatku dodati malo brašna. Mešati da se ne naprave grudvice i da ne zagori. Kada je masa sjedinjena dodati junetinu isečenu na sitnije kockice. Gustinu regulisati pivom. Sos ne treba da bude suviše gust, ali ni suviše bistar. Ostaviti da se polako krčka dok meso ne omekša. Gotovim nadevom puniti palačinke i zamotane ih ređati u vatrostalnu posudu. Ima više načina zamotavanja palačinki tako da pustite mašti na volju. Palačinke preliti izdinstanim lukom i pivom. Palačinke zapeći u rerni oko 15 min na 200°C.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Caffe Restoran Gentlemen

Restoran Gentlemen je ugostiteljski objekat u Novom Sadu u ulici Branka Bajića, ka izlasku na veliki bulevar Evrope.Restoran Gentlemen se

Restoran Trattoria Pepe

Restoran-trattoria Pepe (biber) smešten je u samom srcu Beograda, u Ulici gospodar Jovanova 33, gde se u prijatnom i opuštenom

PIVO – Ledena krigla je zabluda

Mi potpuno razumemo opčinjenost pivom i zato vam ukazujemo na greške koje možda pravite. Ukoliko volite pivo na ove stvari zaboravite.

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.