Jeftini i jednostavni kokteli pomoću Kabinet piva

Kao i u nekoliko prethodnih tekstova i ove nedelje vam predstavljamo nekoliko jeftinih i jednostavnih pivskih koktela koje možete napraviti kod kuće. Sve što je potrebno za ove koktele možete pronaći u najbližoj prodavnici. Nešto jednostavno, lako za napraviti, a u isto vreme i zanimljivo.

Black Velvet

Po originalnom receptu se stavlja šampanjac, ali ako nemate šampanjac cider može da posluži, čak verzija sa ciderom je mnogo ukusnija. Koktel se sastoji od samo dva sastojka, tako da su šanse za neuspeh jako male. Kombinujte pola limenke Guinnessa piva i pola flaše cidera od jabuke, prvo sipajte polovinu cidera, potom uz pomoć velike kašike, sipajte pivo (sipa se preko zadnje strane kašike).

Brewgria

Ovo je drugačiji „prilaz“ Sangriji. U ovom receptu se uz Sangriju koristi pivo uz malo žestine (u ovom slučaju rakija po vašem izboru). Kombinujte led, dve flaše letnjeg piva poput Hoegaardena, veliku flašu Sangrije i bilo koju vrstu rakije. Kao ukras malo narezane narandže.

Bull's Eye

Ovo kubansko piće je mešavina koju vredi probati. Sipajte 1/3 čaše soka od limete (oko tri limete ili koncentrat limete-sirup) u bokal i dodajte limenku svetlog piva i đumbirskog ale. Dodajte jednu ili dve kašike šećera, mešajte dok se ne rastvori i pijete rashladjeno uz malo leda.

Chelada

Jednostavnija verzija Bloody Mary'esque Michelada – nećete naći ni jedan izgovor da ne probate ovaj koktel. Navlažite obod čaše limunovim sokom i obložite ga solju, dodajte led, jednu četvrtinu čaše soka od limete i bilo koje pivo koje vam je pri ruci (savetujemo vam pale ale).

I, leto može da počne!

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Botako

Restoran Botako je beogradski restoran koji se bavi konceptom moderne, ali delom i tradicionalne Italijanske kuhinje sa fokusom na pice.

Restoran Maša

U samom centru Novog Sada, u Zmaj Jovinoj ulici, 2006. godine počeo je sa radom jedan od najautentičnijih restorana u

Restoran Plava frajla

Plava frajla je novosadski restoran koji služi istočnoevropsku, evropsku i domaću hranu, odnosno menije je baziran pretežno na vojvođansku domaću

Restoran Piatto

Piatto je odličan novosadski restoran italijanske kuhinje koji se nalazi u ulici Branka Bajića, i koji pored izvanredne kuhinje, nudi

Restoran Donji Grad

U samom srcu starog Beogradu, nedaleko od Kalemegdana, u mirnom delu Dorćola, na uglu ulica Knićaninova i Visokog Stevana nalazi

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.