NAPRAVITE KOD KUĆE – Frankfurtska salata

frankfurtska salata

Jesenji dani često znaju da budu monotoni, te budite kreativni i napravite kod kuće frankfurtsku salatu i uz nju popijte jedan Paulaner Weissbier.

 Kuvanje i uparivanje namirnica sa pivom definitivno je obeležilo 21. vek.

Sve je više istaknutih kuvara koji tvrde da pivo oplemenjuje ukus hrane, te se često umesto balzamiko sirćeta dodaje i u marinade.

Kuvanje sa pivom i mariniranje u pivskim prelivima ipak zahteva i pomalo znanja, jer da bi neko jelo imalo vrhunski ukus trebalo bi da naučite koji stil piva se uparuje sa pojedinim vrstama namirnica.

Pivo u salatama

Početnici najčešće prvo eksperimentišu s testeninom i pivom, kasnije sa mesom, a na kraju ga dodaju i kao dresing raznim salatama.

Posebno su zanimljiva jela u koje se dodaje pivo, a koje sadrže više vrsta namirnica.

Različiti umaci za meso ili čak salate obogaćuju se s pivom, a upravo jedan takav recept vam danas predstavljamo.

Reč je o Frankfurt zimskoj salati sa pivom.

Frankfurtska salata

Za ovo jelo treba vam četiri krompira, tri jajeta, tri do četiri komada Frankfurt kobasica.

Zatim i tri do četiri kisela krastavčića, praziluk tri do četiri struka, i isto toliko strukova peršuna, kao i 120 grama gauda sira.

Za sos od majoneza vam je potrebno 200 grama majoneza, 100 grama krem sira, dve kašike senfa, sok od limuna i so po ukusu, kao i 100 mililitara lager piva.

Priprema

Nakon što ste skuvali krompir i jaja i ostavili da se ohlade, iseckajte ih na komadiće, a kobasice i kisele krastavčiće izrežite na krugove. Krajeve ne bacajte već ih sačuvajte.

U blender stavite krajeve koje ste sačuvali i mutite ih nekoliko sekundi dok se ne samelju.

U to stavite majonez, senf, krem sir, gaudu izrezanu na kocke, sok od limuna, so i pivo i promešajte još 2-3 sekunde u blenderu dok se ne homogenizuje i dobije gladak sos.

Kada ste sve ovo uradili, stavite u posudu krompir, jaja, krastavčiće i kobasice, pospite iseckanim prazilukom i peršunom i zamesite dobro sa sosom od majoneza.

Servirajte salatu blago ohlađenu i posutu sa još svežih začina.

Napomena

Ovaj recept nije namenjen za decu, a ukoliko jedu i mlađi od 18 godina umesto piva stavite mineralnu vodu.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

republika češka

REPUBLIKA ČEŠKA Prestonica piva

Republika Češka je evropska prestonica piva i zemlja u kojoj se pije najviše kvalitetnog piva po glavi stanovnika, ali i zemlja iz koje dolaze najcenjeniji pivski brendovi dostupni u Srbiji.

Češka piva u Srbiji

Priča o Češkoj Republici i pivu najčešće započinje dobro poznatom statistikom, koja već godinama unazad pokazuje da su Česi neprikosnoveni

Pivo od ljudske mokraće

Ako ste kojim slučajem prisustvovali danskom muzičkom festivalu „Roskilde“, održanom 2015. godine,  onda je vaš urin korišćen za proizvodnju piva.

rebel tamno

BEER STYLE PREPORUKA Rebel Tamno

Beer Style preporuka je da se na prelazu između leta i jeseni opredelite za Rebel Tamno pivo, jer je ovaj tamni lager vrlo interesantno kreiran.

RESTORAN G Pub

Restoran G Pub je poznati novosadski pab, koji važi za mesto okupljanja starijih generacija, ali i rokera i motorista.

BERNARD Pivo iz Češke

Češka pivara Bernard nalazi se u  Humpolecu i u vlasništvu je porodice Bernard, a  poznati su po tradicionalnom i nepasterizovanom pivu.