NAPRAVITE KOD KUĆE – Frankfurtska salata

frankfurtska salata

Jesenji dani često znaju da budu monotoni, te budite kreativni i napravite kod kuće frankfurtsku salatu i uz nju popijte jedan Paulaner Weissbier.

 Kuvanje i uparivanje namirnica sa pivom definitivno je obeležilo 21. vek.

Sve je više istaknutih kuvara koji tvrde da pivo oplemenjuje ukus hrane, te se često umesto balzamiko sirćeta dodaje i u marinade.

Kuvanje sa pivom i mariniranje u pivskim prelivima ipak zahteva i pomalo znanja, jer da bi neko jelo imalo vrhunski ukus trebalo bi da naučite koji stil piva se uparuje sa pojedinim vrstama namirnica.

Pivo u salatama

Početnici najčešće prvo eksperimentišu s testeninom i pivom, kasnije sa mesom, a na kraju ga dodaju i kao dresing raznim salatama.

Posebno su zanimljiva jela u koje se dodaje pivo, a koje sadrže više vrsta namirnica.

Različiti umaci za meso ili čak salate obogaćuju se s pivom, a upravo jedan takav recept vam danas predstavljamo.

Reč je o Frankfurt zimskoj salati sa pivom.

Frankfurtska salata

Za ovo jelo treba vam četiri krompira, tri jajeta, tri do četiri komada Frankfurt kobasica.

Zatim i tri do četiri kisela krastavčića, praziluk tri do četiri struka, i isto toliko strukova peršuna, kao i 120 grama gauda sira.

Za sos od majoneza vam je potrebno 200 grama majoneza, 100 grama krem sira, dve kašike senfa, sok od limuna i so po ukusu, kao i 100 mililitara lager piva.

Priprema

Nakon što ste skuvali krompir i jaja i ostavili da se ohlade, iseckajte ih na komadiće, a kobasice i kisele krastavčiće izrežite na krugove. Krajeve ne bacajte već ih sačuvajte.

U blender stavite krajeve koje ste sačuvali i mutite ih nekoliko sekundi dok se ne samelju.

U to stavite majonez, senf, krem sir, gaudu izrezanu na kocke, sok od limuna, so i pivo i promešajte još 2-3 sekunde u blenderu dok se ne homogenizuje i dobije gladak sos.

Kada ste sve ovo uradili, stavite u posudu krompir, jaja, krastavčiće i kobasice, pospite iseckanim prazilukom i peršunom i zamesite dobro sa sosom od majoneza.

Servirajte salatu blago ohlađenu i posutu sa još svežih začina.

Napomena

Ovaj recept nije namenjen za decu, a ukoliko jedu i mlađi od 18 godina umesto piva stavite mineralnu vodu.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

restoran potpis čubura

Restoran Potpis

Beogradski restoran Potpis smešten je na Čuburi, u srcu Čuburskog parka. Restoran Potpis je elegantan restoran, uređen u prijatnom stilu, s enterijerom koji naginje modernizmu.

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike