NAPRAVITE KOD KUĆE – Frankfurtska salata

frankfurtska salata

Jesenji dani često znaju da budu monotoni, te budite kreativni i napravite kod kuće frankfurtsku salatu i uz nju popijte jedan Paulaner Weissbier.

 Kuvanje i uparivanje namirnica sa pivom definitivno je obeležilo 21. vek.

Sve je više istaknutih kuvara koji tvrde da pivo oplemenjuje ukus hrane, te se često umesto balzamiko sirćeta dodaje i u marinade.

Kuvanje sa pivom i mariniranje u pivskim prelivima ipak zahteva i pomalo znanja, jer da bi neko jelo imalo vrhunski ukus trebalo bi da naučite koji stil piva se uparuje sa pojedinim vrstama namirnica.

Pivo u salatama

Početnici najčešće prvo eksperimentišu s testeninom i pivom, kasnije sa mesom, a na kraju ga dodaju i kao dresing raznim salatama.

Posebno su zanimljiva jela u koje se dodaje pivo, a koje sadrže više vrsta namirnica.

Različiti umaci za meso ili čak salate obogaćuju se s pivom, a upravo jedan takav recept vam danas predstavljamo.

Reč je o Frankfurt zimskoj salati sa pivom.

Frankfurtska salata

Za ovo jelo treba vam četiri krompira, tri jajeta, tri do četiri komada Frankfurt kobasica.

Zatim i tri do četiri kisela krastavčića, praziluk tri do četiri struka, i isto toliko strukova peršuna, kao i 120 grama gauda sira.

Za sos od majoneza vam je potrebno 200 grama majoneza, 100 grama krem sira, dve kašike senfa, sok od limuna i so po ukusu, kao i 100 mililitara lager piva.

Priprema

Nakon što ste skuvali krompir i jaja i ostavili da se ohlade, iseckajte ih na komadiće, a kobasice i kisele krastavčiće izrežite na krugove. Krajeve ne bacajte već ih sačuvajte.

U blender stavite krajeve koje ste sačuvali i mutite ih nekoliko sekundi dok se ne samelju.

U to stavite majonez, senf, krem sir, gaudu izrezanu na kocke, sok od limuna, so i pivo i promešajte još 2-3 sekunde u blenderu dok se ne homogenizuje i dobije gladak sos.

Kada ste sve ovo uradili, stavite u posudu krompir, jaja, krastavčiće i kobasice, pospite iseckanim prazilukom i peršunom i zamesite dobro sa sosom od majoneza.

Servirajte salatu blago ohlađenu i posutu sa još svežih začina.

Napomena

Ovaj recept nije namenjen za decu, a ukoliko jedu i mlađi od 18 godina umesto piva stavite mineralnu vodu.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Marlena kuva pivo

U sklopu radionice "Napravi svoje pivo", koju organizuje Pab Tavan, u subotu 22.09.2018. godine Marlena kuva pivo. Radionica počinje u

Restoran Mala Gostionica

U blizini Trga Republike, nadomak Narodnog pozorišta, na jedinstvenom beogradskom Dorćolu nalazi se restoran Mala Gostionica. Na odličnoj lokaciji, u

PIVO OD 700 FUNTI

Najskuplje pivo na svetu retko je dostupno kod nas. Ako vam neko ponudi da kupite i naravno popijete jedno Vieille Bon Secours pivo, budite oprezni.

GUINNESS

Čuveno tamno pivo Ginis već preko 250 godina predstavlja omiljeno piće mnogih pivopija širom sveta. Dnevno se popije nekoliko miliona

OTKRIJTE Ukus koji vraća uspomene

Svako od nas seća se one čuvene roditeljske rečenice “Doći ćeš ti u moje godine…”. Na putu do tih čuvenih, nebrojeno puta pomenutih godina, prošli

PREMIUM PIVO Najbolja od najboljih

Prema mišljenju svetskih industrijskih kompanija, glavno obeležje premium piva leži u dodatnoj vrednosti ukusa i arome. Drugim rečima, premium se po kvalitetu razlikuje od uobičajenih