PILEĆA DŽIGERICA Jednostavno i jeftino

pileća džigerica

Pileća džigerica nije skupa, lako se priprema i od nje se može dobiti jednostavno i jeftino jelo, a koje se sprema brzo.

 Pivo u kulinarstvu je iz godine u godinu sve popularniji gastronomski trend.

Razloga za to je nekoliko, ali mnogi se slažu da je osnovni razlog taj što osim  oplemenjivanja ukuse hrane, smanjuje i stvaranje štetnih jedinjenja koja nastaju prilikom termičke obrade na visokim temperaturama.

Marinada s pivom

Kako bi se uništila štetna jedinjenja marinada je odličan saveznik, koja ujedno pomaže da se upotpuni ukus, poveća sočnost i poboljša tekstura mesa.

Zato vam danas predstavljamo jedan vrlo jeftin i izuzetno ukusan recept, koji će oduševiti sve ukućane, a posebno ljubitelje piva.

Potrebne namirnice

Za ovaj recept vam je potrebno kilogram pileće džigerice bez srca, pola kilograma šampinjona, soja sos, biber, dve do tri kašike jestivog ulja, dve do tri glavice crnog luka, jedna čaša od 3 dl crnog piva i malo brašna.

Priprema jela

Pileća džigerica se drži oko pola sata do sat vremena u prethodno napravljenoj marinadi od soja sosa, malo bibera crnog piva i začina po želji.

Nakon što ste izvadili džigericu iz marinade, uvijte je u brašno, a zatim svaku stranu propržite na ulju da porumeni.

Kada ste to uradili izvadite džigericu i stavite je na salvetu da upije masnoću.

Servirajte uz krompir pire

U drugoj šerpi prodinstajte luk sa pečurkama, pa dodajte pileće džigerice.

Kada ste sve sjedinili prelijte pivom, začinite po ukusu, pa dinstajte još petnaest minuta dok tečnost ne ispari.

Ovo jelo servirajte uz krompir pire. Ukoliko vam dolazi veće društvo, a želite da pripremite ovo jelo, trebalo bi da duplirate namirnice, kao i da srazmerno tome povećate i količinu piva.

Ovo jelo možete da poslužite uz lager pivo.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivo kao dodatak hrani

Kada probate ovu idealnu kombinaciju jedno je sigurno – uživaćete u otkrivanju ukusne veze između piva i sira Odavno se

Pivo uzvraća udarac

Dok je kriza uporno trajala, svako je radio svoj posao – pivari, uprkos teškoćama, proizvodili pivo, statističari hladno pratili pad

OTKRIJTE Ukus koji vraća uspomene

Svako od nas seća se one čuvene roditeljske rečenice “Doći ćeš ti u moje godine…”. Na putu do tih čuvenih, nebrojeno puta pomenutih godina, prošli

PREMIUM PIVO Najbolja od najboljih

Prema mišljenju svetskih industrijskih kompanija, glavno obeležje premium piva leži u dodatnoj vrednosti ukusa i arome. Drugim rečima, premium se po kvalitetu razlikuje od uobičajenih