Pileća džigerica nije skupa, lako se priprema i od nje se može dobiti jednostavno i jeftino jelo, a koje se sprema brzo.
Pivo u kulinarstvu je iz godine u godinu sve popularniji gastronomski trend.
Razloga za to je nekoliko, ali mnogi se slažu da je osnovni razlog taj što osim oplemenjivanja ukuse hrane, smanjuje i stvaranje štetnih jedinjenja koja nastaju prilikom termičke obrade na visokim temperaturama.
Marinada s pivom
Kako bi se uništila štetna jedinjenja marinada je odličan saveznik, koja ujedno pomaže da se upotpuni ukus, poveća sočnost i poboljša tekstura mesa.
Zato vam danas predstavljamo jedan vrlo jeftin i izuzetno ukusan recept, koji će oduševiti sve ukućane, a posebno ljubitelje piva.
Potrebne namirnice
Za ovaj recept vam je potrebno kilogram pileće džigerice bez srca, pola kilograma šampinjona, soja sos, biber, dve do tri kašike jestivog ulja, dve do tri glavice crnog luka, jedna čaša od 3 dl crnog piva i malo brašna.
Priprema jela
Pileća džigerica se drži oko pola sata do sat vremena u prethodno napravljenoj marinadi od soja sosa, malo bibera crnog piva i začina po želji.
Nakon što ste izvadili džigericu iz marinade, uvijte je u brašno, a zatim svaku stranu propržite na ulju da porumeni.
Kada ste to uradili izvadite džigericu i stavite je na salvetu da upije masnoću.
Servirajte uz krompir pire
U drugoj šerpi prodinstajte luk sa pečurkama, pa dodajte pileće džigerice.
Kada ste sve sjedinili prelijte pivom, začinite po ukusu, pa dinstajte još petnaest minuta dok tečnost ne ispari.
Ovo jelo servirajte uz krompir pire. Ukoliko vam dolazi veće društvo, a želite da pripremite ovo jelo, trebalo bi da duplirate namirnice, kao i da srazmerno tome povećate i količinu piva.
Ovo jelo možete da poslužite uz lager pivo.