RECEPT Posne kiflice sa pivom

Posne kiflice sa pivom

Evo ga recept za posne kiflice sa pivom, koje se lako, jednostavno i brzo prave

Pivo se sve češće koristi u kulinarstvu, dobro je za zdravlje i obiluje mnoštvom stilova i ukusa. Mnogi ga svrstavaju u ekološki ispravnu i zdravu hranu, što mora se priznati, odgovara istini.

Pivo u kulinarstvu

Zbog mnogobrojnih nutritivnih vrednosti pivo je sve popularnije i vraća se u kuhinju, iz koje je uostalom i poteklo.

U mnoštvu inovativnih recepata, a posebno u slatkišima, gde je glavni sastojak pivo, često zaboravimo na one starinske koje su pravile naše bake.

Jedan od takvih je i recept za posne kiflice sa pivom i orasima.

Spojem ovih jednostavnih sastojaka, koje uglavnom domaćice imaju u kući, dobija se aromatični kolač koji se topi u ustima.

Kiflice ne sadrže ni jaja, ni mleko i zato su idealne i za vegane.

Potrebne namirnice za pripremu

Za ovaj kolač vam je potrebno 400 grama brašna, 200 ml ulja, 100 ml piva, pola kesice praška za pecivo, kesica vanil šećera, narendana korica od limuna.

Za preliv vam treba 200 grama šećera, kesica vanil šećera, 100 ml vode i 150 grama mlevenih oraha.

Priprema sirupa

Prvo napravite sirup za preliv kiflica.

U šerpicu sipajte šećer, vanilin šećer i vodu, te ostavite na ringli da provri. Kada sirup proključa, smanjite temperaturu i ostavite da se lagano kuva još nekih 5 do 6 minuta.

Sklonite ga sa ringle i ostavite da se ohladi.

Kako se pravi testo

Brašno sjedinite sa praškom za pecivo, dodajte ulje i pivo i umesite glatko i mekano testo.

Kada ste to uradili, ostavite da odstoju nekoliko minuta u frižideru, a potom ga podelite na četiri jednaka dela.

Svaki deo razvucite oklagijom na  pobrašnjenoj površini u pravilan krug, pa ga presecite na 8 delova i savijte kiflice.

Kiflice ređajte u pleh obložen pek papirom i pecite ih na 180 stepeni, oko 25 minuta.

Pečene kiflice, potapajte u sirup, pa ih valjajte u mlevene orahe.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Organizam proizvodi pivo

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

Najstarija pivara

Pivo je jedno veoma staro piće, koje se proizvodi već milenijumima. „Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan“ koja se nalazi nadomak Minhena je

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja