VALJEVSKO PIVO I HRANA Kako napraviti paprikaš

Valjevsko pivo i hrana

Valjevsko pivo i hrana su obavezni pratioci, ali Valjevsko pivo može da bude odličan osnov za paprikaš. Evo recepta kako napraviti paprikaš sa dodatkom Valjevskog piva.

Na spomen ribljih specijaliteta najčešća, ali prva i jedina acocijacija jeste dobro vino.

Identično reagujemo kada se pomisli na mesne specijalitete, ali tada nam je na prvom mestu pri pomisli pivo. Kada je reč o mesnim jelima, pivo je u ovom slučaju kralj među alkoholnim pićima.

Naime, ni jedno drugo piće se ne slaže tako savršeno kao ovaj jedinstveni napitak od hmelja. Ali, nisu ni sva piva ista, jer se pri pripremi hrane najčešće koristi industrijski lager.

Primera radi, za pripremu ukusnih i kvalitetnih obroka preporuka je da koristite pivo iz Valjevske pivare, jer ono poseduje finu gorčinu i svežinu, koja se dobija od specijalnih vrsta hmelja, kvasca koji daje poseban ukus pivu, kao i od izvorske vode koja se koristi pri proizvodnji Valjevskog piva.

Valjevsko pivo i hrana

Osim za pripremu razne hrane, lager pivo je odlično za ispijanje nakon ukusnog mesnog obroka.

Zbog specifične tehnologije proizvodnje, Valjevsko pivo sadrži fine mehuriće ugljen dioksida što je idealno za ispiranje masnih tekstura u ustima.

Takođe fini i blago gazirani ukus Valjevskog piva odlično pristaju uz pečena mesa i jela sa roštilja. Naravno tu je i cela paleta ukusa „Eichinger“ svetlog piva karakteristične prijatne arome, visoke prevrelosti, koje po gorčini pripada pils pivima.

Sadrži 4,5 odsto alkohola i zato sjajno ide uz različite umake, soseve, prelive i glazure.

Podsećanja radi, ovo pivo je naziv dobilo po Jozefu Ajhingeru, pivaru poreklom iz Bavarske, koji je u Valjevo stigao 1870. godine i najzaslužniji je za početak stručne proizvodnje piva u tadašnjoj Valjevskoj pivari.

Valjevsko pivo umesto vode

U jelima s tamnim mesom, poput mesnih pita, paprikaša i gulaša, pivo se koristi kao esencijalni sastojak recepta, a može da posluži i za mariniranje.

Opšte pravilo važi da kad su mesna jela u pitanju, prvo mora da odgovara snazi i intenzitetu celokupnog jela.

Za ljubitelje mesa Valjevska pivara i beerstyle.rs vas časte sjajnim  receptom koji se priprema i servira uz svetlo lager pivo iz Valjevske pivare.

Pivski paprikaš sa Veljevskim pivom

Za ovo jelu je potrebno pola kilograma junećeg buta, 4-5 kašika ulja, 1 luk, 200 ml pasiranog paradajza, 300 ml svetlog Valjevskog piva, kašičica mlevene paprike, so i mleveni biber, ruzmarin, 2 kašičice naseckanog peršuna, 20 grama brašna i 100 ml kisele pavlake.

Priprema paprikaša

Meso se izreže na kocke, a zatim se i sitno isecka luk.

Na ulju oko desetak minuta izdinstajte narezano meso, posolite ga, dodajte luk, pa dinstajte još desetak minuta. Posudu pomerite sa ringle, dodajte mlevenu papriku, Valjevsko pivo, pasirani paradajz, biber i ruzmarin. Nastavite da dinstate na laganoj vatri dok  meso ne omekša. Tokom kuvanja posudu protresite, a po potrebi dolijte i malo vode. Pred kraj dodajte brašno koje ste razmutili u malo hladnog piva i prokuvajte. Posudu sklonite sa ringle, pa pomešajte kiselu pavlaku i sve to začinite peršunom. Poslužite uz široke rezance i salatu od radiča.

Valjevska pivara preporučuje

Naravno uz ovo jelo preporučujemo da popijete jedno od piva iz Valjevske pivare.

Bilo da se odlučite za Valjevsko, Jagodinsko ili  Eichinger sigurni smo da nećete pogrešiti. Valjevsko lager pivo se priprema od najboljih sirovina, po tradicionalnoj recepturi.

Sadrži 4,8 odsto alkohola i prijatne je gorčine, fine arome, punog ukusa, a dok se ispija ima  osvežavajuće dejstvo. Jagodinsko pivo u pogonima Valjevske pivare proizvodi se po originalnoj recepturi koja datira od 1852 godine.

Čistog je i bogatog ukusa, pitko je i takođe vrlo osvežavajuće.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Zavođenje uz pivo

Da žene ne vole pivo već je odavno ofucana fraza. Dokazano je da nežniji pol i te kako uživa u

Pivara Crow

Ova pivara uvek ima po desetak različitih piva na stanju i trude se da svakog meseca izbace na tržište bar

efes draft

EFES DRAFT Točeno pivo u flaši

Efes Draft je pivo po svežini i ukusu najsličnije točenom pivu, odnosno Efes Draft je točeno pivo u flaši koje se proizvodi po identičnoj tehnologiji proizvodnje kao i točeno pivo.

Restoran Jedno Mesto

Spoj tradicionalnog i modernog, dnevnog i noćnog života, Jedno mesto je spoj koji opčini svakog gosta. Spoj duha nekadašnjih boema

UVOZNA PIVA NIŽE CENE Korektna i jeftina piva

Kada govorimo o pivima nižeg cenovnog ranga valjalo bi napomenuti da je njihov kvalitet usklađen sa cenom, ali i da se u mnogim slučajevima odabirom ovih piva konzumenti prijatno iznenade.

UVOZNA PIVA VIŠE CENE Piva za one dubljeg džepa

Potrošači u Srbije vole da probaju sve što je novo i lako se prilagođavaju na dobar kvalitet, a ukoliko su bolje platežne moći, najčešće biraju piva iz Nemačke, Češke, Francuske, Meksika, Belgije, Irske, Holandije.

pretplata