Zippo upaljač – poklon za velikog dečaka

Zippo upaljač – idealan poklon za jaču polovinu

Ako razmišljate o idealnom poklonu onda morate obratiti pažnju na nekoliko pojedinosti: koliko godina ima dasa, koji mu je trenutni stil i koliko često menja stil, da li je oženjen, hetero, homo ili bi, da li živi sam ili sa roditeljima, da li jeste ili nije i da li hoće ili neće – tako zbunjujuće i zamorno. Ipak, ima par stvarčica koje su neprolazne, koje daju pečat i najobičnijim trenucima i ne zaborave se. Stvarčice koje su i za mačo i za hipstere i za lumberseksualce u isto vreme. Stvarčice koje su van vremena i prostora. Traju i menjaju se u skladu sa godišnjim dobom, stilom, epohom, a suštinski su iste.

Još od 1932. godine jedna tako obična stvarčica traje, moderna je i sigurno će obradovati svakog velikog dečaka, ako mu poklonite. Zippo. Upaljač.

Zippo – Svetski poznat brend

Ideja George G. Blaisdell da napravi „elegantan“ upaljač i pri tom zaradi, pretvorila se u ozbiljan biznis. Inspirisan austrijskim upaljačem „Mr Zippo“, kako su prozvali g. Blaisdell, je napravio svetski poznat brend. Prve godine proizvodnje prodato je samo 1.100 komada ovog, tada novog upaljača. Bitan datum za ovu kompaniju je 03.03.1936. godine, kada dobijaju patentna prava za upaljač. Dobrim i smišljenim marketingom g. Blaisdell već 1939. godine svoj biznis znatno proširuje.

Ove godine Zippo je predstavio prvi stoni upaljač sa četiri puta više goriva, nego što stane u džepni model. Tih godina je napravljen prvi Zippo upaljač od 14. karatnog zlata. Kao odličnu priliku u vihoru rata g. Blaisdell vidi u saradnji sa vojskom. Zippo upaljači su se u vojnim radnjama prodavali za samo jedan dolar, što je najniža cena upaljača na tržištu tih godina. Od 1942. godine Zippo upaljači se prave od čelika, jer je celokupna proizvodnja mesinga išla za potrebe vojske.

Čelik je bio lošeg kvaliteta, pa su kućišta morali da farbaju. Zbog crne boje ofarbanog kućišta, koja je pucala, pa je upaljač postajao hrapav na dodir, Zippo upaljači tog vremena su dobili naziv Black crackle. Najveći uspeh za Zippo upaljač je bio što su vojnici izuzetno cenili kvalitetan upaljač, koji radi i na benzin i na alkohol i na kerozin. Na taj način Zippo upaljač postaje ikona američke vojske. Tri miliona upaljača je proizvedeno 1945. godine samo za potrebe vojske.

Danas je Zippo dobro poznati brend i prodaje se u 160 zemalja sveta.

Godišnja proizvodnja je 12 miliona primeraka. Kult Zippo upaljača je, između ostalog stvoren tako što je Zippo kroz decenije oslikao istoriju moderne kulture i postao ikona posebnog životnog stila širom sveta. Kupci su to prepoznali tako da su čak 21% njih kolekcionari, a postoji preko 20 kolekcionarskih klubova.

Poslovna jedinica u okviru beogradskog EuroElite-a, koja se bavi zastupstvom i veleprodajom svetskih brendova vrhunskog kvaliteta u koje spada Zippo, je mesto gde možete potražiti idealan poklon za velikog dečaka.

Postoji specijalno dizajnirana kolekcija upaljača 007, samo za Njega.

Garancija – doživotna.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Gde popiti pivo za vikend

Za one koji vole Zanatsko, preporuka je "Radioaktivna subota" – Dogma Tap room. Otkrićemo vam samo toliko da se pije

Pivara Dogma

Uz tri piva koja su uvek u ponudi, Hoptopod, Svetionik i Albino, proizvode i sezonska piva, a neumorni su i

Kafana Mali Kalemegdan

Kafana Mali Kalemegdan predstavlja spoj tradicionalnog i modernog na mestu gde je nastao Beograd. Nalazi se u istorijskom srcu Beograda,

Krigla

Krigla, Beer Mug, Seidel ili sa zaklopcem Steinn najpoznatija je posuda tj. čaša za ispijanje piva.

UVOZNA PIVA NIŽE CENE Korektna i jeftina piva

Kada govorimo o pivima nižeg cenovnog ranga valjalo bi napomenuti da je njihov kvalitet usklađen sa cenom, ali i da se u mnogim slučajevima odabirom ovih piva konzumenti prijatno iznenade.

UVOZNA PIVA VIŠE CENE Piva za one dubljeg džepa

Potrošači u Srbije vole da probaju sve što je novo i lako se prilagođavaju na dobar kvalitet, a ukoliko su bolje platežne moći, najčešće biraju piva iz Nemačke, Češke, Francuske, Meksika, Belgije, Irske, Holandije.

pretplata