Apatinska pivara – Pivarska tradicija duga preko dva i po veka

Kada su stari pivari te davne 1756. godine podigli čaše da nazdrave prvom pivu koje su napravili u svojoj maloj radionici, nisu mogli ni da pretpostave da je to samo početak jedne pivske priče koja teče više od dva i po veka. Od „Carske pivare“ u Apatinu, do trećeg najvećeg proizvođača piva na svetu, bilo je potrebno uložiti mnogo pivarskog znanja, iskustva i umeća.

Jelen bodri fudbalsku reprezentaciju Srbije
Pod sloganom „Samo snažno!“ Jelen Pivo u naredne tri godine navija za fudbalsku reprezentaciju Srbije. Fudbalski savez Srbije i Apatinska pivara potpisali su trogodišnji Ugovor o saradnji, kojim Jelen Pivo potvrđuje snažnu podršku koju brend već godinama pruža fudbalskoj reprezentaciji Srbije.

Apatinska pivara je danas najstarija aktivna pivara u regionu, a njen razvoj je oduvek bio povezan sa privrednim i kulturnim razvojem čitavog Gornjeg Podunavlja. Generacije Apatinaca su svoj radni vek proveli u pivari, a danas u kompaniji radi veliki broj mladih ljudi koji primenjujući savremene standarde u proizvodnji, uspešno nastavljaju tradiciju starih pivara.

Od juna 2012. godine, Apatinska pivara je članica Molson Coors Brewing Company, grupacije koja je prava riznica najpoznatijih pivarskih brendova sa svih svetskih meridijana i tržišta.

Vodeći brendovi srpskog tržišta

Danas, portfolio Apatinske pivare čine dobro poznati Jelen, Nikšićko, Apatinsko pivo, Lowenbrau, Staropramen, Beck’s, Stella Artois, Miller Genuine Draft, Corona, Hoegaarden i Leffe i Bavaria.

Jelen pivo je oduvek bilo stožer bogatog pivarskog iskustva u Srbiji. Simbol tradicije i kvaliteta. Svetlo pivo koje poseduje prepoznatljivu aromu praćenu prijatnom gorčinom, što mu daje jedinstven, osvežavajući ukus. Njegova pena lagano ispušta prepoznatljivo blagu aromu hmelja dok je pun ukus podržan suptilnom notom prijatne gorčine i blagom gaziranošću.

Staropramen je češko pivo iz srca Praga sa tradicijom dugom više od 150 godina. Namenjeno je onima koji žele da uživaju u pivu vrhunskog kvaliteta sa notom hiljadugodišnjeg iskustva praškog pivarstva. Staropramen je najprodavanije praško pivo u svetu koje se proizvodi po nepromenjenoj recepturi, od najfinijih čeških sastojaka i čuvenog Saaz hmelja. Apatinska pivara ga proizvodi od 2010. godine po licenci "Pivovara Staropramen" iz Praga.

Nikšićko Pivo, zahvaljujući tradiciji pivarstva koja datira od davne 1896. godine, daruje zadovoljstvo i beskompromisan kvalitet iskusnim ljubiteljima piva, što ga čini jednim od omiljenih piva na našim prostorima. U jedinstvenom, balansiranom ukusu prijatne gorčine, spajaju se bogata tradicija, visok kvalitet pažljivo biranih sastojaka i neukrotiva svežina prirode iz koje Nikšićko potiče.

Miller Genuine Draft je jedno od omiljenijih svetskih pivskih brendova koje se prodaje u 78 zemalja sveta. Premium svetlo pivo osvežavajućeg ukusa koje se pravi revolucionarnim procesom četvorostruke hladne filtracije. Ovo pivo ima umereno voćni, lagani ukus karamele, i smanjenu gorčinu koja čini da ovo pivo bude savršeno pitko. Dnevno se u svetu proda pet miliona boca Miller piva na dan i važi za osveženje koje predstavlja pravu ikonu noćnog provoda.

„Pivski otisak“ za dobrobit zajednice

U Apatinskoj pivari veruju da svako pivo uzeto ili pomereno sa police ostavlja svoj trag u zajednici. Izuzetno su ponosni na svoj pozitivan „pivski otisak“ („beer print“) koji u Srbiji već dugi niz godina ostavljaju podržavajući brojne kulturno sportske manifestacije i jačajući svest o značajnim temama kao što su zaštita životne sredine i odgovorna konzumacija alkohola.

Koliko je upravljanje otpadom, reciklaža i ponovna upotreba važan zajednički cilj za sve članice Molson Coors grupe, govori i rešenost kompanije da do 2025. godine postane grupacija koja neće praviti otpad. Odgovorna konzumacija alkohola je još jedna važna tema koju pivara pokreće u javnosti. Prošle godine je obeležena decenija kampanje „Kad pijem ne vozim“ koju Apatinska pivara realizuje u partnerstvu sa Upravom saobraćajne policije MUP-a Republike Srbije.

Apatinska pivara i Jelen pivo su takođe ponosni prijatelj Paraolimpijskog komiteta Srbije u okviru koga podržavaju naše paraolimpijce tokom celog olimpijskog ciklusa, do sledećih igara u Tokiju 2020. godine. Kroz partnerstvo u okviru projekta „Šampioni svaki dan“ pivara motiviše sve osobe sa invaliditetom i pruža im podršku da se što više uključe u sport.
 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1