NAJTRAŽENIJA UVOZNA PIVA: Najbolji odnos cene i kvaliteta

Konzumenti i pivoljubci u Srbiji se sve češće opredeljuju za uvozna piva, iz kategorije premium i super premium brendova, jer prepoznaju u njima vrhunski kvalitet

Uvozna piva ne pokrivaju velik deo srpskog tržišta piva, ali njihov udeo u kompletnoj potrošnji piva nije zanemarljiv. Uvozna piva se mogu podeliti po stilovima, po načinu proizvodnje, po ceni, po kvalitetu i da ne nabrajamo dalje.

Na tržištu Srbije danas postoji preko 300 etiketa uvoznih piva i najveći deo ovih piva je prosečnom srpskom potrošaču velika nepoznanica. Među uvoznim pivima postoje ona koja spadaju u jeftinu cenovnu kategoriju, ona koja spadaju u srednju i ona koja spadaju u višu ili visoku cenovnu kategoriju.

Dominacija svetskih brendova piva

Kada je reč o onima koja spadaju u najvišu cenovnu kategoriju, tu dominiraju poznati svetski brendovi, koji spadaju u kategoriju premium i super premium brendova. Ovakvih uvoznih piva trenutno na našem tržištu ima oko stotinak i to su, opšte govoreći, sve vrhunska piva, po ceni koja je više nego povoljna za ono što nude.

Prilikom probe deset vodećih uvoznih piva, vodili smo se njihovom prepoznatljivošću, njihovim odnosom cene i kvaliteta, s tim što su odabrana piva koja spadaju u premium i super premium brendove.

Ono što ova piva generalno odvaja od zanatskih piva, a koja su im direktni konkurent, je prepoznatljiv izgled, dostupnost u radnjama, trgovinskim lancima i ugostiteljskim objektima, ali i stalan i nepromenjiv kvalitet, te cena koja je savršeno definisana spram kvaliteta ovih piva.

Vrlo važno je napomenuti da su sva ova piva proizvedena industrijskom metodom spravljanja piva, te da su u njihovoj kreaciji korišćene proverene i često veoma stare recepture, uz pomoć visoke tehnologije i najkvalitetnijih prirodnih i posebno gajenih sastojaka.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

heineken

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.

Restoran Botako

Restoran Botako je beogradski restoran koji se bavi konceptom moderne, ali delom i tradicionalne Italijanske kuhinje sa fokusom na pice.

Restoran Čajkovski

Restoran Čajkovski je elegantan gurme restoran koji spaja tradicionalno i savremeno, istorijsko i moderno, živost i udobnost. Svojim velikim imenom,

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike