PONUDA PIVA U RODI: Dobar izbor pšeničnih piva

Prošetali smo do dobro snabdevenog Roda marketa i proverili kakva piva nude

Vodeći se parolom “Tamo gde je porodica” u trgovinskom lancu Roda, mušterijama se nudi široki asortiman proizvoda, te u ovom megamarketu cela familija zaista može da uživa u kupovini.

Naravno dok deca razgledaju igračke, a njihove majke kozmetiku, očevi mogu da se raduju kupovini raznih stilova piva.

U ovom trgovinskom lancu, praktično ćete naći sva piva domaćih industrijskih i poznatijih zanatskih pivara. Takođe, u Rodi se nalazi i veliki izbor uvoznih jeftinih, ali i premium i super premium brendova.

Pored ovog, prisutna su i strana kraft piva, te ona malo poznata piva do čuvenih kakva se ispijaju na festivalima.

A kako se ne biste u Rodi zadržali satima ispred polica s pivom, jer garantujemo da biste bili u “trilemi” koje da kupite, rešili smo da vam bar malo pomognemo kada je reč o izboru piva.

Naime, u ovom trgoviskom lancu pored ekskluzivnih imaju i piva srednje klase koja su po cenama vrlo pristupačna, no krenimo redom.

Birra Moretti

Reč je o italijanskom premium lageru sa 4.6 odsto alkohola.

Po svom ukusu spada u kategoriju tipičnih evropskih gaziranih lagera.

U ustima daje laganu do srednje laganu aromu, gde dominaciju ima cvetni hmelj, dok se u pozadini oseti prijatan prepečeni biskvit.

Zlatne je boje s bogatom i postojanom belom penom. Ima vrlo dobru karbonizaciju i kao i većina lagera slaže se sa svakom vrstom hrane.

Pakuje se u staklenu ambalažu od 0,33 l i staje 83 dinara.

Erdinger Weissbier

Reč je o tipičnom nemačkom nepasterizovanom pšeničnom pivu svetle boje. Ono je kao i većina pšeničnih piva mutno i nefiltrirano. Voćkastog je ukusa i vrlo prijatnog mirisa. Ovo pivo, sadrži ječmeni i pšenični slad i zbog toga daje specifičan slatkast ukus u ustima. Pivo koje vredi probati. Cena mu je 189 dinara.

Kapuziner Weissbier

Još jedno vrhunsko nemačko pivo. Kapuziner spada u kategoriju mutnih pšeničnih i sadrži 5.4 odsto alkohola. U čaši daje blago mutnu boju i ima veoma penušavu debelu penu, koja se dugo zadržava u čaši. Kada se primakne nosu, pivo daje blago slatku aromu nalik bananama, a na završetku se oseti pšenica sa blagom gorčinom u pozadini. Takođe, tek – tek se oseti ukus karanfilića i hleba. Sve zajedno čini pivo dobro uravnoteženim sa jakom i finom karbonizacijom. Vrlo prijatno i pitko pivo.

Hoegaarden Original White Ale

U Rodi se može naći u limenci od pola litre, ima lepu kremastu boju, i sa bogatom penom koja i kada slegne, ne slegne se do kraja. Oseti se fin ukus pšenice, ali ima i prefinjeni nagoveštaj karanfilića i kore pomorandže. Ovo pivo slabo gorči, ali kao i mnoga vrhunska pšenična piva ima suptilnu aromu. Iako je greh dodavati limun ili limetu u pivo, u ovom slučaju je kriška citrusa definitivno oplemenila ukus ovog piva. Cena mu je 170 dinara.

Kronenbourg Blanc 1664

Kronenbourg 1664 je pšenično svetlo, pasterizovano pivo.

U čaši daje blagu zamućenost i sadrži 5 odsto alkohola.

Ima vrlo prijatani nežan miris pšenice uz prikrivenu aromu korijandera i narandžine kore.

Veoma suptilno pivo, ukus je poput arome, jer na prvi mah ima lagane pšenične note, ali onda sledi iznenađenje, jer kako klizi niz grlo počinje intenzivnije da se oseti ukus narandžine kore.

Nije preterano gorko, a i karbonizacija je vrlo dobra odnosno umerena.

Reč je o francuskom pivu, a cena mu je 91 dinar.

Paulaner Hefe-Weissbier

I kao šlag na tortu, ostavili smo za kraj nemačku legendu.

Ovo nefiltrirano, mutno, tipično bavarsko pivo sadrži 5.5 odsto alkohola.

Čini se da su pivski majstori iz Paulanera prevazišli sebe usavršivši jedinstvenu tehniku “suspenzije kvasca“, što je rezultiralo ujednačenim, blago mutnim izgledom, postojanog kvaliteta i savršenog ukusa.

Dok ga sipate u čašu pivo daje mutno zlatnu boju i bogatu penu.

Miris je posebna priča, jer su veoma lepo i s merom izbalansirane arome hmelja, karanfilića, bibera, banane, slada i kvasca.

Ukus mu je identičan kao i miris, srednje je do umerene karbonacije.

Sve u svemu vrlo prijatno iznenađenje za jedno pšenično pivo.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1