EFES DRAFT Točeno pivo u flaši

efes draft

Efes Draft je pivo po svežini i ukusu najsličnije točenom pivu, odnosno Efes Draft je točeno pivo u flaši – Efes Draft se proizvodi po identičnoj tehnologiji proizvodnje kao i točeno pivo

Anadolu Efes lider na pivskom tržištu

Kompanija Anadolu Efes postoji od 1969. godine, a sve do osamdesetih prošlog veka bila je lider na turskom pivskom terenu.

Deset godina kasnije proširuju poslovanje što im donosi i značajnu prekretnicu na pivskom tržištu. Naime, da bi osigurali komercijalnu održivost, ova kompanija je svoje proizvodne kapacitete proširila i po inostranstvu. Ušli su u strateško partnerstvo sa SAB Miller-om.

Sporazumom potpisanim 2012. godine, kompanija  Anadolu Efes preuzima kompaniju SAB Miller u Rusiji i Ukrajini. I na taj način postaje drugi najveći proizvođač piva u Rusiji.

Globalna kompanija sa 15 pivara

Anadolu Efes danas posluje kao globalna kompanija koja izvozi tri četvrtine svojih proizvoda. Kada je reč o prodaji piva oni se sada nalaze na šestom mestu u Evropi, a jedanaesti su po veličini u svetu.

Izvozeći proizvode u preko 70 zemalja Anadolu Efes jedan je od ključnih igrača u regiji sa ukupno 15 pivara, šest pogona za proizvodnju slada i jednim pogonom za preradu hmelja.

Efes Draft odiše svežinom

Uz vodeći Pilsner, Efes proizvodi još nekoliko stilova uključujući i čuveni Efes Draft. Reč je o polupasterizovanom svežem pivu čiji je rok trajanja 6 meseci. Efes Draft je visokokvalitetno pivo koje sadrži 5 odsto alkohola. Jedinstveno je i po tome što se u njegovoj proizvodnji koristi „živi“ kvasac – identičan onome koji se nalazi u točenom pivu. Zahvaljujući ovom kvascu brže dolazi do lučenja želudačnog soka, te samo nakon jedne popijene flaše brzo se otvara apetit. Blago gorkog i vrlo svežeg je ukusa, te proizvođači apeluju da se ono odmah popijete nakon odvrtanja.

Efes Draft je pažljivo napravljeno pivo i ima laganu hmeljastu aromu i osvežavajuće glatki i bogat ukus. Baš kao i točeno pivo iz pivnice.

Efes Draft - Flaša u obliku burenceta

(klikni na sliku)

Inače, tehnologija proizvodnje Efes Draft piva potpuno je identična tehnologiji proizvodnje kao i kod točenog piva. Zato ovo flaširano pivo ima karakterističan ukus svežine. Ovo pivo proizvodi se po posebnoj tehnologiji jer je pasterizacija svedena na nivo pasterizacije točenog piva. Ovim postupkom se doprinosi očuvanju svežine i prijatne arome.

Ono što izdvaja Efes draft, od drugih piva na domaćem tržištu je upravo tehnologija proizvodnje. Točena piva se najčešće čuvaju u buradima i poslužuju se kroz otvore za slavine. S druge strane flaširana piva, kao što i samo ime govori, čuvaju u bocama tamnih boja.

Baš iz tog razloga pivo Efes Draft je upakovano u karakterističnu ambalažu koja podseća na burence.

Efes Draft – Lagano, ukusno i praktično pivo

Poseban dizajn flaše ne dozvoljava prodor sunčeve svetlosti ili spoljnih gasova. Ovo sveže i osvežavajućeg ukusa pivo savršeno se slaže uz mnogobrojne  gurmanske specijalitete.

Zato ukoliko ste ljubitelj točenog piva, a sada niste u prilici da ga popijete jer pabovi ne rade, predlažemo vam da Efes Draft bude vaš izbor u predstojećim toplim danima koji su pred nama.

Ovo lagano, ukusno, ali i praktično pivo – idealno je za druženje u prirodi, na reci, jezeru ili na klupici u parkiću.

Uvoznik i distributer ovog piva za Srbiju je beogradski Select Food.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1