Pivara Princ vam pomaže da otvorite sopstvenu pivaru

Ukoliko smatrate da imate snage za pokretanje sopstvenog posla, voljni ste da radite za sebe, spremni da uložite neka sredstva – idite u neku malu pivaru, oni uglavnom na mestima gde prave pivo imaju i lokal (taproom) za posluživanje svojih proizvoda. Kada vidite sa kojom strašću rade, a i probaju napravljeno, sigurno ćete poželeti da i sami skuvate pivo. 

U skladu sa tim, podsećamo vas da je samo u poslednjih godinu dana proizvodnja zanatskog piva u Srbiji porasla za oko 150 posto, a broj registrovanih pivara porastao je na preko 50 u našoj zemlji.  Što se tiče nekih razvijenijih zemalja, poput Engleske, gde ovih, malih pivara ima mnogo više, oko 2900 pivara, trend pivarsta i otvaranja malih, kućnih pivara raste. Ovi podaci nam govore da je ulaganje u proizvodnju piva i te kako interesantna ideja. Ako razmišljate kao potrošač, kao neko ko voli i ko pije pivo, ideja je još interesantnija. Hrana i piće su već neko vreme u fokusu i onih koji su takozvana srednja klasa. Pristupačnost informacijama, a prvenstveno mislimo na internet, dovela je da i neko ko živi prosečno, postaje „istraživač“ u svetu hrane i pića. Za svoj novac želi nešto novo, nešto zanimljivo, nešto o čemu se priča, a o pivu i to zanatskom pivu se u poslednje vreme i te kako priča i piše. Na kraju krajeva, moda je nešto na šta smo svi slabi i bar nešto od onoga što se plasira dođe i u naše ruke, a pivo je poslednjih godina potpuni „modni hit“. Sada ste došli do pitanja tj. izazova: kako početi?

Mala pivara može da se kupi, sa svim neophodnim sudovima, opremom i potrebnom aparaturom. Za 34.900 eura Pivara Princ prodaje kompletne mini engleske pivare. Na istom mestu, u Omoljici u Pivari Princ možete naručiti opremu i sirovine (koje su iz Engleske) za proizvodnju engleskih piva. I ovaj problem je rešen i to na jednom mestu. U Pivari Princ pored toga što sve od potrebne opreme možete kupiti dobićete i potrebne savete i, ako kupite kompletnu mini pivaru, dobićete obuku kuvara i dva probna kuvanja uz to njihov tim će vam namontirati mini pivaru i u buduće biti uz vas kao servisna podrška. Ako ste se uplašili od pomisli da od jednom proizvodite 2000 litara piva, treba da znate da ove pivare mogu da proizvedu najmanje 25 litara piva. Za početak malim koracima doćićete i do 2000 litara, a nadamo se i više.

Biti bez posla ili uložiti malo u nešto što je veoma interesantno, a i u trendu, kako bi za kratko vreme profitirali? Prednost mini pivara je upravo u tome što početno ulaganje nije veliko i što jedan čovek može da bude vlasnik svega. U posao može da se uključi cela porodica te više nećete ni razmišljati o temi „nema posla – nema para“. Posao nije posebno zahtevan. Sirovine i sve potrebno vam je na jednom mestu i to u Srbiji,  ne morate da se mučite sa papirologijom i sa uvozom sirovina i opreme.

Ako ste rešeni da vaša buduća profesija bude proizvodnja piva, a vi uspešan čovek od biznisa i to biznisa u trendu, sve detalje vezane za posao, zaradu, sam proces proizvodnje, sirovine i servisiranja mini pivara, kao i savete možete potražiti u Pivari Princ. Oni su svoj pivarski posao pretvorili u pravi uspešni biznis i posluju u Omoljici. Za sve informacije možete ih kontaktirati na jbbozic@gmail.com, a kako rade i šta rade možete pogledati na www.pivaraprinc.rs.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Na izvoru vitamina B

Kvasac u pivu je prepun vitamina B, posebno ako pijete nefiltrirano pivo. Vitamin B3 (niacin) je dobar regulator niva holesterola,

Pepper pizza bar

Pepper Bar iz Novog Sada otvoren je 2014.  godine, prvenstveno kao koktel bar, a godinu dana kasnije nakon otvaranja kuhinje

Kuhinja pivare Dogma

Preduzimljiva i neumorna ekipa iz pivare Dogma ne prestaje prijatno da iznenađuje svoje sve brojnije fanove. Počelo je sa hrabrim

Probali smo crnu kraft Srbiju

Crno pivo je složen sistem organskih i neorganskih kristaloida u slabom vodenom rastvoru alkohola. Odležavanjem se uspostavlja izvesna ravnoteža ovog

kvaster

KVASTER Za sve uzraste

APA Kvaster u sebi ne sadrži alkohol, iako po svom ukusu podseća na pivo i zato je idealno osvežavajuće piće za sve uzraste.

bezalkoholno pivo

Pivo sa niskim nivoom alkohola

Broj saobraćajnih nestreća, u kojima je bar jedan učesnik bio u alkoholisanom stanju, i nasilja pod uticajem alkohola se povećava.

UVOZNA PIVA NIŽE CENE Korektna i jeftina piva

Kada govorimo o pivima nižeg cenovnog ranga valjalo bi napomenuti da je njihov kvalitet usklađen sa cenom, ali i da se u mnogim slučajevima odabirom ovih piva konzumenti prijatno iznenade.

UVOZNA PIVA VIŠE CENE Piva za one dubljeg džepa

Potrošači u Srbije vole da probaju sve što je novo i lako se prilagođavaju na dobar kvalitet, a ukoliko su bolje platežne moći, najčešće biraju piva iz Nemačke, Češke, Francuske, Meksika, Belgije, Irske, Holandije.

pretplata