Hoptopod iz pivare Dogma je prva srpska kraft limenka od pola litre

Pivara Dogma se svog naziva tvrdoglavo pridržava kada je u pitanju ono najvažnije – kvalitet. U svemu ostalom oni su najmanje ,,dogmatici‘‘, uvek spremni za nove avanture, istraživanja ukusa i pivska iznenađenja. Ekipa iz ove pivare svojim opuštenim stavom i komunikativnošću može zbuniti nepažljivog posmatrača – radi se o ozbiljnim profesionalcima, savršenom spoju iskrenih ljubitelja kraft piva, poslovnog duha i gotovo dečije radoznalosti. Velika energija ne dovodi i do nekontrolisanog brzanja. Ovde se o svemu pažljivo i studiozno razmišlja. Dogma strogo vodi računa o proizvodnom procesu i kvalitetu sirovina koje koristi, koristi se savremena tehnologija, a svako pivo koje se pojavi rezultat je opsežnog istraživanja i naravno znanja. Prate se svetski trendovi u kraft pivarstvu, ali i ne prepisuju bukvalno – sve je to obojeno strašću prema pivu koju ovi momci imaju u neiscrpnim količinama. O njihovoj viziji i preduzimljivosti govori i činjenica da se nisu ograničili samo na proizvodnju piva. U sklopu svog postrojenja otvorili su Tap Room koji polako postaje kultno mesto Beograda. Aktivni su na društvenim mrežama, pivskim festivalima, uključeni su u rock dešavanja, umetničke projekte…

Saradnja sa kolegama iz branše i sa kompanijom Ball Beverage Packaging Europe dovela je do prvog punjenja domaćeg kraft piva u limenke od 0.33cl. Ovaj projekat, vodio je direktno ka ideji da se Hoptopod IPA, lokomotiva predvodnica Dogmine pivske kompozicije, pojavi u jedinstvenom izdanju u limenci od pola litre, kao prvo srpsko kraft pivo u ovom pakovanju. Punjenje prvih količina limenki koje se odigralo u pivari Dogma krajem novembra 2018. godine i koje su odmah prebačene u tap room na konzumaciju nije samo događaj za ljubitelje kraft piva, već ima i širi, ekološki značaj, o čemu svedoči i efektan slogan na sjajno dizajniranoj limenci: Drink Fresh, Don‘t Trash, Recicle!

A nema boljeg sagovornika o limenkama, njihovim prednostima i reciklaži, od Nemanje Komatovića iz recan Fondacije, koja je kao neprofitna organizacija osnovana 2005. godine od strane kompanije Ball Beverage Packaging Europe.

– Prednosti limenke su da apsolutno ne propušta spoljni kiseonik ka unutrašnjosti, da uopšte ne propušta nikakvu svetlost niti UV zračenje, najbrže se hladi i proizvod spakovan u limenku nema nikakve interakcije sa spoljašnošću. Uz sve to, reciklirana limenka se za šezdeset dana vraća u prodaju.

Ekipa iz Dogme je svojim preduzimljvim duhom shvatila sve prednosti limenke, koja je postala i svetski trend u kraft pivarstvu. Obzirom na sve prednosti koje limenka kao pakovanje pruža: štiti od spoljnih uticaja, ističe brending, logistički je najzahvalnija, 100% se reciklira, Dogma se odvažila na ovaj pionirski korak u Srbiji, koji će zasigurno i drugi kraft pivari vremenom preduzeti. Rashlađeno, sveže pivo u limenci od pola litre neodoljiv je izazov za svakog pivopiju koji uziva ispijajući Hoptopod, a šaljući limenku na reciklažu brine o zivotnoj sredini.

– Pivo u limenci apsolutno zadržava isti ukus piva. Uvođenjem novih tehnologija, stalnim inovacijama, ova vrsta pakovanja, ne samo piva nego i mnogih drugih napitaka, je garant za očuvanje kvaliteta proizvoda.

I ne samo to. Limenka svojom površinom nudi prostor od 360 stepeni na kom se savršeno prepliću kreativnost dizajnera i marketinške poruke, što se najbolje može videti na Dogminom Hoptopodu.

Svojim karakteristikama limenke znatno olakšavaju i pakovanje, transport i skladištenje. A tu je i lični doživljaj – onaj prepoznatljivi zvuk prilikom otvaranja i osećaj zadovoljstva prilikom ispijanja piva dok limenka svojim karakterističnim pucketanjem javlja da se polako prazni i da je vreme za novu limenku piva.

Znajući stalni stvaralački nemir koji ključa ovde na prostoru stare šećerane u Beogradu, verujemo da Hoptopod neće ostati usamljen i da će u saradnji Dogme i Ball Packaging dobiti društvo u vidu još nekog od sjajnih piva ove pivare natočenih i spakovanih u neodoljive limenke.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

nikšićko ipa

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Pivara Premier

U svet kraft pivarstva su ušli prateći svetske trendove, sa željom da tržištu ponude svoju verziju kvalitetnog piva   Pivara

Pivo i Kobaja

Ukoliko vam se jede ozbiljan pivski obrok posetite Restoran Pivo i Kobaja, i nećete pogrešiti. Restorani Pivo i Kobaja se

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Restoran Soulfood

Restoran Soulfood nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u Pančevu, u Aviv parku. Restoran Soulfood je veoma prostran, savremen i moderno uređen restoran.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

Kako rashladiti pivo na plaži

Kada smo na letovanju, treba nam siguran savet kako rashladiti pivo na plaži Leto je godišnje doba kada većina nas boravi uz obalu reke, mora