Hoptopod iz pivare Dogma je prva srpska kraft limenka od pola litre

Pivara Dogma se svog naziva tvrdoglavo pridržava kada je u pitanju ono najvažnije – kvalitet. U svemu ostalom oni su najmanje ,,dogmatici‘‘, uvek spremni za nove avanture, istraživanja ukusa i pivska iznenađenja. Ekipa iz ove pivare svojim opuštenim stavom i komunikativnošću može zbuniti nepažljivog posmatrača – radi se o ozbiljnim profesionalcima, savršenom spoju iskrenih ljubitelja kraft piva, poslovnog duha i gotovo dečije radoznalosti. Velika energija ne dovodi i do nekontrolisanog brzanja. Ovde se o svemu pažljivo i studiozno razmišlja. Dogma strogo vodi računa o proizvodnom procesu i kvalitetu sirovina koje koristi, koristi se savremena tehnologija, a svako pivo koje se pojavi rezultat je opsežnog istraživanja i naravno znanja. Prate se svetski trendovi u kraft pivarstvu, ali i ne prepisuju bukvalno – sve je to obojeno strašću prema pivu koju ovi momci imaju u neiscrpnim količinama. O njihovoj viziji i preduzimljivosti govori i činjenica da se nisu ograničili samo na proizvodnju piva. U sklopu svog postrojenja otvorili su Tap Room koji polako postaje kultno mesto Beograda. Aktivni su na društvenim mrežama, pivskim festivalima, uključeni su u rock dešavanja, umetničke projekte…

Saradnja sa kolegama iz branše i sa kompanijom Ball Beverage Packaging Europe dovela je do prvog punjenja domaćeg kraft piva u limenke od 0.33cl. Ovaj projekat, vodio je direktno ka ideji da se Hoptopod IPA, lokomotiva predvodnica Dogmine pivske kompozicije, pojavi u jedinstvenom izdanju u limenci od pola litre, kao prvo srpsko kraft pivo u ovom pakovanju. Punjenje prvih količina limenki koje se odigralo u pivari Dogma krajem novembra 2018. godine i koje su odmah prebačene u tap room na konzumaciju nije samo događaj za ljubitelje kraft piva, već ima i širi, ekološki značaj, o čemu svedoči i efektan slogan na sjajno dizajniranoj limenci: Drink Fresh, Don‘t Trash, Recicle!

A nema boljeg sagovornika o limenkama, njihovim prednostima i reciklaži, od Nemanje Komatovića iz recan Fondacije, koja je kao neprofitna organizacija osnovana 2005. godine od strane kompanije Ball Beverage Packaging Europe.

– Prednosti limenke su da apsolutno ne propušta spoljni kiseonik ka unutrašnjosti, da uopšte ne propušta nikakvu svetlost niti UV zračenje, najbrže se hladi i proizvod spakovan u limenku nema nikakve interakcije sa spoljašnošću. Uz sve to, reciklirana limenka se za šezdeset dana vraća u prodaju.

Ekipa iz Dogme je svojim preduzimljvim duhom shvatila sve prednosti limenke, koja je postala i svetski trend u kraft pivarstvu. Obzirom na sve prednosti koje limenka kao pakovanje pruža: štiti od spoljnih uticaja, ističe brending, logistički je najzahvalnija, 100% se reciklira, Dogma se odvažila na ovaj pionirski korak u Srbiji, koji će zasigurno i drugi kraft pivari vremenom preduzeti. Rashlađeno, sveže pivo u limenci od pola litre neodoljiv je izazov za svakog pivopiju koji uziva ispijajući Hoptopod, a šaljući limenku na reciklažu brine o zivotnoj sredini.

– Pivo u limenci apsolutno zadržava isti ukus piva. Uvođenjem novih tehnologija, stalnim inovacijama, ova vrsta pakovanja, ne samo piva nego i mnogih drugih napitaka, je garant za očuvanje kvaliteta proizvoda.

I ne samo to. Limenka svojom površinom nudi prostor od 360 stepeni na kom se savršeno prepliću kreativnost dizajnera i marketinške poruke, što se najbolje može videti na Dogminom Hoptopodu.

Svojim karakteristikama limenke znatno olakšavaju i pakovanje, transport i skladištenje. A tu je i lični doživljaj – onaj prepoznatljivi zvuk prilikom otvaranja i osećaj zadovoljstva prilikom ispijanja piva dok limenka svojim karakterističnim pucketanjem javlja da se polako prazni i da je vreme za novu limenku piva.

Znajući stalni stvaralački nemir koji ključa ovde na prostoru stare šećerane u Beogradu, verujemo da Hoptopod neće ostati usamljen i da će u saradnji Dogme i Ball Packaging dobiti društvo u vidu još nekog od sjajnih piva ove pivare natočenih i spakovanih u neodoljive limenke.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1