Hoptopod iz pivare Dogma je prva srpska kraft limenka od pola litre

Pivara Dogma se svog naziva tvrdoglavo pridržava kada je u pitanju ono najvažnije – kvalitet. U svemu ostalom oni su najmanje ,,dogmatici‘‘, uvek spremni za nove avanture, istraživanja ukusa i pivska iznenađenja. Ekipa iz ove pivare svojim opuštenim stavom i komunikativnošću može zbuniti nepažljivog posmatrača – radi se o ozbiljnim profesionalcima, savršenom spoju iskrenih ljubitelja kraft piva, poslovnog duha i gotovo dečije radoznalosti. Velika energija ne dovodi i do nekontrolisanog brzanja. Ovde se o svemu pažljivo i studiozno razmišlja. Dogma strogo vodi računa o proizvodnom procesu i kvalitetu sirovina koje koristi, koristi se savremena tehnologija, a svako pivo koje se pojavi rezultat je opsežnog istraživanja i naravno znanja. Prate se svetski trendovi u kraft pivarstvu, ali i ne prepisuju bukvalno – sve je to obojeno strašću prema pivu koju ovi momci imaju u neiscrpnim količinama. O njihovoj viziji i preduzimljivosti govori i činjenica da se nisu ograničili samo na proizvodnju piva. U sklopu svog postrojenja otvorili su Tap Room koji polako postaje kultno mesto Beograda. Aktivni su na društvenim mrežama, pivskim festivalima, uključeni su u rock dešavanja, umetničke projekte…

Saradnja sa kolegama iz branše i sa kompanijom Ball Beverage Packaging Europe dovela je do prvog punjenja domaćeg kraft piva u limenke od 0.33cl. Ovaj projekat, vodio je direktno ka ideji da se Hoptopod IPA, lokomotiva predvodnica Dogmine pivske kompozicije, pojavi u jedinstvenom izdanju u limenci od pola litre, kao prvo srpsko kraft pivo u ovom pakovanju. Punjenje prvih količina limenki koje se odigralo u pivari Dogma krajem novembra 2018. godine i koje su odmah prebačene u tap room na konzumaciju nije samo događaj za ljubitelje kraft piva, već ima i širi, ekološki značaj, o čemu svedoči i efektan slogan na sjajno dizajniranoj limenci: Drink Fresh, Don‘t Trash, Recicle!

A nema boljeg sagovornika o limenkama, njihovim prednostima i reciklaži, od Nemanje Komatovića iz recan Fondacije, koja je kao neprofitna organizacija osnovana 2005. godine od strane kompanije Ball Beverage Packaging Europe.

– Prednosti limenke su da apsolutno ne propušta spoljni kiseonik ka unutrašnjosti, da uopšte ne propušta nikakvu svetlost niti UV zračenje, najbrže se hladi i proizvod spakovan u limenku nema nikakve interakcije sa spoljašnošću. Uz sve to, reciklirana limenka se za šezdeset dana vraća u prodaju.

Ekipa iz Dogme je svojim preduzimljvim duhom shvatila sve prednosti limenke, koja je postala i svetski trend u kraft pivarstvu. Obzirom na sve prednosti koje limenka kao pakovanje pruža: štiti od spoljnih uticaja, ističe brending, logistički je najzahvalnija, 100% se reciklira, Dogma se odvažila na ovaj pionirski korak u Srbiji, koji će zasigurno i drugi kraft pivari vremenom preduzeti. Rashlađeno, sveže pivo u limenci od pola litre neodoljiv je izazov za svakog pivopiju koji uziva ispijajući Hoptopod, a šaljući limenku na reciklažu brine o zivotnoj sredini.

– Pivo u limenci apsolutno zadržava isti ukus piva. Uvođenjem novih tehnologija, stalnim inovacijama, ova vrsta pakovanja, ne samo piva nego i mnogih drugih napitaka, je garant za očuvanje kvaliteta proizvoda.

I ne samo to. Limenka svojom površinom nudi prostor od 360 stepeni na kom se savršeno prepliću kreativnost dizajnera i marketinške poruke, što se najbolje može videti na Dogminom Hoptopodu.

Svojim karakteristikama limenke znatno olakšavaju i pakovanje, transport i skladištenje. A tu je i lični doživljaj – onaj prepoznatljivi zvuk prilikom otvaranja i osećaj zadovoljstva prilikom ispijanja piva dok limenka svojim karakterističnim pucketanjem javlja da se polako prazni i da je vreme za novu limenku piva.

Znajući stalni stvaralački nemir koji ključa ovde na prostoru stare šećerane u Beogradu, verujemo da Hoptopod neće ostati usamljen i da će u saradnji Dogme i Ball Packaging dobiti društvo u vidu još nekog od sjajnih piva ove pivare natočenih i spakovanih u neodoljive limenke.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Smokvica

Priča o Smokvici počela je sa željom četiri prijatelja da otvore restoran koji će biti najdraže mesto okupljanja njihovih prijatelja,

zastava spanije

Španija i pivo

Španija je tokom svoje burne istorije naučila kako se imperija stvara, ali i kako se gubi. Tragovi ove nekadašnje moći

Craft battle u Novom Sadu

Klub pivara Novog Sada nastavlja sa dobrom tradicijom i stoga vas pozivaju na još jedno u nizu takmičenja kućnih pivara,

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja