Fabrika piva – u tržni centar po pivo dođi

Fabrika piva u svom konceptu nije krenula jednostrano, pa ima veliku ponudu odličnih kraft piva, ali i industrijskih piva

Promene koje se dešavaju u svetu piva poslednjih decenija višestruke su i odražavaju se na razne načine – od nebrojanih piva novih ukusa, otvaranja zanatskih pivara širom planete do promene statusa piva koje nije više samo obično piće za gašenje žeđi već proizvod koji je našao svoje mesto u širokom rasponu od tradicionalnih pivnica do ekskluzivnih restorana.

Na pivo se više ne gleda kao na prost plebejski proizvod. Duh pivarstva i posvećenosti koji se održavao u tradicionalnim pivskim zemljama kao što su Nemačka, Belgija ili Češka, sada je široko rasprostranjen. Novi ukusi i arome, kvalitetni sastojci, strogo praćenje tehnologije proizvodnje, marketinški agresivniji pristup uz korišćenje novih medija i društvenih mreža, učinili su da je pivo pokorilo svet i stiglo tamo gde ga i nije bilo previše. Do pre nekoliko decenija, na primer, Kina i pivo nikako nisu bili sinonimi, a danas je to jedno od najuzbudljivijih pivskih tržišta, sa proizvodnjom i potrošnjom čije brojke naprosto izazivaju vrtoglavicu. Gotovo da nema kutka na svetu gde se ne može popiti dobro pivo. 

Tako je pivo stiglo i do velikih tržnih centara i to ne samo kao neobavezni privezak, u kafeima i restoranima gde se može pronaći samo jednoličan izbor od par vrsta piva, već kao glavna zvezda, predstavljeno na način kakav mu dolikuje, i to u velikom izboru kakav je teško naći na bilo kom drugom mestu. 

Najbolji primer za to je Fabrika piva u Ada Mall tržnom centru u Beogradu. U ovom hramu piva ljubitelji najstarijeg pića koje je čovek proizveo mogu pronaći više od četrdeset vrsta točenih piva i domaće i strane proizvodnje, a uz njih u ponudi je i preko šezdeset vrsta flaširanih piva. Ovde je na jednom mestu zastupljena čitava paleta pivskog sveta, za svačiji ukus, pa u Fabrici piva možete popiti IPA, IPL, APA, ale, lager, blonde, blanche, dark, weissbier

Ovakva koncepcija bila je iznenađenje za mnoge i predstavlja hrabar poslovni potez. Veliki izbor kvalitetnih piva podrazumevao se u specijalizovanim prodavnicama ili u pivnicama, ali pojaviti se u jednom tržnom centru u ovakvom pivskom izdanju, predstavlja, barem za naše uslove, sasvim neuobičajenu pojavu. Međutim, navike i uobičajeni stavovi se menjaju. Pivska kultura se stalno unapređuje i širi, pivo je izašlo iz rezervata, ograničenih prostora gde se u njemu moglo uživati. Uostalom, zašto čovek i u savremenom tržnom centru ne bi uživao u kvalitetnom pivu i uz to nešto i naučio. Jer ljubazno i kvalifikovano osoblje Fabrike piva uputiće svakog nesigurnog pivopiju u kom pravcu da krene, šta da proba od ovog bogatstva, objasniti razlike u stilovima i ukusima, predložiti nešto novo i iznenađujuće zanimljivo.

Ovde se na delu vidi pivska kultura novog vremena koja, umesto besomučnog ispijanja relativno uniformne tečnosti, nudi jedan drugačiji stav i gledište, uživanje u svakom gutljaju, uvid u bogatstvo i širinu pivskog sveta. Fabrika piva u svom konceptu nije krenula jednostrano, pa ima veliku ponudu odličnih kraft piva, ali i industrijskih piva i to isključivo premijum brendova, tako da su na jednom mestu zastupljeni ne samo različiti načini proizvodnje nego i viđenja piva kao napitka. 

Perfektno organizovan koncept Fabrike piva ogleda se u svemu, od detalja do krupnijih stvari – uz već pomenuto osoblje opskrbljeno neophodnim znanjima o pivu koje otvaraju ili toče, preko efikasnog i lako pamtljivog logoa firme, veličine i oblika čaša do najkvalitetnije opreme za točenje piva.

Razmišljalo se i o onima koji zbog brojnih obaveza nemaju dovoljno vremena ili jednostavno nemaju naviku da se duže zadržavaju u tržnom centru. Tako je Fabrika piva krenula sa izborom točenih piva koja se mogu poneti. Sveže pivo se toči u brendirane flaše od 1 i 1,5l. U ovoj praktičnoj i lako prenosivoj ambalaži, pivo zadržava sve svoje karakteristike, ukuse i arome i idealno je za bilo koju vrstu druženja, bilo u prirodi ili u svom prostoru, kao i za one koji vole da sami ispiju svoje pivo.

Uz sve ovo Fabrika piva počinje i sa potpuno novim konceptom kakav do sada nismo imali prilike da sretnemo i koji je do juče bio teško zamisliv. Jednostavno, ukoliko niste u mogućnosti da odete na pivo, ono će stići kod vas. Dovoljno je poručiti točilicu i kegove i oni stižu na željenu adresu, u dogovorenom roku. Druženja, proslave, bilo koji vid zabave od sada će biti praćeni vrhunskim pivima koja stižu u vaš prostor, na željenu lokaciju, i podižu dobru atmosferu na jedan još viši nivo.

Prednosti i kvaliteti novog pivskog sveta stigli su i do nas. Samo se treba prepustiti i uživati u nekoj od više od sto vrsta piva. Adresa se dobro zna – Fabrika piva, Ada Mall, Beograd.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Zak

U restoranu Zak možete dobiti jednu celokupnu i zaokruženu ponudu. Od vinskog podruma i bašte, preko bara i sale restorana,

Kafemat

Kafemat je zanimljiv koncept restorana i bara koji se nalazi nadomak novosadskog Spensa. Gastronomska magija koju pruža ovaj restoran, uvek

Češka piva u Srbiji

Priča o Češkoj Republici i pivu najčešće započinje dobro poznatom statistikom, koja već godinama unazad pokazuje da su Česi neprikosnoveni

Restoran Abraham

Restoran Abraham nalazi se na Paliću, na glavnom drumu koji izlazi na auto – put. Ponuda restorana Abraham svodi se na tradicionalne mađarske specijalitete, te na jela koja se jedu kašikom.

PAMETNO KUPITE Paulaner Dunkel

Paulaner Dunkel je moćno pivo, slično vinu, samo ukusnije i sa umerenim procentom alkohola. Ako volite moćne ukuse, Paulaner Dunkel je pivo za vas.

SAVET Zalivajte sobno bilje pivom

Da li ste znali da sobno bilje bolje raste ako ga zalivate pivom jednom u deset dana – Zato zalivajte sobno bilje pivom i uvek će biti u dobroj kondiciji.