Fabrika piva – u tržni centar po pivo dođi

Fabrika piva u svom konceptu nije krenula jednostrano, pa ima veliku ponudu odličnih kraft piva, ali i industrijskih piva

Promene koje se dešavaju u svetu piva poslednjih decenija višestruke su i odražavaju se na razne načine – od nebrojanih piva novih ukusa, otvaranja zanatskih pivara širom planete do promene statusa piva koje nije više samo obično piće za gašenje žeđi već proizvod koji je našao svoje mesto u širokom rasponu od tradicionalnih pivnica do ekskluzivnih restorana.

Na pivo se više ne gleda kao na prost plebejski proizvod. Duh pivarstva i posvećenosti koji se održavao u tradicionalnim pivskim zemljama kao što su Nemačka, Belgija ili Češka, sada je široko rasprostranjen. Novi ukusi i arome, kvalitetni sastojci, strogo praćenje tehnologije proizvodnje, marketinški agresivniji pristup uz korišćenje novih medija i društvenih mreža, učinili su da je pivo pokorilo svet i stiglo tamo gde ga i nije bilo previše. Do pre nekoliko decenija, na primer, Kina i pivo nikako nisu bili sinonimi, a danas je to jedno od najuzbudljivijih pivskih tržišta, sa proizvodnjom i potrošnjom čije brojke naprosto izazivaju vrtoglavicu. Gotovo da nema kutka na svetu gde se ne može popiti dobro pivo. 

Tako je pivo stiglo i do velikih tržnih centara i to ne samo kao neobavezni privezak, u kafeima i restoranima gde se može pronaći samo jednoličan izbor od par vrsta piva, već kao glavna zvezda, predstavljeno na način kakav mu dolikuje, i to u velikom izboru kakav je teško naći na bilo kom drugom mestu. 

Najbolji primer za to je Fabrika piva u Ada Mall tržnom centru u Beogradu. U ovom hramu piva ljubitelji najstarijeg pića koje je čovek proizveo mogu pronaći više od četrdeset vrsta točenih piva i domaće i strane proizvodnje, a uz njih u ponudi je i preko šezdeset vrsta flaširanih piva. Ovde je na jednom mestu zastupljena čitava paleta pivskog sveta, za svačiji ukus, pa u Fabrici piva možete popiti IPA, IPL, APA, ale, lager, blonde, blanche, dark, weissbier

Ovakva koncepcija bila je iznenađenje za mnoge i predstavlja hrabar poslovni potez. Veliki izbor kvalitetnih piva podrazumevao se u specijalizovanim prodavnicama ili u pivnicama, ali pojaviti se u jednom tržnom centru u ovakvom pivskom izdanju, predstavlja, barem za naše uslove, sasvim neuobičajenu pojavu. Međutim, navike i uobičajeni stavovi se menjaju. Pivska kultura se stalno unapređuje i širi, pivo je izašlo iz rezervata, ograničenih prostora gde se u njemu moglo uživati. Uostalom, zašto čovek i u savremenom tržnom centru ne bi uživao u kvalitetnom pivu i uz to nešto i naučio. Jer ljubazno i kvalifikovano osoblje Fabrike piva uputiće svakog nesigurnog pivopiju u kom pravcu da krene, šta da proba od ovog bogatstva, objasniti razlike u stilovima i ukusima, predložiti nešto novo i iznenađujuće zanimljivo.

Ovde se na delu vidi pivska kultura novog vremena koja, umesto besomučnog ispijanja relativno uniformne tečnosti, nudi jedan drugačiji stav i gledište, uživanje u svakom gutljaju, uvid u bogatstvo i širinu pivskog sveta. Fabrika piva u svom konceptu nije krenula jednostrano, pa ima veliku ponudu odličnih kraft piva, ali i industrijskih piva i to isključivo premijum brendova, tako da su na jednom mestu zastupljeni ne samo različiti načini proizvodnje nego i viđenja piva kao napitka. 

Perfektno organizovan koncept Fabrike piva ogleda se u svemu, od detalja do krupnijih stvari – uz već pomenuto osoblje opskrbljeno neophodnim znanjima o pivu koje otvaraju ili toče, preko efikasnog i lako pamtljivog logoa firme, veličine i oblika čaša do najkvalitetnije opreme za točenje piva.

Razmišljalo se i o onima koji zbog brojnih obaveza nemaju dovoljno vremena ili jednostavno nemaju naviku da se duže zadržavaju u tržnom centru. Tako je Fabrika piva krenula sa izborom točenih piva koja se mogu poneti. Sveže pivo se toči u brendirane flaše od 1 i 1,5l. U ovoj praktičnoj i lako prenosivoj ambalaži, pivo zadržava sve svoje karakteristike, ukuse i arome i idealno je za bilo koju vrstu druženja, bilo u prirodi ili u svom prostoru, kao i za one koji vole da sami ispiju svoje pivo.

Uz sve ovo Fabrika piva počinje i sa potpuno novim konceptom kakav do sada nismo imali prilike da sretnemo i koji je do juče bio teško zamisliv. Jednostavno, ukoliko niste u mogućnosti da odete na pivo, ono će stići kod vas. Dovoljno je poručiti točilicu i kegove i oni stižu na željenu adresu, u dogovorenom roku. Druženja, proslave, bilo koji vid zabave od sada će biti praćeni vrhunskim pivima koja stižu u vaš prostor, na željenu lokaciju, i podižu dobru atmosferu na jedan još viši nivo.

Prednosti i kvaliteti novog pivskog sveta stigli su i do nas. Samo se treba prepustiti i uživati u nekoj od više od sto vrsta piva. Adresa se dobro zna – Fabrika piva, Ada Mall, Beograd.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1