Loft Coffee & Food bar – Izražena doza beer food hedonizma u Novom Sadu

Ukoliko vam neverovatno zvuči tvrdnja da iz zrna kafe može izrasti restoran, pitajte ljude iz Lofta, oni sve o tome najbolje znaju. Kada se udruže znanje, posvećenost, ljubav prema poslu, uspeh ne može da izostane. Nalazimo se u novootvorenom Loft Coffee and Food baru, u novosadskom tržnom centru Promenada, a naši sagovornici Marko i Nemanja, neumorni deo rukovodećeg tima, najpozvaniji su da nam objasne o čemu se zapravo radi.

– Loft kao brend je prepoznatljiv po kafi, koja nam je prioritetan proizvod. Koristimo 100% Arabiku, zbog njenih odličnih svojstava. Ona i jeste i nije ekskluzivna vrsta, namenjena je za svakodnevnu konzumaciju. Naravno, u svojoj ponudi imamo i kafe koje baš ne bi mogle da se priušte svaki dan. Naše osoblje se trudi da, osim usluživanja, pomogne pri izboru i edukuje naše goste, kako kada se radio o kafi, tako i o pivu i vinu.

Počelo je sa Loft Campusom u Stražilovskoj 37, gde je uz sjajan izbor kafe, probrana pića i ukusnu hranu uglavnom studentska populacija našla svoje hedonističko utočište, a nastavilo se sa Loft Downtown restoranom u Njegoševoj 2 , mestu koje je vrlo brzo postalo prepoznatljivi deo centra Novog Sada. Sada je ovaj pobedonosni pohod nastavljen Loft Rooftop restoranom u TC Promenada.

– Ovim restoranom smo hteli da postignemo više stvari. Da održimo i produbimo visok kvalitet naših usluga i da napravimo jednu posebnu atmosferu, jedno mesto u kom čovek neće imati osećaj da je u tržnom centru. Koncepcija naše kuhinje je internacionalna, naša glavna jela nude ramstek, piletinu, ćuretinu, sa raznim neobičnim i zanimljivim sosevima, a produbili smo i koncept finger fooda,  tu su tapenada, kačori, kebab, različite bruskete, kesadilje, to je neki šmek onog od čega smo i počeli. Trenutno u ovom lokalu imamo nekih 104 sedeća mesta, ispred lokala imamo još 35 . Radimo na tome da se kapacitet dodatno proširi, a na proleće kreće sa radom bašta koja će, obećavamo, biti nešto posebno i to ne samo zbog sjajnog pogleda sa terase tržnog centra. Takođe možemo da se pohvalimo da nam je u planu i otvaranje četvrtog restorana koji će uz našu dobro poznatu ponudu kafe, pića i hrane, te vrhunsku uslugu, nuditi jedan nešto drugačiji ambijent, manje velegradski užurban, sa možda nešto jače izraženom dozom hedonizma.

Naravno, čitav razgovor i naša poseta ovom restoranu ne bi bili kompletni bez priče o pivu. I ne samo priče, razume se, nego i konzumiranja. Uz ponudu komercijalnih piva, ovde je poseban akcenat stavljen na kraft pivo. Loft blisko sarađuje sa novosadskom kraft pivarom 3bir, pa tako ljubitelji odličnog piva ovde mogu popiti Akiru, Dezertera, Hopacabanu, Šlager, Garija…Ali to nije sve. Loft ima i svoj specijalni adut, Curu.

– Na ideju da počnemo sa našom robnom markom piva smo došli ubrzo po otvaranju restorana u Njegoševoj ulici. Od ideje do realizacije nije prošlo mnogo vremena i Cura je vrlo brzo postala hit. Najzaslužniji za to je Ranko, sadašnji menadžer u 3biru, a tada menadžer našeg rerstorana. On nas je, ako tako mogu da kažem, zarazio kraft pivom. Iako smo nas dvojica prvenstveno ljubitelji kafe, nije nam trebalo puno da postanemo i fanovi krafta. Sa puno pažnje, uz pažljiv izbor sirovina i stručnu i ostalu podršku 3bira, rođena je naša Cura, pivo kojim se sa punim pravom ponosimo i koje se može popiti samo u našim restoranima.

Cura je blago tamni Pale Ale sa 5,6 % alkohola, punog ukusa, izbalansirana, zavodljiva i neodoljiva. Pa ako čovek malo i pretera, uvek može da kaže da je za to kriva Cura. Dolazi u flaši od 0,33L ili sa točilice u dozama od 0.25L i od 0,4L. Kao što ova priča ne bi bila potpuna bez piva, Cure, Akire ili Garija, isto tako ne bi bila zaokružena bez hrane koja voli da se druži sa pivom. Naši domaćini ljudi su od dela, tako da se na našem stolu našla prava povorka pivske hrane. Tapasi sa junećim mesom, kačkavaljem i caciki premazom, tapenada sa hrskavom tortiljom, svinjska rebra u BBQ sosu, prethodno kuvana u pivu, u obaveznoj pratnji krompirića, kebab, onako kako treba, od junećeg mlevenog mesa, sa caciki namazom i naan hlebom, Loft flat bread, lični favorit autora ovog teksta, sa piletinom, kruškom i terijaki sosom, sočan burger, klasično pivsko jelo, i kačori, sjajno testo nalik uštipcima, punjeno bukovačom i sirom, sa caciki sosom. I ovde smo mogli da se uverimo u startu mudrost koja kaže da se hrana zapravo jede svim čulima. Spontanu navalu na ove delikatese zaustavio je naš fotograf koji je prvo morao da završi svoj posao i ovekoveči prezentaciju pravog beer food hedonizma. Ništa zato, dok je on radio čula mirisa su uživala, a Cura nije prestajala da budi čula i zavodi. A na sve to, Nemanja i Marko nam kažu da uskoro stiže novi jelovnik koji će imati 90 stavki.

– Mi smo mlad i poletan tim, ali imamo i iskustva. Naučili smo da se nosimo sa brojim izazovima i da u najvećoj gužvi i pod pritiskom treba ostati smiren. Cilj nam je da svaki naš gost ovde pronađe nešto za sebe – kafu, pivo, hranu, jedinstvenu atmosferu i uslugu.

A ta atmosfera je ono što ni ovaj tekst ni fotografije ne mogu u potpunosti da dočaraju, kao ni ukuse hrane, kafe i pića. Za to se treba potruditi i doći u Loft. Posle nije problem, čovek se sam vraća na mesto gde ga čeka najbolja kafa, sjajna hrana i jedna ili nekoliko Cura.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1