Beer Style magazin recenzija – Ayahuasca iz pivare Dogma

Južna Amerika krije mnoge tajne, a jedna od njih jeste i Ayahuasca. Ova biljka, koja spada u red  Loza, odnosno lijana, poznata je vekovima među urođeničkim plemenima kao biljka koja leči telo i um. Kao takva predstavljala je spas i lek za mnoge ljude, ali i životinje sa ovog podneblja. Inspirisan ovom drevnom biljkom, Dogmin pivarski tim napravio je neuobičajen recept i napravio Jungle Ale, te je u njega dodao plod ove biljke, a koji sa sobom nosi prijatnu gorčinu i snažnu aromu. Magični sastojak ovog piva, a koji je izvađen iz ploda Ayahuasce, u kombinaciji sa narandžinom korom čine ovaj Jungle Ale jedinstvenim i po ukusu, ali i po ponuđenoj aromi.

Iz pivare Dogma poručuju da Ayahuasca nije za svakoga, te navode da joj moraš prići skromno, ponizno i bez predrasuda, a ona će te odvesti u svetove za koje nisi ni znao da postoje. Valja navesti da ga na ovaj način predstavljaju Dogmini majstori pravljenja piva, ali treba navesti i da je ovo pivo još jedan interesantan način kombinovanja neuobičajenih sastajaka, a čime često ova pivara zna da iznenadi. Takođe, ovo pivo treba da se posmatra kao osvežavajuća egzotika, no ništa više od toga, jer naše tržište i naši konzumenti piva ne prepoznaju ove smele kombinacije ukusa.

 

Stil Jungle Ale

Alkohol 5,2%

Temperatura serviranja 7 – 10 °C

Opšti utisak Interesantno

Beer Style ocena 72

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

pivo zadovoljstvo ili lek

PIVO – ZADOVOLJSTVO I LEK

Pivo je jedno od najstarijih pića i priprema se najverovatnije još od ranog Neolita – ranog kamenog doba iliti od 9500 godina pre nove ere.

Žene i pivo

U istoroji, proizvodnja piva je smatrana kao jedan veoma ozbiljan i plemenit posao. U Antičkom Peru-u za proizvodnju piva su

PIVO – Ledena krigla je zabluda

Mi potpuno razumemo opčinjenost pivom i zato vam ukazujemo na greške koje možda pravite. Ukoliko volite pivo na ove stvari zaboravite.

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.