Beer Style magazin recenzija – Ayahuasca iz pivare Dogma

Južna Amerika krije mnoge tajne, a jedna od njih jeste i Ayahuasca. Ova biljka, koja spada u red  Loza, odnosno lijana, poznata je vekovima među urođeničkim plemenima kao biljka koja leči telo i um. Kao takva predstavljala je spas i lek za mnoge ljude, ali i životinje sa ovog podneblja. Inspirisan ovom drevnom biljkom, Dogmin pivarski tim napravio je neuobičajen recept i napravio Jungle Ale, te je u njega dodao plod ove biljke, a koji sa sobom nosi prijatnu gorčinu i snažnu aromu. Magični sastojak ovog piva, a koji je izvađen iz ploda Ayahuasce, u kombinaciji sa narandžinom korom čine ovaj Jungle Ale jedinstvenim i po ukusu, ali i po ponuđenoj aromi.

Iz pivare Dogma poručuju da Ayahuasca nije za svakoga, te navode da joj moraš prići skromno, ponizno i bez predrasuda, a ona će te odvesti u svetove za koje nisi ni znao da postoje. Valja navesti da ga na ovaj način predstavljaju Dogmini majstori pravljenja piva, ali treba navesti i da je ovo pivo još jedan interesantan način kombinovanja neuobičajenih sastajaka, a čime često ova pivara zna da iznenadi. Takođe, ovo pivo treba da se posmatra kao osvežavajuća egzotika, no ništa više od toga, jer naše tržište i naši konzumenti piva ne prepoznaju ove smele kombinacije ukusa.

 

Stil Jungle Ale

Alkohol 5,2%

Temperatura serviranja 7 – 10 °C

Opšti utisak Interesantno

Beer Style ocena 72

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

sabro vienna pivo

BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA Sabro Vienna

Sabro Vienna pivo nastalo je u čast jubilarne pete godine postojanja Crow Brewery i ono spada u SMASH piva, odnosno piva nastala upotrebom jedne vrste slada i jedne vrste hmelja.

Namibija zemlja piva

Pogled na listu zemalja sa najviše popijenog piva po glavi stanovnika već godinama pruža istu sliku: Česi neprikosnoveno drže prvo

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.