Beer Style magazin recenzija – Ayahuasca iz pivare Dogma

Južna Amerika krije mnoge tajne, a jedna od njih jeste i Ayahuasca. Ova biljka, koja spada u red  Loza, odnosno lijana, poznata je vekovima među urođeničkim plemenima kao biljka koja leči telo i um. Kao takva predstavljala je spas i lek za mnoge ljude, ali i životinje sa ovog podneblja. Inspirisan ovom drevnom biljkom, Dogmin pivarski tim napravio je neuobičajen recept i napravio Jungle Ale, te je u njega dodao plod ove biljke, a koji sa sobom nosi prijatnu gorčinu i snažnu aromu. Magični sastojak ovog piva, a koji je izvađen iz ploda Ayahuasce, u kombinaciji sa narandžinom korom čine ovaj Jungle Ale jedinstvenim i po ukusu, ali i po ponuđenoj aromi.

Iz pivare Dogma poručuju da Ayahuasca nije za svakoga, te navode da joj moraš prići skromno, ponizno i bez predrasuda, a ona će te odvesti u svetove za koje nisi ni znao da postoje. Valja navesti da ga na ovaj način predstavljaju Dogmini majstori pravljenja piva, ali treba navesti i da je ovo pivo još jedan interesantan način kombinovanja neuobičajenih sastajaka, a čime često ova pivara zna da iznenadi. Takođe, ovo pivo treba da se posmatra kao osvežavajuća egzotika, no ništa više od toga, jer naše tržište i naši konzumenti piva ne prepoznaju ove smele kombinacije ukusa.

 

Stil Jungle Ale

Alkohol 5,2%

Temperatura serviranja 7 – 10 °C

Opšti utisak Interesantno

Beer Style ocena 72

Podelite članak

PROČITAJTE I:

PIVO: Zdrav život i pivo

Istraživali smo priče o zdravstvenim benefitima piva na naš organizam, te pokušali da otkrijemo ima li tu istine Ljudi širom

Restoran Bajaderica

Nadomak uvek bučnog i užurbanog Beograda postoji mirno mesto gde se može dobro jesti, naravno i popiti kvalitetno piće, opustiti,

Kabinet Taproom

Kabinet Taproom

Na oko 40 kilometara od Beograda, podno Avale, u mestu Nemanikuće, nalazi se pivara Kabinet. Pivara Kabinet je prva srpska

Lager ili Ale

Osnovna podela piva je na Lager i Ale piva a razlika među njima je u kvascu. Skoro sva piva zapravo

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju