Beer Style magazin recenzija – Mozaik, pivara Kabinet

Mozaik je svetlo pivo koje spada u podstil ejlova, sa zbirnim nazivom American pale ale – APA. Mozaik su proizveli pivski majstori pivare Kabinet i ovo je pivo tamno-zlatne boje, jake pene i snažnog karaktera. Mozaik je vrlo interesantnog mirisa, zbog jedinstvene kombinacije izrazitih mirisnih nota slada, mangoa, karamele, bora i narandže. Na žalost ova upečatljiva mirisna kombinacija nota se ne prenosi toliko dobro na ukus ovog piva. Iako na ukusu arome jesu primetne, one ne dolaze dovoljno do izražaja.

Pivara Kabinet za Mozaik kaže da je izraziti predstavnik APA piva, te da će svojom blagom aromom privući publiku u Srbiji.

Nakon probe Mozaik-a iz pivare Kabinet, utisak je da je ovo korektno pivo, svakako bolje od industrijskog, lepog i privlačnog mirisa, te vrlo tankog i blagog ukusa.

 

Stil American pale ale

Alkohol 5.2 %

Temperatura serviranja 7 – 10 °C

Opšti utisak – Zadovoljavajuće

Beer Style ocena 59

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Proleće

Restoran Proleće nalazi se pod upravom kompanije Varoš kapije. Ova kompanija nastavlja tradiciju klasičnih beogradskih restorana tradicionalne kuhinje. Varoš kapija

Najjače nemačko pivo

Kada je 2011. godine prvi, ali i jedini, put pušteno na tržište – Schorschbock 57 je bilo najjače pivo na

Restoran Old Mill Belgrade

Restoran Old Mill Belgrade odlikuje autentičan stil sa elementima Starog mlina i njegove post – industrijske baštine. Restoran nudi specijalitete

Srpska kuća piva

Srpska kuća piva izdvaja se u odnosu na druge pivnice? Srpska kuća piva  je jedinstvena pivnica u Beogradu, na dve

Bistro La Mer

Bistro La Mer je novosadski vinski bar,wine shop i restoran originalnog koncepta i promišljeno široke vinske ponude, lociran u ulici

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.