Beer Style magazin recenzija – Plavo, pivara Kabinet

Plavo je svetli ejl, tamno – zlatne boje, koje se deklariše i kao belgijski pale ale, odnosno spada u podstil Pale ale, poznatiji kao Belgian pale ale. Ovo je pivo srednje –  jakog tela, a koje nam predstavljaju pivski majstori pivare Kabinet. Plavo karakterišu primamljive note, odnosno arome dobijene od belgijskih kvasaca, selekcije svetlog slada, interesantnog miksa hmelja, ali i dodatih jabuka. Nalik aromi je i ukus, te njega prate dominantni tonovi vanile, slada, kvasca, jabuka, a sve to uz slatkasti aftertaste. Interesantno je da je ovo slabo – gazirano pivo, što mu uz slatkast ukus daje primamljivu celinu.

Kako navode u pivari Kabinet, Plavo je namenjeno casual ljubiteljima kraft piva, ali i fanovima belgijskih stilova piva.

Nakon probe ovog piva, ostali smo zatečeni njegovim lepim mirisom, ali i prvim ukusom, te odličnim balansom aroma, punog tela i dobro definisanog alkohola. Preporučujemo pivo svim konzumentima u Srbiji, ali i naglašavamo da se vodi računa o broju popijenih piva, zbog odlične pitkosti.

 

Stil Belgian pale ale

Alkohol 6,2 %

Temperatura serviranja 8 °C

Opšti utisak – Perfektno

Beer Style ocena 91

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1