Beer Style magazin recenzija – Plavo, pivara Kabinet

Plavo je svetli ejl, tamno – zlatne boje, koje se deklariše i kao belgijski pale ale, odnosno spada u podstil Pale ale, poznatiji kao Belgian pale ale. Ovo je pivo srednje –  jakog tela, a koje nam predstavljaju pivski majstori pivare Kabinet. Plavo karakterišu primamljive note, odnosno arome dobijene od belgijskih kvasaca, selekcije svetlog slada, interesantnog miksa hmelja, ali i dodatih jabuka. Nalik aromi je i ukus, te njega prate dominantni tonovi vanile, slada, kvasca, jabuka, a sve to uz slatkasti aftertaste. Interesantno je da je ovo slabo – gazirano pivo, što mu uz slatkast ukus daje primamljivu celinu.

Kako navode u pivari Kabinet, Plavo je namenjeno casual ljubiteljima kraft piva, ali i fanovima belgijskih stilova piva.

Nakon probe ovog piva, ostali smo zatečeni njegovim lepim mirisom, ali i prvim ukusom, te odličnim balansom aroma, punog tela i dobro definisanog alkohola. Preporučujemo pivo svim konzumentima u Srbiji, ali i naglašavamo da se vodi računa o broju popijenih piva, zbog odlične pitkosti.

 

Stil Belgian pale ale

Alkohol 6,2 %

Temperatura serviranja 8 °C

Opšti utisak – Perfektno

Beer Style ocena 91

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Opera

Prigrljen i ušuškan od Obilićevog venca, tik uz otmenu Knez Mihailovu ulicu, restoran Opera je mesto za nove ljubavi, mirenja

Toro Latin Gastrobar

Toro Latin GastroBar je kreativna mešavina latinske kulture i ukusa. Vlasnik i glavni kuvar Richard Sandoval, čija priznanja obuhvataju Bon

Pivo i Kobaja

Ukoliko vam se jede ozbiljan pivski obrok posetite Restoran Pivo i Kobaja, i nećete pogrešiti. Restorani Pivo i Kobaja se

PIVO – Ledena krigla je zabluda

Mi potpuno razumemo opčinjenost pivom i zato vam ukazujemo na greške koje možda pravite. Ukoliko volite pivo na ove stvari zaboravite.

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.