Beer Style magazin recenzija – Schatzi, pivara Kabinet

Schatzi je svetli lager koji nam dolazi iz pivare Kabinet. Reč o tradicionalnom nemačkom stilu, odnosno tradicionalno spravljenom nemačkom lageru. Ovo je pivo svetlo-narandžaste boje, a interesantnu boju ovog piva, prilikom sipanja u čašu, krasi zdrava pena. Već pri sipanju osete se na mirisu primamljive note žitarica, slatkog slada i narandžine kore. Schatzi je pivo srednje–jakog tela, a ukus podseća na miris, te su izuzetno pimetni tonovi sveže narandže, u kombinaciji sa preovlađujućim ukusom slada.

U pivari Kabinet za ovo pivo ističu da je veoma interesantno, doduše ne baš za svačiji ukus. Dalje navode da je ovo pivo namenjeno pre svega ljubiteljima svetlih lagera, ali i onima koji vole tropske ukuse piva.

Nakon degustiranja ovog piva, mi smo zaključili da je ovo odlično pivo, odnosno vrhunski lager, a koji je sjajan predstavnik svog stila, te da se u njemu može pronaći dobar balans mirisa, ukusa i aroma, ali i fino „upakovanog“ alkohola.. Mišljenja smo da je ovo pivo za preporuku i da će Schatzi naći publiku u Srbiji i biti dobro prihvaćen na našem tržištu.

 

Stil Lager

Alkohol 5,2 %

Temperatura serviranja 8 °C

Opšti utisak – Odlično

Beer Style ocena 83

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Bajaderica

Nadomak uvek bučnog i užurbanog Beograda postoji mirno mesto gde se može dobro jesti, naravno i popiti kvalitetno piće, opustiti,

dogma

Tap room pivare Dogma

Verovatno se svakom od nas bar jednom u životu desilo da uđemo u neki lokal, dobro sređen, prema nekim opšte

Restoran Careva Ćuprija

Restoran Careva Ćuprija je ugostiteljski restoran sa dugom srpskom istorijom i tradicijom, i važi za jedan od spomenika grada Beograda.

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike