Beer Style magazin recenzija – Bad Copy, pivara Kabinet

Bad Copy je American pale ale, a koji nam predstavljaju pivski majstori iz pivare Kabinet. Ovo je pivo mutno–zlatne boje, koje vizuelno karakteriše iznenađujuće jaka, ali i dugostojeća pena, blage bež nijanse. Bad Copy spada u široko-rasprostranjen podstil ejlova, koji su posebno popularni u Americi, a koje definiše prijatna kombinacija tonova citrusa, tropskog voća i karamele. Prilikom sipanja u čašu i već na prvom gutljaju Bad Copy deluje da puno obećava, zbog  primaljivih ukusa citrusa, začinskog bilja i marmelade, međutim ubrzo arome nestaju i ovo postaje jedno i previše obično pivo, uz gorak i suv aftertaste.

U pivari Kabinet za Bad Copy kažu da je korektno pivo koje bi trebalo da se svidi ljubiteljima svetlih piva.

Nakon degustiranja ovog piva, naš zaključak je da je ovo pivo interesantno na mirisu, ukus se brzo gubi, završnica je neutralna, a sam balans aroma, ukusa, mirisa i alkohola, ne postoji. Bad Copy kao da je pravljen da bude zamena za masovne industrijske lagere, s tim što mu cena nije primerena.

 

Stil APA

Alkohol 5,3 %

Temperatura serviranja 7 – 10 °C

Opšti utisak – Zadovoljavajuće

Beer Style ocena 61

Podelite članak

PROČITAJTE I:

nikšićko ipa

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Gorak kao hmelj

Pivo vam je gorko!? Za to je kriv hmelj. Piva koja sadrže više hmelja su gorča. Ali hmelj je zaslužan i za citrusni miris ili voćnu aromu.

Kućni dovod piva

U Hamurabijevom zakoniku, najpoznatijem i najbolje sačuvanom zakoniku iz drevne Mesopotamije, navedeno je da svaki prodavac piva koji svoje pivo

Restoran Proleće

Restoran Proleće nalazi se pod upravom kompanije Varoš kapije. Ova kompanija nastavlja tradiciju klasičnih beogradskih restorana tradicionalne kuhinje. Varoš kapija

NAJBOLJE PIVO Cena i kvalitet

Na našem tržištu prisutan je velik broj pivskih brendova, u različitim cenovnim kategorijama, i interesantno je da je većina tih piva, kada je reč o