Beer Style magazin recenzija – Bad Copy, pivara Kabinet

Bad Copy je American pale ale, a koji nam predstavljaju pivski majstori iz pivare Kabinet. Ovo je pivo mutno–zlatne boje, koje vizuelno karakteriše iznenađujuće jaka, ali i dugostojeća pena, blage bež nijanse. Bad Copy spada u široko-rasprostranjen podstil ejlova, koji su posebno popularni u Americi, a koje definiše prijatna kombinacija tonova citrusa, tropskog voća i karamele. Prilikom sipanja u čašu i već na prvom gutljaju Bad Copy deluje da puno obećava, zbog  primaljivih ukusa citrusa, začinskog bilja i marmelade, međutim ubrzo arome nestaju i ovo postaje jedno i previše obično pivo, uz gorak i suv aftertaste.

U pivari Kabinet za Bad Copy kažu da je korektno pivo koje bi trebalo da se svidi ljubiteljima svetlih piva.

Nakon degustiranja ovog piva, naš zaključak je da je ovo pivo interesantno na mirisu, ukus se brzo gubi, završnica je neutralna, a sam balans aroma, ukusa, mirisa i alkohola, ne postoji. Bad Copy kao da je pravljen da bude zamena za masovne industrijske lagere, s tim što mu cena nije primerena.

 

Stil APA

Alkohol 5,3 %

Temperatura serviranja 7 – 10 °C

Opšti utisak – Zadovoljavajuće

Beer Style ocena 61

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Jako pivo - Utopija

Jako pivo – Utopija

Pivo koje je bilo toliko „snažno“ da je zabranjeno širom Amerike vraća se na tržište na svoj deseti rođendan. Opisano,

PIVO: Jeftina VS Skupa piva

Na policama prodavnica i ugostiteljskih objekata nalazi se velik broj različitih vrsta piva, počev od onih jeftinih, pa do onih

PIVO UMESTO VODE?

U Sjedinjenim Državama troši se tri puta više piva nego vode, a prodaja ovog pića u SAD godišnje iznosi više od 100 milijardi dolara.

ISTRAŽUJEMO Kraft pivo u Srbiji

Prema podacima Udruženja malih nezavisnih pivara Srbije, danas je oko 50 odsto manje kraft pivara u odnosu na doba pred koronu i one svojom ukupnom

NOVI TREND U GASTRONOMIJI Kraft pivo i hrana

Kraft piva i njihove neverovatne kreacije uvode vas u novu dimenziju pivskih ukusa i neotkriven svet neočekivanih aromatskih kompleksa, koji postaju obavezan i preporučen pratioc