BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA PIVA: Novosadska IPA Mehanik

Novosadska IPA Mehanik

Novosadska Mehanik IPA je vrlo interesantno kreirano pivo, u čijoj su proizvodnji korišćeni specijalni sladovi – čak pet vrsta i tri vrste posebno selektovanog hmelja

Novosadska Zanatska pivara je mala pivara iz Novog Sada, sa interesantnom ponudom piva. U svom asortimanu imaju četiri stila piva, a jedno koje se posebno među pivopijama istaklo jeste i Novosadska IPA pod nazivom Mahanik. Ovo pivo je pravi predstavnik Indian Pale Ale stila, jer je pored svoje izrazite zahmeljenosti i gorčine zapravo veoma lagano i pitko. Ovo pivo sadrži nešto više od 5 odsto alkohola.

Mehanik IPA bogata na ukusu

Mehanik je zapravo Session India pale ale pivo i dobijeno je kombinacijom od čak pet vrsta specijalnog slada i tri vrste selektovanog hmelja, što ga čini bogatim na ukusu, te sa finom teksturom. Karakteristične je zagasito narandžasto – crvene boje i sadrži blage voćne arome. U ustima daje osećaj fino izbalansiranog gorkog ukusa, a ujedno nudi i sladnu slast koja je obavijena citrusnim hmeljnim karakterom. Nakon ispijanja dolazi do zakasnelog aftertejsta i ukus se je još dugo oseti u ustima.

Mehanik IPA dostupna u Točionici

Reč je svakako o pivu koje vredi probati, a ukoliko vas put nanese u Novi Sad preporuka je da posetite pab Točionica, jer se ovo pivo prodaje isključivo kao točeno.

 

Stil IPA

Alkohol 5,7 %

Temperatura serviranja 7 – 10 C˚

Opšti utisak –  Vrlo dobro

Ocena 80

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1