BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA PIVA: Novosadska IPA Mehanik

Novosadska IPA Mehanik

Novosadska Mehanik IPA je vrlo interesantno kreirano pivo, u čijoj su proizvodnji korišćeni specijalni sladovi – čak pet vrsta i tri vrste posebno selektovanog hmelja

Novosadska Zanatska pivara je mala pivara iz Novog Sada, sa interesantnom ponudom piva. U svom asortimanu imaju četiri stila piva, a jedno koje se posebno među pivopijama istaklo jeste i Novosadska IPA pod nazivom Mahanik. Ovo pivo je pravi predstavnik Indian Pale Ale stila, jer je pored svoje izrazite zahmeljenosti i gorčine zapravo veoma lagano i pitko. Ovo pivo sadrži nešto više od 5 odsto alkohola.

Mehanik IPA bogata na ukusu

Mehanik je zapravo Session India pale ale pivo i dobijeno je kombinacijom od čak pet vrsta specijalnog slada i tri vrste selektovanog hmelja, što ga čini bogatim na ukusu, te sa finom teksturom. Karakteristične je zagasito narandžasto – crvene boje i sadrži blage voćne arome. U ustima daje osećaj fino izbalansiranog gorkog ukusa, a ujedno nudi i sladnu slast koja je obavijena citrusnim hmeljnim karakterom. Nakon ispijanja dolazi do zakasnelog aftertejsta i ukus se je još dugo oseti u ustima.

Mehanik IPA dostupna u Točionici

Reč je svakako o pivu koje vredi probati, a ukoliko vas put nanese u Novi Sad preporuka je da posetite pab Točionica, jer se ovo pivo prodaje isključivo kao točeno.

 

Stil IPA

Alkohol 5,7 %

Temperatura serviranja 7 – 10 C˚

Opšti utisak –  Vrlo dobro

Ocena 80

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivo uzvraća udarac

Dok je kriza uporno trajala, svako je radio svoj posao – pivari, uprkos teškoćama, proizvodili pivo, statističari hladno pratili pad

PIVO Estrella Damm

PIVO – Estrella Damm

Pivo Estrella Damm je pravi je izbor za sve ljubitelje piva, koji žele da popiju autentično i izvorno špansko pivo.

Restoran Tri Šešira

Restoran Tri Šešira je pravi biser među restoranima Skadarlije, ali i sinonim za beogradsko ugostiteljstvo. Sagrađen je u srcu Skadarske

Restoran Time Out

Zar ne mislite da je hrana ukusnija ukoliko ručate na nekom mestu koje ostavlja bez daha? Beogradski restoran Time Out

NOVOGODIŠNJA TRPEZA Tradicionalna domaća jela

Bez obzira što smo preplavljeni novogodišnjim predlozima jela i njihovim jednostavnim ili možda manje jednostavnim načinima pripreme, ipak će najveći broj domaćinstava u Srbiji za

Beer Style magazin – br. 23 –

Online izdanje Beer Style magazin br. 23. Pogledajte najnovije trendove, recenzije, savete i predloge za uparivanje hrane i piva.