BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA: Belgrade IPA iz pivare Salto

belgrade ipa salto pivara

Pivski znalci su mišljenja da je savršeno balansiranom slatkoćom i gorčinom, koja je nastala kombinovanjem Amarillo, Cascade i Centennial hmelja, stvoreno pivo koje ima cvetno-voćni buke skladnog karaktera

Proizvodnja piva je postala spoj nauke i umetnosti, kao i prilika da zanatski pivari budu kreativni.  Inpirisani svetskim majstorijama pivarsta, pivara Salto iz Beograda razvila je i usavršila tehniku proizvodnje piva, s tim da su u svoja piva uneli nove ukuse.

Njihovo pivo, o kome se već izvesno vreme priča – Belgrade IPA, je pitki ejl koji ima bogatu hmeljnu aromu i umereno karamelno telo.

Belgrade IPA pivo je nastalo od tri vrste hmelja

Znalci smatraju da su pivski majstori iz pivare Salto savršeno balansiranom slatkoćom i gorčinom, a kombinovanjem Amarillo, Cascade i Centennial hmelja, dobili pivo koje ima cvetno-voćni buke skladnog karaktera, s tim da se savršeno uklapa sa laganim karamelno-biskvitnim telom.

Zahvaljujući dugom periodu odležavanja, alkoholne note su vešto omekšane, pa je ovo pivo odličan izbor za duge zabave sa društvom.

Belgrade IPA je pivo za vas i prijatelje

Inače, pivari iz ove kraft pivare, veoma su posvećeni razvoju jedrih i smelih ukusa kojima daju jedinstveni Salto tvist. Svako Salto pivo je napravljeno sa istom strašću kao i prvo pivo koje su napravili za prijatelje.

Pivara se nalazi u Beogradu u objektu površine 1. 200m2, proizodnog kapaciteta 600.000 L. Imaju  najnapredniju opremu u regionu i neiscrpno tehnološko znanje. Osnovani su 2015. godine i trenutno se njihova piva prodaju u oko 350 objekata širom Srbije.

 

Stil IPA

Alkohol 6,5 %

Temperatura serviranja 5 °C

Opšti utisak – Odlično

Beer Style ocena 85

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Peta soba

Peta soba je „Premium casual“ konceptualni prostor s težištem na vrhunsku gastronomiju, a koji je proizašao iz kultnog sarajevskog koncepta

Promocija piva u praksi

Udruženja pivara Srbije je, po ugledu na svoje članice, najveće srpske pivare, unapredilo svoju poslovnu praksu usvajanjem „Principa promocije piva

rebel tamno

BEER STYLE PREPORUKA Rebel Tamno

Beer Style preporuka je da se na prelazu između leta i jeseni opredelite za Rebel Tamno pivo, jer je ovaj tamni lager vrlo interesantno kreiran.

Kafe restoran Loft

Ideja Lofta je od samog početka bila jasna – postaviti takav koncept u Novom Sadu koji će obuhvatati odličan proizvod,

Restoran ABC

Restoran ABC, koji neguje koncept slowfood, je zemunska  „abeceda spore hrane“. Zamišljen kao pandan brzoj i nezdravoj hrani, ovo je

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju