BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA: Belgrade IPA iz pivare Salto

belgrade ipa salto pivara

Pivski znalci su mišljenja da je savršeno balansiranom slatkoćom i gorčinom, koja je nastala kombinovanjem Amarillo, Cascade i Centennial hmelja, stvoreno pivo koje ima cvetno-voćni buke skladnog karaktera

Proizvodnja piva je postala spoj nauke i umetnosti, kao i prilika da zanatski pivari budu kreativni.  Inpirisani svetskim majstorijama pivarsta, pivara Salto iz Beograda razvila je i usavršila tehniku proizvodnje piva, s tim da su u svoja piva uneli nove ukuse.

Njihovo pivo, o kome se već izvesno vreme priča – Belgrade IPA, je pitki ejl koji ima bogatu hmeljnu aromu i umereno karamelno telo.

Belgrade IPA pivo je nastalo od tri vrste hmelja

Znalci smatraju da su pivski majstori iz pivare Salto savršeno balansiranom slatkoćom i gorčinom, a kombinovanjem Amarillo, Cascade i Centennial hmelja, dobili pivo koje ima cvetno-voćni buke skladnog karaktera, s tim da se savršeno uklapa sa laganim karamelno-biskvitnim telom.

Zahvaljujući dugom periodu odležavanja, alkoholne note su vešto omekšane, pa je ovo pivo odličan izbor za duge zabave sa društvom.

Belgrade IPA je pivo za vas i prijatelje

Inače, pivari iz ove kraft pivare, veoma su posvećeni razvoju jedrih i smelih ukusa kojima daju jedinstveni Salto tvist. Svako Salto pivo je napravljeno sa istom strašću kao i prvo pivo koje su napravili za prijatelje.

Pivara se nalazi u Beogradu u objektu površine 1. 200m2, proizodnog kapaciteta 600.000 L. Imaju  najnapredniju opremu u regionu i neiscrpno tehnološko znanje. Osnovani su 2015. godine i trenutno se njihova piva prodaju u oko 350 objekata širom Srbije.

 

Stil IPA

Alkohol 6,5 %

Temperatura serviranja 5 °C

Opšti utisak – Odlično

Beer Style ocena 85

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Flaša ili bure

Da bi smo dobili odgovor na ovo pitanje moramo znati mnoge detalje Gde pivo bolje odležava, u flaši ili u

Marlena kuva pivo

U sklopu radionice "Napravi svoje pivo", koju organizuje Pab Tavan, u subotu 22.09.2018. godine Marlena kuva pivo. Radionica počinje u

Biti odgovoran je u trendu

Danas ćemo vas posavetovati na koji način možete da naučiti odgovorno da konzumirate alkohol i to kroz par koraka Većina

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike