BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA: Belgrade IPA iz pivare Salto

belgrade ipa salto pivara

Pivski znalci su mišljenja da je savršeno balansiranom slatkoćom i gorčinom, koja je nastala kombinovanjem Amarillo, Cascade i Centennial hmelja, stvoreno pivo koje ima cvetno-voćni buke skladnog karaktera

Proizvodnja piva je postala spoj nauke i umetnosti, kao i prilika da zanatski pivari budu kreativni.  Inpirisani svetskim majstorijama pivarsta, pivara Salto iz Beograda razvila je i usavršila tehniku proizvodnje piva, s tim da su u svoja piva uneli nove ukuse.

Njihovo pivo, o kome se već izvesno vreme priča – Belgrade IPA, je pitki ejl koji ima bogatu hmeljnu aromu i umereno karamelno telo.

Belgrade IPA pivo je nastalo od tri vrste hmelja

Znalci smatraju da su pivski majstori iz pivare Salto savršeno balansiranom slatkoćom i gorčinom, a kombinovanjem Amarillo, Cascade i Centennial hmelja, dobili pivo koje ima cvetno-voćni buke skladnog karaktera, s tim da se savršeno uklapa sa laganim karamelno-biskvitnim telom.

Zahvaljujući dugom periodu odležavanja, alkoholne note su vešto omekšane, pa je ovo pivo odličan izbor za duge zabave sa društvom.

Belgrade IPA je pivo za vas i prijatelje

Inače, pivari iz ove kraft pivare, veoma su posvećeni razvoju jedrih i smelih ukusa kojima daju jedinstveni Salto tvist. Svako Salto pivo je napravljeno sa istom strašću kao i prvo pivo koje su napravili za prijatelje.

Pivara se nalazi u Beogradu u objektu površine 1. 200m2, proizodnog kapaciteta 600.000 L. Imaju  najnapredniju opremu u regionu i neiscrpno tehnološko znanje. Osnovani su 2015. godine i trenutno se njihova piva prodaju u oko 350 objekata širom Srbije.

 

Stil IPA

Alkohol 6,5 %

Temperatura serviranja 5 °C

Opšti utisak – Odlično

Beer Style ocena 85

Podelite članak

PROČITAJTE I:

PIVO SA SRCEM LAVA

Prema Alanu D. Eamesu, antroplogu poznatom pod nadimkom Indijana Džons piva, najstarija reklama za pivo nalazi se na kamenoj ploči staroj 6000 godina.

crno pivo, stout pivo

Kako uživati u crnom pivu

Zabluda je da je crno pivo obavezno jače od svetlog. Boja piva nema nikakve veze sa količinom alkohola već isključivo sa načinom vrenja slada.

Kada dodati voće u pivo

Tokom primarne ili sekundarna fermentacija? Da li da voće bude celo, možda pasirano ili pak isečeno? Koliko dugo da držim

Restoran Pink

U beogradskom naselju Žarkovo, na adresi Solunskih boraca broj 16, nalazi se restoran Pink. Skoro dve decenije to je dobro

Konoba kod Goce i Renata

Konoba kod Goce i Renata, nalazi se levoj beogradskoj obali Dunava, tik ispod Pančevačkog mosta. Pređite most, pođite pančevačkim putem,

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja