BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA Pivo Crni Đorđe

pivo crni djordje

Znate li da pivo Crni Đorđe, iz Banjalučke pivare, vuče korene iz trapističkog manastira, koji se pre oko 150 godina nalazio u okolini Banja Luke

Pivo Crni Đorđe stiže iz Banjalučke pivare, a reč je o tipičnom predstavniku crnog lagera. Ovo pivo prisutno je na tržištu Srbije, u svim bolje snabdevenim prodavnicama i trgovinskim lancima. Nakon probe piva Crni Đorđe, ostaje utisak da je ovo odlično spravljeno pivo, ako se naravno zna da dolazi iz industrijske pivare.

Takođe, kod ovog piva je savršeno izražen odnos cena – kvalitet. U skladu s tim, pivo Crni Đorđe iz Banjalučke pivare je za svaku preporuku.

Kada je reč o samom pivu, zahvaljujući prirodnoj boji i bogatoj peni ima specifičnu aromu karamelizovanog prženog slada.

Crne je boje kroz koju se probijaju nijanse boje tamne karamele. Velika i postojana pena koja nosi boju svetle karamele štiti sve arome i ukuse ovog istinskog pivskog užitka.

Pivo čokoladnog mirisa

Crni Đorđe je prijatnog čokoladnog mirisa, a razlog tome je donja fermentacija domaćeg kvasca kroz koju se prožimaju blage note crne ribizle. Ima izrazit i prepoznatljiv ukus crnog piva, koje gasi žeđ i ostavlja prijatan osećaj u ustima.

Zbog kombinacije četiri vrste specijalnog karamelizovanog prženog ječma, Crni Đorđe je veoma pitko pivo koje sadrži blage note čokolade i crne ribizle.  Prodaje se u ambalaži od 0,33 l.

Pivo koje vuče korene iz trapističkog manastira

Inače, valja istaći da je Banjalučka pivara nastala pre više od 145 godina, u malom mestu pokraj Banja Luke, uz reku Vrbas, a pre svega zahvaljujući vrednim radom monaha trapističkog reda, iz samostana Marija Zvezda.

 

Stil Crni Lager

Alkohol 5.2%

Temperatura serviranja 5 – 8 C˚

Opštu utisak – Vrlo dobro

Ocena 78

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1