BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA Sabro Vienna

sabro vienna pivo

Novo premijerno pivo nastalo je u čast jubilarne pete godine postojanja Crow Brewery i ono spada u SMASH piva, odnosno piva nastala upotrebom jedne vrste slada i jedne vrste hmelja

Kraft pivo Sabro Vienna spada u stil Smash IPA i  dolazi iz zanatske pivare Crow koja se nalazi u Vranovu. Reč je o ukusnom i intrigantnom pivu, koje se dobija od jedne vrste slada i hmelja te nudi objektivan uvid oba sastojka u finalnom proizvodu.

Pivo od jedne vrste slada i jedne vrste hmelja

Ovaj način spravljanja kraft piva prepoznatljiv je po tome što se što se pravi od samo jedne vrste slada i jedne vrste hmelja. Oznaka SMASH, koja se nalazi na ovom pivu, je zapravo skraćenica od Single Malt i Single Hop, a koja označava pivo nastalo od jedne vrste slada i jedne vrste hmelja.  Novo premijerno pivo nastalo je u čast jubilarne pete godine postojanja Crow Brewery.

Majstori u kuvanju piva iz pivare Crow potrudili su se da ono ima izrazitu aromu mandarine, kokosa, tropskog voća, a kada ga prinosite ka nosu i ustima oseti se miris četinara i mente što ovom Smash IPA pivu daje posebnu draž.

Pivo iz dva nespojiva sveta

Dok ga pijete jasno i definisano se oseti susret dva naizgled nespojiva sveta, jer koktel citrusnih egzotičnih ukusa koje se dobija od Sabro hmelja nadopunjuje slatkasti Vienna slad. Zato dok se konzumira ovo pivo, oseti se usklađeni kiselo-slatki miks.

Inače, Pivara Crow je tokom proteklih nekoliko godina osvojila mnoge domaće i međunarodne nagrade za kvalitet svojih piva, a što je najvažnije osvojila srca ljubitelja kraft piva u Srbiji. Takođe, pivara Crow se među pivskim znalcima u Srbiji smatra najboljom srpskom kraft pivarom i svako novo njihovo pivo se dočekuje sa opravdanim ushićenjem.

 

Stil SMASH IPA

Alkohol 6,6%

Temperatura serviranja 8 – 12 C˚

Opšti utisak – Perfektno

Ocena 92

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1