BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA Hollow Pumpkin Ale

Hollow Pumpkin Ale

Beer Style magazin recenzija bavi se pivom Hollow Pumpkin Ale – sjajno osmišljenim pivom za predstojeće praznike  

Hollow Pumpkin Ale je sezonsko pivo i kuva se u beogradskoj zanatskoj pivari Dogma Brewery. Reč je o ejl pivu sa dodatom bundevom, koje je zavodljivog i finog ukusa. U mirisu se osete karanfilić i cimet.

Hollow Pumpkin Ale

Ovo interesantno piva sadrži manje gorčine, punijeg je ukusa i ima 6 odsto alkohola. Hollow Pumpkin Ale pravi se isključivo od vode, ječmenog slada, bundeve, cimeta, hmelja i kvasca.

Reč je o specijalnom, limitiranom, sezonskom pivu i ukoliko se ne proba ovih dana, mora da se sačeka sledeća jesen.

Dogma Brewery

Inače, pivara Dogma Brewery zvanično je osnovana 2016. godine, mada su na kraft sceni prisutni mnogo duže. Nalaze se u Beogradu u interesantnom prostoru Stare šećerane.

Kapacitet pivare u stalnom je porastu i trenutno iznosi na mesečnom nivou oko 40.000 litara piva.

Planovi ove pivare su višestruki i kreću se u više pravaca, a cilj je uvek isti – Proizvodnja novih piva i  marketinško i medijsko širenja. Ono što ih je dovelo u svet kraft pivarstva je ono što ih karakteriše i danas – ljubav i strast prema pivu.

Ponuda piva

Neprekidna želja da se postigne više i bolje, stalno eksperimentisanje novim ukusima i jedna dogma, po čemu je firma i dobila ime, održavanje visokog kvaliteta.

Uz piva koja su uvek u ponudi, Hoptopod, Svetionik, Albino, New pils on the block, Ayahuasca Jungle Ale, i Crna krava Milk Stout, proizvode i sezonska piva, a neumorni su i u kolaboracijama.

Njihova piva mogu  se pronaći u specijalizovanim prodavnicama, pabovima i pivnicama, kao i u maloprodajnim lancima Maxi, Idea, Roda, a radi se i za izvoz.

 

Stil Ale

Alkohol 6%

Temperatura serviranja 6˚ C

Opšti utisak – Vrlo dobro

Ocena 80

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Prime

Restoran Prime nalazi se u okviru hotela Crowne Plaza Beograd, na Novom Beogradu, i predstavlja najbolji način da upoznate modernu

Roštilj zaliven tamnim pivom

Reč roštilj asocira nas, prvenstveno, na meso, ali je, promenom načina razmišljanja i sklonosti, i povrće steklo svoj ravnopravni status

Pivo izaziva aritmiju

Minhenski Oktoberfest baš i nije mesto na kome se mogu vršiti medicinska ispitivanja, ali su nemački naučnici proučavali posetioce ovog

UVOZNA PIVA NIŽE CENE Korektna i jeftina piva

Kada govorimo o pivima nižeg cenovnog ranga valjalo bi napomenuti da je njihov kvalitet usklađen sa cenom, ali i da se u mnogim slučajevima odabirom ovih piva konzumenti prijatno iznenade.

UVOZNA PIVA VIŠE CENE Piva za one dubljeg džepa

Potrošači u Srbije vole da probaju sve što je novo i lako se prilagođavaju na dobar kvalitet, a ukoliko su bolje platežne moći, najčešće biraju piva iz Nemačke, Češke, Francuske, Meksika, Belgije, Irske, Holandije.

pretplata