BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA Hollow Pumpkin Ale

Hollow Pumpkin Ale

Beer Style magazin recenzija bavi se pivom Hollow Pumpkin Ale – sjajno osmišljenim pivom za predstojeće praznike  

Hollow Pumpkin Ale je sezonsko pivo i kuva se u beogradskoj zanatskoj pivari Dogma Brewery. Reč je o ejl pivu sa dodatom bundevom, koje je zavodljivog i finog ukusa. U mirisu se osete karanfilić i cimet.

Hollow Pumpkin Ale

Ovo interesantno piva sadrži manje gorčine, punijeg je ukusa i ima 6 odsto alkohola. Hollow Pumpkin Ale pravi se isključivo od vode, ječmenog slada, bundeve, cimeta, hmelja i kvasca.

Reč je o specijalnom, limitiranom, sezonskom pivu i ukoliko se ne proba ovih dana, mora da se sačeka sledeća jesen.

Dogma Brewery

Inače, pivara Dogma Brewery zvanično je osnovana 2016. godine, mada su na kraft sceni prisutni mnogo duže. Nalaze se u Beogradu u interesantnom prostoru Stare šećerane.

Kapacitet pivare u stalnom je porastu i trenutno iznosi na mesečnom nivou oko 40.000 litara piva.

Planovi ove pivare su višestruki i kreću se u više pravaca, a cilj je uvek isti – Proizvodnja novih piva i  marketinško i medijsko širenja. Ono što ih je dovelo u svet kraft pivarstva je ono što ih karakteriše i danas – ljubav i strast prema pivu.

Ponuda piva

Neprekidna želja da se postigne više i bolje, stalno eksperimentisanje novim ukusima i jedna dogma, po čemu je firma i dobila ime, održavanje visokog kvaliteta.

Uz piva koja su uvek u ponudi, Hoptopod, Svetionik, Albino, New pils on the block, Ayahuasca Jungle Ale, i Crna krava Milk Stout, proizvode i sezonska piva, a neumorni su i u kolaboracijama.

Njihova piva mogu  se pronaći u specijalizovanim prodavnicama, pabovima i pivnicama, kao i u maloprodajnim lancima Maxi, Idea, Roda, a radi se i za izvoz.

 

Stil Ale

Alkohol 6%

Temperatura serviranja 6˚ C

Opšti utisak – Vrlo dobro

Ocena 80

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Mezestoran Dvorište

Skriven od gradske vreve, lociran u Svetogorskoj 46, izložen svežim povetarcima sa Krita, Jadrana, Andaluzije i Bliskog Istoka donosi u

Budite strpljivi

Budite strpljivi kada počinjete sa kućnom proizvodnjom piva. Znate izreku: „Sve dobre stvari dolaze onima koji čekaju“. Ovo ne može

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike