BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA – Punk IPA

punk ipa pivo

Beer Style magazin recenzija vam predstavlja pivo Punk IPA jedno od najpoznatijih, ako ne i najpoznatije IPA piv.

Niko ni slutio nije da će se kraft pivska scena od 2007. godine promeniti, odnosno  kada su dva drugara James Watt i Martin Dickie zaključila kako im je dosta industrijskih piva i  uobičajenih ostrvskih kraftova.

Zbog toga njih dvojica u škotskom gradiću Fraserburghu otvaraju pivaru BrewDog.

Kuvanje piva

Već te prve godine dvojica prijatelja su skuvala i prodala 1.050 hektolitara piva, u malim šaržama.

Flaše su punili ručno i prodavali ih po lokalnim barovima i dućanima, uz pomoć bankovnih kredita kojima su kupili prvi pogon.

Njihova misija traje i danas, a uz mnogo truda i rada oni su postali najveći škotski nezavisni pivari.

Najpoznatije IPA pivo

Koliko su uspešni ukazuje i podatak da su ove godine u septembru pokrenuli zajedničko preduzeće (JV) u Japanu sa pivskom grupacijom Asahi, koja će predstavljati brendove kao što su Punk IPA, Hazi Jane i Elvis Juice.

JV će biti poznato kao „BrewDog Japan“.

Radiće kao samostalni entitet sa sopstvenim prodajnim, marketinškim i pomoćnim timovima.

Fokus će biti isključivo na distribuciji i marketingu ključnih brendova BrewDog-a u Japanu.

Punk IPA

Punk IPA je sveže prirodno pivo, punog ukusa, nastalo kao postmodernistička posveta klasičnim IPA pivima iz davnih vremena.

Ta „post-modern“ posebnost ovog piva je dodatak posebnih hmeljeva koji proizvode eksploziju ukusa, arome tropskog voća, te oštar gorkasti završetak. Ovaj lagani, zlatni klasik zamenjen je novim svetskim hmeljem. Note karamele i tropskog voća sa finim aromama grejpa, ananasa i ličija prethode oštroj gorkoj završnici.

Valja napomenuti da se ovde ne radi o pukom ispijanju piva, već naprosto o kompletnom doživljaju koji počinje već s uzimanjem flaše u ruku gde pažnju privlači ručno rađena etiketa.

Stil IPA

 

Alkohol 5,4 %

Temperatura serviranja 5 °C

Opšti utisak – Odlično

Beer Style ocena 90

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Sendviči i pivo

Ako u kulinarsko – pivskom svetu postoji par koji je kao stvoren jedno za drugo, toliko prirodan da se bez

pivara gvint

Taproom pivare Gvint

Kraft revolucija donela je i novosti u odnosima između proizvođača i potrošača piva. U SAD je, na primer, broj zanatskih

UVOZNA PIVA NIŽE CENE Korektna i jeftina piva

Kada govorimo o pivima nižeg cenovnog ranga valjalo bi napomenuti da je njihov kvalitet usklađen sa cenom, ali i da se u mnogim slučajevima odabirom ovih piva konzumenti prijatno iznenade.

UVOZNA PIVA VIŠE CENE Piva za one dubljeg džepa

Potrošači u Srbije vole da probaju sve što je novo i lako se prilagođavaju na dobar kvalitet, a ukoliko su bolje platežne moći, najčešće biraju piva iz Nemačke, Češke, Francuske, Meksika, Belgije, Irske, Holandije.

BANJALUČKA PIVARA Najprepoznatljiviji brend Banjaluke

Zahvaljujući tradiciji dugoj više od 150 godina i beskompromisnom kvalitetu, koji je utkan u DNK kompanije, Banjalučka pivara odavno je prešla granice regiona i postala najprepoznatljiviji brend iz Banjaluke.

UVOZNA PIVA Strani brendovi traže svoj deo tržišta

Na srpskom tržištu nalazi se veliki broj uvoznih pivskih brendova, koje u najvećoj meri plasiraju velike pivarske korporacije, koje i dominiraju srpskim tržištem piva, ali i uvozna piva nekoliko manjih uvoznika.

pretplata