AKTUELNO: 3 saveta kako da dezinfikujete pivske flaše

Svetska zdravstvena organizacija preporučuje redovnu dezinfekciju predmeta

Kako raste broj obolelih od korona virusa, tako su i ljudi sve zabrinutiji, a informacije kojima smo zatrpani u velikoj meri mnoge zbunjuju.

Ono što je dokazano, jeste da se Covid 19 zadržava na raznim površinama i materijalima u različitim vremenskim intervalima, a njegovom opstanku doprinosi i temperatura.

Svetska zdravstvena organizacija preporučuje redovnu dezinfekciju površina i predmeta, kao i stvari kupljenih u prodavnici, a koje se najčešće dodiruju.

Kako većina građana kupuje pivo ovih dana, bitno je da se zaštite od eventualne zaraze.

Ovaj virus na aluminijumu ostaje od 2 do 8 sati, na staklu može da preživi 4 dana na sobnoj temperaturi, dok na plastici opstaje čak 9 dana.

S obrizom na to, da se pivo pakuje u plastične i staklene flaše odnosno limenke, evo saveta kako da dezinfikujete ambalažu i na taj način da se zaštitite od virusa.

Deterdžent i voda                      

Mnogi kažu da je ovo jedna od najbezbednijih metoda čišćenja. Sipajte toplu vodu u neku posudu i u nju dodajte deterdžent, uzmite čist sunđer za pranje sudova i operite flašu ili konzervu. Nakon toga je prebrišite pamučnom krpom.

Asepsol

Ukoliko ste srećnik i imate asepsol, s njim možete da dezinfikujete flaše i limenke. Pošpricajte je ovim rastvorom i prebrišite suvom, čistom krpom ili gazom.

Medicinski alkohol

Uzmite rastvor medicinskog alkohola i  dobro istrljajte pivsku flašu ili limenku. Nakon toga je operate u vreloj vodi. Zatim, operite flašu toplom vodom i prebrišite je.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Pivara Razbeerbriga

U proizvodnji ove pivare je standardnih pet piva, uz jedno ili dva sezonska i trenutno je fokus na tome, odnosno

kraft lager

PIVO – Kraft lager

Pivo kraft lager je masovno pivo zanatskih pivara. Bez obzira na trenutne probleme srpskog tržišta kraft piva, kraft lageri definitivno imaju ogroman potencijal.

Zašto volimo tamno pivo

Svi ukusi zbog kojih volimo crno pivo dobijaju se različitom obradom jednog jedinog sastojka Mnogi sebe smatraju odličnim poznavaocima piva,

Najjače nemačko pivo

Kada je 2011. godine prvi, ali i jedini, put pušteno na tržište – Schorschbock 57 je bilo najjače pivo na

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju