AKTUELNO: 3 razloga zašto kupiti premijum pivo

Dostupnost, cena i proveren kvalitet, na mnoge će uticati prilikom odabira piva, a evo i zašto

Svi se nalazimo u samoizolaciji, kretanje je redukovano i mnoge muči pitanje kako da dođu do svog omiljenog piva. Pozabavićemo se danas za koje pivo da se opredelimo u toku vanrednog stanja, kada znamo da je većina zanatskih pivara obustavila svoj rad, a velike industrijske pivare svoju distribuciju svele na minimum. Takođe, od suštinskog je značaja i koje pivo odabrati u ovakvoj situacije, ukoliko ste ljubitelj isključivo premijum ili kraft piva.

 

Dostupnost

Industrijski premijum lageri su lakše dostupni, jer se nalaze na policama velikih trgovačkih lanaca i malih komšijskih prodavnica. I u vreme vanrednog stanja, maloprodajni objekti su relativno dobro snabdeveni, te nije teško pronaći vrhunskle premijum lagere. Kraft piva se isključivo nalaze u specijalizovanim prodavnicama piva, a ovakvi objekti su obustavili svoj rad. Kraft piva se mogu poručiti i online, no dostavne službe često ne prenose staklene ambalaže i ne garantuju sigurnost isporuke

 

Cena

Ovo je jedan od presudnih faktora u svakoj kupovini, no često nije odlučujući. Međutim, u situaciji vanrednog stanja, te vrlo neizvesnoj budućnosti i sumornim najavama, svako od nas gleda da umanji troškove. Industrijski premijum lageri su jeftiniji i njihov kvalitet nije upitan, za razliku od kraft piva koja su često precenjena.

 

Kvalitet

Industrijski premijum lageri se prave u najsavremenijim pivarama, čija oprema i način proizvodnje garantuju vrhunski kvalitet, ali i stalne labaratorijske analize. Kraft piva koja se proizvode u Srbiji, često na tržište izlaze sa pojedinim manama, zbog nedovoljne tehnološke opremljenosti zanatskih pivara, ali i zbog nedostatka sredstava za nabavku vrhunskih sistema za održavanje i ujednačenost kvaliteta.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Trappist – Pivo ili sir

U Belgiji, zemlji gde pivo ima i svog nebeskog zaštitnika, manastiri su još u srednjem veku postala prva preduzeća za

Kako izbeći pivski stomak

Najbitnije pravilo kako da se ne ugojite: Kada pijete jedite proteine, a ne masti. Da bismo objasnili ovo pravilo, počnimo

Taverna Piatakia

Grčka muzička konoba „Piatakia“ je mnogo više od klasičnog grčkog restorana. To je grčka destinacija u Beogradu, mesto za dobru

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.