AKTUELNO: Pivo, izolacija i odgovorna konzumacija

Evo nekoliko saveta kako da se u vreme samoizolacije ne navučete na alkohol i ne postanete alkoholičar

Vanredno stanje, kućna izolacija i informacije o sve većem broju obolelih od korone mnoge ljude izbacuje iz ravnoteže.

Nažalost u tim momentima popiju i koju čašu više, ali ukoliko izolacija potraje, pojedini bi mogli kasnije da budu u ozbiljnom problemu sa alkoholom.

Ukoliko se ne budete pridržavali određenih pravila, pijanstvo i mamurluk su u ovim danima neizbežni.

Evo nekoliko saveta kako da se u vreme samoizolacije ne navučete na pivo.

Jedite

Ako volite da popijete pivce, pre nego što krenete sa konzumacijom, jedite, jer pun stomak usporava apsorpciju alkohola. Osim toga, ukoliko krenete sa pivom na prazan stomak, sasvim je izvesno da će vam se otvoriti “dizna”.  

Ne pijte iz dosade

Mnogi trenutno ne rade ili rade od kuće, sede po ceo dan u zatvorenom prostoru i iz dosade otvaraju pivo za pivom. Ne radite to, odredite sebi vreme kada ćete popiti pivo do dva.

O tome da li ćete piti posle ručka ili uveče uz televizijski program samo vi određujete.

Ne kupujte velike količine piva

Ukoliko smatrate da nećete moći da odolite velikim količinama piva, savet je da ga  ne kupujete na kartone i gajbe. Kupite sebi po dva do tri piva i to ne svaki dan.

Izbegavajte stresne situacije

Ukoliko osetite da ste pod stresom, ne posežite odmah za pivskom flašom, već izbegavajte stvari koje vas uznemiruju i na taj način ćete sprečiti preteranu konzumaciju alkohola.

Ne budi solo drinker

Ne budi solo drinker, jer to je najviši stadijum alkoholizma. Tada postajete totalno nezavisni od društva i sve svoje kvalitetno vreme provodite sa flašom.   

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Bistro Grad

Najbolji beogradski hometown bar i restoran. U samom srcu grada, na korak od užurbane pešačke zone – mesto savršene tišine

Hacker-Pschorr Weisse pivo

PIVO Hacker-Pschorr Weisse

Pivo Hacker-Pschorr Weisse dolazi iz pivare Paulaner i već pri prvom gutljaju daje osvežavajuće voćno – citrusne note.

Svi na Staropramen i kobaje

Od 8. do 12. maja Tašmajdanski parkbićemesto najbolje gradske zabave i spoj jedinstvenih svetskih kuhinja. U gradskom jezgru prestonice održava

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike