AKTUELNO: Pivo, izolacija i odgovorna konzumacija

Evo nekoliko saveta kako da se u vreme samoizolacije ne navučete na alkohol i ne postanete alkoholičar

Vanredno stanje, kućna izolacija i informacije o sve većem broju obolelih od korone mnoge ljude izbacuje iz ravnoteže.

Nažalost u tim momentima popiju i koju čašu više, ali ukoliko izolacija potraje, pojedini bi mogli kasnije da budu u ozbiljnom problemu sa alkoholom.

Ukoliko se ne budete pridržavali određenih pravila, pijanstvo i mamurluk su u ovim danima neizbežni.

Evo nekoliko saveta kako da se u vreme samoizolacije ne navučete na pivo.

Jedite

Ako volite da popijete pivce, pre nego što krenete sa konzumacijom, jedite, jer pun stomak usporava apsorpciju alkohola. Osim toga, ukoliko krenete sa pivom na prazan stomak, sasvim je izvesno da će vam se otvoriti “dizna”.  

Ne pijte iz dosade

Mnogi trenutno ne rade ili rade od kuće, sede po ceo dan u zatvorenom prostoru i iz dosade otvaraju pivo za pivom. Ne radite to, odredite sebi vreme kada ćete popiti pivo do dva.

O tome da li ćete piti posle ručka ili uveče uz televizijski program samo vi određujete.

Ne kupujte velike količine piva

Ukoliko smatrate da nećete moći da odolite velikim količinama piva, savet je da ga  ne kupujete na kartone i gajbe. Kupite sebi po dva do tri piva i to ne svaki dan.

Izbegavajte stresne situacije

Ukoliko osetite da ste pod stresom, ne posežite odmah za pivskom flašom, već izbegavajte stvari koje vas uznemiruju i na taj način ćete sprečiti preteranu konzumaciju alkohola.

Ne budi solo drinker

Ne budi solo drinker, jer to je najviši stadijum alkoholizma. Tada postajete totalno nezavisni od društva i sve svoje kvalitetno vreme provodite sa flašom.   

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

ISTORIJA ČELAREVSKE PIVARE

Lazar Dunđerski, jedan od najistaknutijih srpskih veleposednika, osnovao je 1892. godine na poljoprivrednom imanju svoje porodice, pivaru u Čelarevu, tadašnjem

Restoran Careva Ćuprija

Restoran Careva Ćuprija je ugostiteljski restoran sa dugom srpskom istorijom i tradicijom, i važi za jedan od spomenika grada Beograda.

Recept za pivsku piletinu

Potrebni sastojci: -1 velika kašika soli -1 mala kašika šećera -1 mala kašika luka u prahu -1 mala kašika belog

PREMIUM PIVO Najbolja od najboljih

Prema mišljenju svetskih industrijskih kompanija, glavno obeležje premium piva leži u dodatnoj vrednosti ukusa i arome. Drugim rečima, premium se po kvalitetu razlikuje od uobičajenih

BEZALKOHOLNO PIVO Sve traženije pivo

Nadolazeće i sve popularnije navike, koje uključuju zdrave životne stilove, prepoznale su velike pivske kompanije, koje su osluškujući konzumente i pivsko tržište potrošačima ponudile piva